Život pod bičem ODS. Kradou jako straky, ale nikdo je nezavře.

Někdejšímu předsedovi vlády Paroubkovi se svého času vyčítal výrok, že by se spojil třeba i s marťany, jen aby mohl vládnout. Dnešní ODS je ochotna spojit se s komunisty, sociálními demokraty, prostě s kýmkoli, kdo jejím členům umožní krást ve velkém.

Josef Neuberg,mistostarosta Prahy 7

U nás v Praze 7 rozkrádačka probíhá už od roku 2006, kdy se stal starostou zkrachovalý podnikatel Marek Ječmének. Po instalaci do funkce se mu samozřejmě začalo dařit, ne však v podnikatelské sféře, ale ve sféře osobní. Odpustil bych mu podivné veřejné zakázky, to je trauma všech radnic v České republice, ale že mu nestačí 200 úředníků na radnici, aby zakázky vyhlásili a zrealizovali, je přinejmenším zarážející. Raději obětuje pár milionů korun a v rámci „průhlednosti“ o konečném vítězi té které záležitosti rozhoduje stavební firma z Českých Budějovic. Třeba i o správě dětských hřišť  či o vydávání místní předražené tiskoviny. Tohle ale Ječménkovi nestačí. Chce zadlužit Prahu 7 na sto let dopředu půlmiliardovým projektem na výstavbu nové radnice.

Všeobecně se dávno ví, byť policie nekoná, že minimálně deset procent z veřejné zakázky jde do kapsy zadavatele. Praha 7 také získala obrovské částky prodejem státních bytů do osobního vlastnictví (sice klaka kolem místostarosty Josefa Neuberga jich získala minimálně pět za „hubičky“), ale i tak se jednalo o značný přínos do městské pokladny. Jenže Ječmének s Neubergem nelenili a rozhodli se peníze prošustrovat. Zakoupili za šestnáct milionů horskou chatu v Peci pod Sněžkou, aby si měli kde zalyžovat, další peníze se cpou do fotbalového stadionu v Holešovicích, kde je asi náhodou předsedou zrovna Neuberg.

Zkrátka a dobře, výnosy z privatizace bytů jsou fuč (respektive v kapsách výše zmíněných). Vše posvěcuje šéf ODS Prahy 7 „Rudla“ Blažek, někdejší náměstek pražského primátora a největší kamarád šéfa městské policie Kotrouše, co byl přichycen a následně odsouzen k nepodmíněnému trestu, když vezl údajný úplatek dvou set tisíc korun komusi na magistrát. Kotrouš se přiznal velmi rychle a nikdy se nevyšetřovalo, kdo se měl stát hlavním příjemcem peněz. Kdo to asi byl? Snad ne ten jeho kamarád? Kotroušovo přiznání přišlo právě včas, aby se vyšetřování nerozjelo směrem výš.

Nechci mluvit o celé České republice, ale cosi společného s Prahou 7 tu vidím. Ztrácí se nám před očima, respektive její majetek. Ti hlavouni, o nichž si myslíme, že snad zastávají pravicová či levicová stanoviska v okamžiku, kdy jim půjde o dobré bydlo, zapomenou na rodnou stranu.

V Praze 7 má třeba na starosti kontrolu Ječménkových aktivit komunistka Moučková, dcera vyšetřovatele StB, který v padesátých letech vymlátil doznání ze Slánského a jeho spoluobviněných. Soudruzi ho za to dokonce i zavřeli. Moučková byla také šéfredaktorkou komunistických Halo novin. Teď bere měsíčně padesát tisíc jako šéfka kontrolního výboru a hlasuje společně s ODS proti jakýmkoli aktivitám, které ukazují na obrovitou rozkrádačku. Prostě novodobí gauneři si s těmi starými rozumí naprosto dokonale!

Autor: Aleš Presler | pátek 17.5.2013 9:12 | karma článku: 25,24 | přečteno: 1077x