Hus vrtal do církve, byl upálen. Smetana je na tom daleko lépe!!!

Mistr Jan Hus ještě před hranicí, na níž měl být upálen, údajně odmítl svá nelichotivá učení vůči církvi odvolat a tím zpečetil svůj osud. Jistý Roman Smetana maloval tykadýlka politikům, škodu zaplatil, nicméně odmítl přijmout trest. Musíme ocenit současnou langerovskou justici, že se spokojila jen s trestem vězení.

Smutné je, když vidím některé příspěvky na tomto blogu, kde se Smetanův „zločin“ srovnává třeba s posprejováním soukromého domu. Fakt jsme tak hloupí, že nevidíme ten podstatný rozdíl. Fakt jsme tak hloupí, že nevíme, že v době předvolební kampaně si jednotlivé strany vzájemně strhávají či přelepují plakáty, a dokonce se ničí běžně i plakáty nemající s politikou nic společného?

Je smutné, že někteří stateční „Češi“ jdou dokonce tak daleko, že Smetanův čin bagatelizují s tím, že se chtěl pouze zviditelnit. Všem těmto statečným bych dopřál sto dnů vězení, aby zjistili, o co vlastně jde. Kriminál nejsou lázně, jak se to mnozí snaží interpretovat, zvláště pro slušného člověka. Inu, můžete si to vyzkoušet sami. Odpojte si počítač, zavřete se do svého obývacího pokoje a zkuste tam vydržet tři dny. A jen tak pro psinu si tam vpusťte několikrát trestaného kriminálníka a kláboste s ním o nesmrtelnosti chrousta. Uvidíte, jak se vám ty tři dny stanou neuvěřitelně dlouhé – a teď si jich představte sto!

Jo, ten chlápek, Smetana, ničil plakáty, prý za celých patnáct tisíc korun. Když se zamyslíte nad tím, kolik takový plakát stojí, měla by následovat logická otázka: Kdo se na tom několikrát předraženém tisku napakoval? Něco o polygrafii vím, takže jedna firma vám udělá plakát za 50 korun, druhá za 100 a třetí za tisíc. Pokud jste v roli objednavatele, ovšem za cizí (třeba státní či stranické) peníze, vyberete toho nejdražšího a nejméně polovina jde do vaší kapsy. Divím se, že tímto se soudkyně Langerová vůbec nezaobírala, tuším tam tu Íčkovu malou domů.

Sečteno a podtrženo: Stydím se za to, že někdo Smetanu může odsoudit a dvojnásob se stydím za to, že tak učinila manželka (ne)chvalně známého Íčka. Stydím se také za to, že někteří blogeři jsou ochotni urážet řidiče Smetanu a srovnávat jej se sprejery. Maminky, co kdyby před plakátem na autobusu stálo vaše dítě?! On by ten řidič přimaloval tykadýlka i jemu! Invalidé s vozíky, těšící se na svezení a náhodou parkující před Smetanovým vehiklem, také byste mohli být počmáráni! Ještě, že jste tam nebyli!

 

P.S.: Dám to i sem, co jsem napsal v jisté diskuzi, ale blog o tom nebude, nechci skončit jako Smetana. Měl jsem známého poslance PČR a kráčeli jsme do oné slovutné budovy, kde za nás rozhodují ti nejlepší. Potkali jsme poslance, říkejme mu třeba T. (už tam není) a kamarád řekl: To je slušný člověk, sice krade, ale je fajn. Pak jsme potkali dalšího poslance, třeba I., a charakteristika zněla: Ten krade také, ale je to obrovská svině, na toho si musíme dávat pozor, on je ochoten zradit za pár šupů…

Tolik o PČR a Smetanovi, který má jediné štěstí, že nebude upálen!

 

Autor: Aleš Presler | pátek 30.3.2012 20:48 | karma článku: 44,32 | přečteno: 6152x