Zemana čekala v Přerově skupina protestujících, aneb jen tak si trochu kopnout.

Použil jsem část titulku z hlavní stránky iDnes. Prezidenta v Přerově vítalo zhruba čtyři sta lidí, 7 (slovy sedm) z nich proti jeho návštěvě protestovalo. Ten titulek je novinařina?!  

Zeman je marod, podle „žurnalistů“ je na umření a na cesty ho doprovází iks lékařů a zdravotních sester. Dokonce jsem se na některých médiích dočetl, že prezident je tak nemocný, že ani cestovat nemůže a kvůli zdravotnímu stavu by se měl vzdát funkce. Divíte se pak, že prezident označí novináře za blbce? Ale novinářům před časem stačila i jedna jediná žena, co přišla s červenou kartou a mezi stovkami přítomných věnovala pozornost jen jí.

Nejsem ovce a měl bych spoustu argumentů proti současnému prezidentovi zvolenému v přímých a demokratických volbách (hlas jsem mu ale hodil), jenže nejsem ani taková ovce, abych sedl na lep osobám typu bývalého veksláka, profesora Želé či jim podobným. O to však nejde, kdyby se Želé stal prezidentem, žil bych si dál svůj život a s červenými kartami (trenýrkami) se na jeho srazy neobtěžoval, bylo by to pod moji důstojnost, teda pokud bych se nechtěl dostat do tisku na hlavní stránky.

Je mi líto lidí, co se domnívají, že novináři jsou strážci demokracie a věří tištěnému slovu víc, než vlastnímu mozku. Podívejme se, kdo masmédia vlastní a přiznejme si, že tady, na Babišově území mají odpůrci prezidenta a premiéra to největší pré, nejen blogeři a diskutéři, ale hlavně placení redaktoři. V Bakalových tiskovinách jsem nezahlédl ani náhodou, že by se o svého chlebodárce otřeli jen vláskem. Tam ani neexistuje diskuzní fórum.

Novináře bych přirovnal k lidem, co topí pod kotlem. Dokáží nevinným lidem zničit život, ze zločince zase udělat anděla. A z návštěvy prezidenta v Přerově, kde ho vítaly stovky lidí, vyzdvihnout sedm protestujících. Hlavně teda podivuhodnou postavu Hučína. K této konkrétní záležitosti mám už jediný podotek: Není divné, že lidé, kteří byli v naprosté převaze, se nechali tou skupinkou ostrakizovat?

Není to divné, bohužel. Slušní lidé se holt chovají slušně a demokraticky, dají prostor k vyjádření názoru i té mrňavé skupince. Opačně by to v žádném případě nefungovalo, tihle kavárenští rádobydemokraté by vás nejraději… Doplňte si dle svého.

 

 

Autor: Aleš Presler | středa 26.9.2018 9:29 | karma článku: 44,49 | přečteno: 2994x