Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Českého doktora v Anglii udal ČESKÝ udavač ?

Případ lékaře Rogozova, který byl suspendován za to, že nedovolil, aby Muslimská lékařka měla místo sterilní roušky zahalený obličej, obletěl médii. Co je ovšem šokující, že zdá se, za toto byl suspendován na udání JINÉHO ČECHA

Doktor Rogozov pracuje dlouhá léta v nemocnici v Scheffildu. Udělal však chybu. Hned dvě. Tou první je ta, že si dovolil vykázat z operačního sálu lékařku v nesterilním nikábu hidžábu (šátku). Tou druhou jest ta, že si to nenechal pro sebe a pravdivě o islamistech v Britském zdravotnictví (byť na českém blogu) napsal.

„Přišel jsem na operační sál, kde jsem se setkal s operatérkou zahalenou v muslimském šátku. Okamžitě jsem přerušil operaci a požádal ji, aby si vyměnila hidžáb za předepsanou roušku,“ cituje českého lékaře server The Daily Mail.„Po dlouhé výměně názorů, vedené s respektem, slušností a faktickými argumenty, odešla z operačního sálu. Dodatečně jsme za ni sehnali náhradního chirurga, který to odoperoval,“ dodal Rogozov. Lékařka vzápětí Rogozova, který ve Spojeném království vykonává lékařskou péči přes deset let, obvinila z rasové diskriminace.

Zdroj: novinky.cz

Podle vyjádření nemocnice pak nebyl suspendován za tento incident ale za TÓN kterým o něm a o islamizaci Británie referoval. Na páně Rogozova  kritický a nesluníčkářský (zozuměj - píšící nepříjemnou pravdu o negativních jevech islamizace ) blog   ale zejména na jeho článek v parlamentních listech   Šokující slova českého lékaře žijícího v Anglii: Muslimské lékařky odmítají sundat šátek při vstupu na operační sál, muslimští lékaři odcházejí od pacienta k modlitbám, čtení koránu během operace  pak podle dvou nezávislých zdrojů upozornil  udavač . A to prosím také čech pracující v Anglii...

Podle britských novin The Star

The trust has confirmed it is investigating a complaint against Dr Rogozov that has been made by Dr Jan Culik, a senior lecturer in Czech studies at the University of Glasgow.In his letter of complaint sent in January, Dr Culik said he believed Dr Rogozov, who has worked in Sheffield for ten years, has been making ‘biased, Islamophobic public statements’.He said the comments ‘seem to be inappropriate from a professional point of view’ and has also highlighted a number of blog posts that appear to have been written by Dr Rogozov in which other comments relating to Muslims are made.

česky:

Vedení nemocnice potvrdilo, že proti doktoru Rogozovi byla vznesena stížnost dr. Janem Čulíkem, služebně starším učitelem bohemistiky na univerzitě v Glasgow.Ve své písemné stížností poslané v lednu napsal dr. Čulík, že věří, že dr. Rogozov, který pracoval Sheffieldské nemocnici deset let, pronesl zaujatá, islamofobní, veřejná prohlášení.Řekl, že Rogozova prohlášení se „z pohledu profesionála zdají být nevhodná“ a navíc doplnil několik (přeložených) zvýrazněných textů z blogu, který, jak se zdá, napsal dr. Rogozov, a které obsahují další komentáře ohledně muslimů.

 

Mno, tak třeba osobně nevidím problém, že lékař - věřící člověk při zákroku recituje Korán, bibli nebo cokoliv  "pacientovi ve prospěch" - proto, aby podle jeho víry jeho Bůh chránil pacienta a zákrok byl úspěšný. Nicméně ani proto nebudu  člověka, který v tom problém vidí, udávat a likvidovat jeho kariéru. A samozřejmě, požadovat po ostatních členech teamu aby se také moddlili podle JEHO víry, ne  každý dle své, to už za čarou naprosto jistě je. Stejně tak jiné věci, které  Rogozov ve výše uvedeném článku na Parlamentních listech vyčítá .

Vraťme se ovšem k panu Čulíkovi.  Jak nám tvrdí wikipedie a jak nám tvrdí anglické zdroje, učí pan Čulík bohemisitku na universitě v Glasgow. Udávání je sice český národní zvyk, ale přesto vydvstává otázka, zdali to pan Čulík s tou  ukázkou bohemistiky v praxi prostě nepřehnal. Podle mě rozhodně ano.

Chápu, že pan Čulík může s texty a chováním pana Rogozova nesouhlasit. Chápu, že jako publikující  člověk by se měl plné právo proti blogům pana Rogozova ohradit, publikovat texty vyvracející jeho názory, usvědčující jej z omylu a tak dále. A to zejména tehdy, když provozuje jeden z velmi čtených serverů českého Internetu (Britské Listy).

Ale udáváním ?  Tím se u mě, a jak tak sleduji cvrkot okolo na soc sítích tak nejen u mě, pan Čulík vyloučil z okruhu slušných lidí a přesadil do okruhu "Ani kolo neopřel..."

Abych zůstal objektivní: Druhý zdroj, Theyorkshire post sce mluví o tomtéž ale přímo jméno Čulík neuvádí. pouze "Lectour od Czech studies" Už ne SENIOR . Další zdroje hovoří pouze o udání (complain) ale konkrétního Bredschnaidra nejmenují. Jest zde tedy  i jistá teoretická možnost, že udavačem je někdo jiný.Že se jedná o diskreditační operaci proti panu Čulíkovi potažmo Britským listům.  Popřípadě vnitřní boj v redakci tohoto serveru.

Přinejmenším "interní redakční vzpouru", či naschvál  v Britských listech bych pokládal za možnou. Proč ?  Protože na článek v The Star, jmenující dr. Čulíka jako udavače - odkazují SAMOTNÉ BRITSKÉ LISTY.

A nepřipadá mi, že by byl kdokoliv, včetně pana Čulíka tak pitomý, že by věřil, že mu pověst udavače v Čechách přinese respekt a uznání. Každopádně, mohl daný redaktor či pan čulík sám použít více pramenů o suspendaci Dr. Rogozova, ve kterých NENÍ JMENOVÁN. Takhle to vypadá jako že sámn sebe předhodil lvům do cyrku a davu pro lynch . A to mi přinejmenším nepřipadá pravděpodobné. Spíše že bylo davu plánovitě  předhozeno něco, na co tutově "zabere".

Pravda jest bohužel tam venku a je na čtenáři, aby si udělal názor. A na budoucnosti, dá li  bůh, aby věc objasnila.

 

 

 

Autor: Martin Prášek | středa 9.3.2016 8:08 | karma článku: 40,72 | přečteno: 7979x
  • Další články autora

Martin Prášek

Klidně si vládo můj obchod zavři . Ale!!!

tak prý je potřeba tři týdny tvrdého locdownu. No dobře tedy, klině si vládo můj obchod zavři. Nejsem v zásadě proti. ALE ZAPLATÍŠ MI BEZ PODMÍNEK:

24.2.2021 v 19:44 | Karma: 30,10 | Přečteno: 1426x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Další zakuklená šmejdovina na podnikatele od naší milé ČSSD

Zatímco média se rozplývají blahem nad 375 korunami denně, které mají zlepšit ochotu lidí jít do karantény, do vládou navrženého a sněmovnou schváleného zákona jestvložen PODRAZ na drobné i větší podnikatele od naší milé ČSSD.

22.2.2021 v 8:07 | Karma: 31,35 | Přečteno: 1298x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám COVID zapálil Reichstag.

Historia Magistra Vitae.A ti, kdo na její lekce kašlou, jsou nuceni prožít je znovu.Zvláště výživné pak dnes jsou paralery mezi COVID pandemií a situací v Německu po požáru říšského sněmu. A jak z udělání, letos tomu bude 88 let

21.2.2021 v 8:30 | Karma: 30,59 | Přečteno: 1090x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Taktika spálené země - jediná šance drobných živnostníků ?

Papaláši si v klidu paří, policie šikanuje hospody, co se postavily na odpor. Represe přituhují, podpora nefunguje a stát mluví o dalším "spřísnění". Mají vůbec drobné živnosti šanci zabránit své likvidaci? Ano, jednu mají.

28.1.2021 v 13:16 | Karma: 30,96 | Přečteno: 1257x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Nasaďte policajty na covidové jednotky!

Když jich může přijet 30 zavírat malou hospůdku na dědině, mají evidentně dost lidí na to, aby mohli jednou v životě OPRAVDU pomáhat a chránit !

25.1.2021 v 13:51 | Karma: 32,63 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...