Rada Kalouskovi, jak ušetřit: Zvyšte nezaměstnanost i podpory!

Divím se, že starý politický matador Kalousek, který ve svůj osobní prospěch dojí státní kasu již celá desetiletí, nepřišel na ten nejjednodušší způsob, jak ušetřit státní finance. Stačí jen zvýšit nezaměstnanost a podporu v ní. Protože velmi dobře znám Prahu a zdejší gaunery, co se vydávají za politiky, použiji ji jako příklad.

Před osmdesáti lety měla Praha zhruba stejný počet obyvatel jako dnes. A přestože byla rozdělena na obvody, vládl jí jediný orgán, tedy magistrát. Dnes má naše matička obvodů dvacet pět plus dalších sedmapadesát městských částí. A všechny mají své radnice, své placené představenstvo i úředníky. A co myslíte, že se na těch radnicích děje? Ty menší vyplňují naprosto nesmyslné formuláře pro ty větší, ty větší vyplňují podobné pro magistrát a magistrát je pak posílá na ministerstvo, třeba to Kalouskovo. Jenže tady máme ministerstva pro dopravu, životní prostředí, místní rozvoj a tak dále, každá radnice musí mít patřičný odbor, aby měl s kým komunikovat. A tak se komunikuje, tedy úředníci mezi sebou a pokud jim dojde invence, tak vymyslí nový formulář. Samozřejmě IT firma, co vyhrála „výběrové řízení“, dodá nové počítačové programy, takže úředníci se dalších půl roku zaučují na něčem, co je pro daňové poplatníky úplně zbytečné, jen to stojí miliony.

Když si honím triko, že znám Prahu a vím jak ušetřit, tak budu ještě konkrétnější. Jistý Rudolf Blažek (ano, je to ten, co velel pražské městské policii coby radní a souzený ředitel Kotrouš údajně vezl milionové úplatky na radnici právě Rudlovi), se rozhodl, že ovládne ODS Prahy 7, byť v té městské části ani nebydlel. Sehnal ale jistého zkrachovalého podnikatele Ječménka, který zase žil v Praze 8. Odéesáci z Prahy 7 jsou však úplatní, tak všechno klaplo. Ječmének teď chce postavit novou radnici za 1,5 miliardy!!!!

Ale vraťme se k začátku. Na radnicích a radničkách po celé Praze sedí tisíce úředníků, kteří nevykonávají žádnou činnost kromě té, že vyplňují nesmyslné dotazníky. Propusťme je! Stačilo by, abyste měli radnici o jedné místnosti a pěti lidech, kde lze zařídit základní věci „občan versus stát“. Tady jdou ušetřit ne statisíce, ale miliardy. Pošleme úředníky na pracák, dejme jim třeba patnáct tisíc čistého podpory, ale ušetříme za provoz budov, mobilů, počítačů a v neposlední řadě třeba i za splachování WC.

Ještě k té Praze 7. Starosta Ječmének rád lyžuje, Praha 7 má již řadu let horskou chatu v Jizerských horách. Jenže Jizerky nejsou Krkonoše, tak si z rozpočtu nechal koupit za 16 milionů další chatu v Peci pod Sněžkou. Jeho zástupce, Josef Neuberg, je zase předseda fotbalového oddílu Loko Vltavín, jehož hřiště se nachází rovněž v Praze 7. A z někdejšího škvárového hřiště se stal stadion, bohužel však opět za peníze daňových poplatníků.

Sečteno a podtrženo: Praze stačí jediná radnice. Tam ať si kradou, jak chtějí, ale bude to více kontrolovatelné a ušetří se miliardy. A ministerstva by se také měla trochu smrsknout a ne přemýšlet, jak okrádat poctivé občany!

 

Autor: Aleš Presler | čtvrtek 1.11.2012 11:12 | karma článku: 39,14 | přečteno: 2831x