Strašné zvěrstvo! Ruské soudy chtějí potrestat historika, který fotil nahou holčičku!

Ten pán se jmenuje Jurij Dmitrijev a je historik. Píše o Stalinových zločinech a tím se prý znelíbil současné ruské administrativě. A ta ho pomstychtivě obžalovala ze šíření dětské pornografie.

Dnes jedenašedesátiletý pán si kromě vlastních dětí pořídil i nevlastní dceru. A fotil ji tak dokonale, že si vysloužil trestní stíhání. Ale protože je historik, co dokumentuje Stalinovy zločiny a tím se údajně znelíbil Putinovi (za co všechno ten chlápek může?!), je v očích některých tuzemských žurnalistů vlastně disidentem.

Citujme třeba z Lidových novin, jak na to nazírají: „Fotografie Natašu skutečně zobrazují nahou: opakovaně byla focena ze všech stran a Dmitrijevůj právník tvrdí, že pro jejich existenci má zcela nevinné vysvětlení: poté, co Dmitrijev mladou dívku adoptoval, měl neustále obavy, že mu ji úřady seberou.“

Jeden by se nad takovou péčí o mladou dívku rozplakal. Všimněte si toho slova „mladá dívka“ a řekněme si společně s Lidovými novinami, co tento pojem podle nich obnáší:

„Když jí byly 3 nebo 4 roky, zdravotní pečovatelky si prý na její pokožce všimly znamének, která považovaly za modřiny. Ve skutečnosti, jak se později zjistilo, šlo o zbytky hořčičné náplasti. Od té doby prý Dmitrijev pravidelně zaznamenával fyzický stav své dcery ze strachu, že se jednou bude muset prát za její opatrovnictví.“

Ovšem Dmitrijev ve fotografování „ze všech úhlů“ pokračoval až do Natašiných jedenácti let a její fotografie si archivoval v počítači. Polehčující okolností pro něho je, že snímky nesdílel na veřejných webech.

Kolega Ziegler zde na blogu vyvěsil článek, kde Dmitrijeva dává za příklad zvůle ruské justice. Najděte si ho sami, poutat na ten text rozhodně nechci. Zajímavá je i diskuze pod ním, kde někteří Zieglerovi sympatizanti tvrdí, případně lajkují příspěvky, že fotit mladičkou NEVLASTNÍ dceru nahou (od tří do jedenácti let ze všech úhlů!!!) je zcela normální.

Promiňte, u mě to normální není. A to, že je někdo protiputinovský „disident“, nemohu brát jako polehčující okolnost. Tohle se prostě omluvit nedá, ať se nacházíte na jakékoli straně politického spektra!

 

Autor: Aleš Presler | čtvrtek 5.7.2018 9:50 | karma článku: 35,80 | přečteno: 1320x