Jak se stal z Elizabety II. sociální případ.

Kam se člověk podívá, samé dluhy. Stání rozpočty jsou vysoce deficitní a tak se škrtají výdaje, kde se dá. Jestli si někdo myslí, že zchudli pouze ti chudí, tak se hluboce mýlí.

Ti chudí byli chudí a chudí zůstanou. Budou na tom ovšem hůře, ale jsou na chudobu zvyklí. Jinak je tomu u těch bohatých. Ti byli bohatí, ale nyní zchudli také a to je samozřejmě katastrofa. Zatím co v klasické krizi ceny nabízeného zboží pro nadkapacitní poptávku klesají, mame nyní co činit se zvyšováním cen a to v nebývalém rozměru. Mnohým to přímo láme vaz.

Podle časopisu Der Spiegel(1) s odvoláním na "The Independent" zchudla i anglická královna Alžběta II. Musí již od roku 2004 v jejím paláci mrznout.
Té chudeře nestačí ani roční příjem 45 Milionů Euro. Aby se mohla ta stará dáma alespoň trochu zahřát, požádala vládu, zda by nemohla dostat z fondu pro chudé a nemocnice příspěvek na topení v celkové výši asi 1,2 milionů Euro, neboť náklady na elektřinu a topení narostly do “neúnosné” výše. Králům se samozřejmě nic neodmítá, a tak bylo přece jen její žádosti vyhověno. Až si ale příslušní úředníci uvědomili celospolečenský význam  královniny žádosti, “zametli “celou záležitost pod stůl a tak chudinka královna mrzne ve svých palácích dodnes.

 

I česká vláda škrtá tlustou tužkou a ČEZ zvedá jž léta ceny. A nyní ta fotovoltaika! Možná, že v příštím čase uvidíme nejednoho pana knížete, jak se staví do jedné řady s našimi romskými spoluobčany na odboru sociální péče, neboť nebudou mít na fotovoltaickou elektřinu, o topení ani nemluvě. Mohou takto využít příležitosti, postavit se čelem k masám a vysvětlit jim přednosti liberální ekonomiky osobně. Ono vytápět hrady a zámky je dnes finančně opravdu náročné a svíčky také nejsou zadarmo. Myslím, že by bylo na čase, aby se příznivci liberálních stran vydali  do ulic s kasičkami a uspořádali na ty pány veřejnou sbírku, neboť fondy pro chudé a nemocnice jsou v Čechách dávno vyčerpány.

 

(1)http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/0,1518,719387,00.html

Autor: Přemysl Kroupa | sobota 2.10.2010 7:45 | karma článku: 9,66 | přečteno: 863x
  • Další články autora

Přemysl Kroupa

Napsáno do šuplíku.

23.2.2019 v 8:15 | Karma: 7,84

Přemysl Kroupa

Vyslechněme obě strany.

19.11.2016 v 8:07 | Karma: 8,12

Přemysl Kroupa

Klaus- Konvičkův syndrom.

4.6.2016 v 7:58 | Karma: 11,01

Přemysl Kroupa

Budeme pracovat až do smrti?

2.4.2016 v 7:59 | Karma: 20,48