Problém České televize je v tom, že se jedná o rodinný podnik!

Jen skutečně neznalý člověk se domnívá, že moloch zvaný Česká televize je instituce, co má za úkol objektivně informovat občany a snad i vysílat nějaké filmy, seriály a dokumenty. Blbost! Stejně jako v parlamentu tam už řadu let dřepí stále stejná partička lidí, případně jejich potomků, příbuzných či dobrých známých, kteří si z tohoto penězovodu dobře žijí.

Nyní se z rodinného podniku vylila jakási špína, redaktorka Drtinová ji vynáší na veřejnost, zatímco moderátor Moravec tvrdí, že by si tohle měli vyříkat „doma“! Fakt je toto státní instituce?! Pravdou je, že ta parta, co se zabydlela na Kavčích horách, mezi sebe někoho cizího nepustí. Muselo se přihodit něco hrozného, že tato semknutá rodina vynáší interní záležitosti na veřejnost. Ve skutečnosti jde jen a jen o peníze. A v té televizi, státní televizi, je jich spousta.

V téhle republice je mnoho talentovaných lidí nejrůznějšího věku. Někdo by uměl skvěle moderovat, jiný by dokázal napsat seriál či scénář k filmu, další by udělal bezva talkshow. Tihle potenciální talenti nemají šanci, všechna místa už jsou obsazena těmi Moravci, Drtinovými, seriály píší či točí stále stejní lidé, případně jejich potomci (Sanitka, Četnické humoresky atp.). Výsměchem všem konzumentům vysílání pak je, když pořad moderuje člověk, který se sotva dokáže vyjádřit na kameru a jehož jediná kvalifikace je manželství s osobou vysoce postavenou v tv hierarchii.

Tuhle partu rozprášit nelze, ona by nám snad i stávkovala, jak již to kdysi předvedla. Normální slušnost je snad i v tom, že by státnímu médiu neměl velet člověk typu Dvořáka, kterého vykopli ze soukromé TV stanice. Ale ve státě, kde v Radě pro televizní vysílání dřepí dobře placení soudruzi jako Uhde a Fibingerová, se nějaká změna ohledně státní televize očekávat nedá. 

A jsme na začátku. Česká televize není státní podnik, ale ryze soukromá firma, kterou si zprivatizovali jedinci, co se v ní rozvalují již celou řadu let.  Bohužel se jich díky současnému systému nelze zbavit, respektive si nikdo nedovolí do toho vosího hnízda sáhnout.

Je mi z toho smutno, až nechutno!

 

 

 

 

 

 

Autor: Aleš Presler | sobota 2.11.2013 9:24 | karma článku: 31,37 | přečteno: 1108x