Proč se volá po privatizaci ČT? Vždyť je to dávno soukromý podnik!

Zajímalo by mě, zda je na Kavčích Horách ještě ta kancelář, po které volně poletovaly andulky. Sedělo v ní několik dam, jež měly na starosti styk s veřejností a největší problém byl, aby nějaký opeřenec neodlétl, když jste vešli dovnitř. Dámy si přivydělávaly tím, že prodávaly tisku program televize na čtrnáct dnů dopředu. Tehdy se psal rok 1991…

Kavčí Hory jsou dodnes plné kanceláří, v nichž se povalují stovky lidí. Někteří jsou dramaturgové, jiní pouze zaměstnanci. Většinou to vypadá tak, že dramaturgové za pevný měsíční plat vymýšlejí jakési programové plány – a světe, div se, většina z těchto úžasných projektů vychází z jejich pera, z mozkovny jejich rodinných příslušníků a případně nejbližších kamarádů. Tam by se neprosadil v současné době ani Miloš Forman, tedy pokud by začínal.

Pokud byste znali vzájemné vztahy třeba manžel a manželka, nestačili byste žasnout, proč ten kokta má vlastní pořad, když nedokáže udržet pomalu ani moč, natož myšlenku. Trošku jsem to přehnal, ale tomu dotyčnému byste fakt neměli nechat dýchnout, to, co na kameře působí jako improvizace, jsou zhruba dvě promile v krvi moderátora.

Pokud se jakémusi zdánlivě bezvýznamnému chlapíkovi v barvách ČT znelíbíte, pak vězte, že on má takovou moc vás zlikvidovat v několika nejrůznějších pořadech, zprávami počínaje a třeba Reportéry ČT konče. Napsali jste skvělý námět na televizní film anebo seriál? Hlavně jim ho nedávejte, neboť jinak se dozvíte, že už pracují na stejném námětu (manžel nebo kamarád dramaturga, což se vlastně v dnešní ČT nemusí vylučovat) a nestačíte žasnout, jak je váš projekt a ten „kamarádův“ z ČT podobný.

Sečteno a podtrženo. Česká televize je dávno soukromý podnik několika desítek šíbrů, kteří si za státní peníze žijí přímo královsky. Tenhle státní moloch by se měl okamžitě rozpustit a privatizovat.

Snad jen toho Otu Černého by si tam coby odstrašující případ měli ponechat…

 

 

Autor: Aleš Presler | úterý 21.2.2012 9:19 | karma článku: 34,12 | přečteno: 1862x