Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Transgender - sexuální výchova pro nejmenší

Jak můžeme při výchově dětí využít omylů tvůrců animovaných filmů? Včera jsem po delší době usedla na několik minut k televizi. Mám ráda kreslené filmy, jako je Madagaskar či Doba ledová, a tak jsem zpočátku se zalíbením sledovala posledních patnáct minut snímku pro děti s názvem Mezi námi zvířaty. Velice rychle jsem se zorientovala ve vrcholícím ději a po krátké chvíli jsem zjistila, že hlavním hrdinou je postava, které všichni říkají Otis.



Otis bez Otise jako muž bez muže, že? Jednoznačně tedy mužský rod. Pominu-li ale rohy, které mohou být u Tura domácícho zakrslé, dívala jsem se na stvoření s očividně neopřehlédnutelným vemenem. Jako by to byla skládačka z kinder vajíčka.



Když mi došlo, že to je nesmysl, zeptala jsem se svého muže, zda ten Otis má být jako samec od krávy. Abyste rozuměli, můj mažel vyrůstal mimo Prahu a dalo by se předpokádat, že přišel se zvířaty do styku častěji než já, rodilá pražanda. Když ale i on chvíli pochyboval o tom, zda nemá býk náhodou vemeno, jala jsem se uvažovat nahlas a logicky. Naštěstí si po chvíli nechal vysvětlit, že býci mají mezi zadníma nohama zpravidla něco jiného a že býkovi vemeno k ničemu není.



Nicméně mě to přivedlo k úvahám o tom, jak veliké dilema asi museli tvůrci tohoto filmu řešit. Pokusit se převést typicky lidské rodinné uspořádání žena – muž – dítě na zvíře jako je kráva zřejmě vůbec nebylo snadné. Uvědomila jsem si totiž, že když se čas od času sama pohybuji v přírodě, většinou vidím tato zvířata v konfiguraci „s vemenem“. Nevím, jak jste na tom vy či vaše děti a zda vídají něco jiného, než jen hovězí maso v různých částech supermarketu. Domnívám se ale, že býka prakticky nemohou vidět. A to ani při sledování 25 let starých Aktualit České televize, kde není o záběry z JZD žádná nouze. Už vůbec raději nehovořím o tom, že by mohly děti vidět býka s pohlavním údem připraveným k aktivitě, pro kterou je kupříkladu plemenný býk chován.



Kdyby tedy chtěli tvůrci realisticky zpodobnit býka Otise tak, jak by jej příroda stvořila, museli by mu mezi nohy namalovat pěkný pohlavní úd (a „koule“, jak dodatečně poznamenal můj muž). Další variantou bylo nekreslit tam býkovi raději nic, aby děti neřišly k újmě. Nebo aby nepřišli k újmě rodiče, až se jich děti budou ptát, co to má ta divná kravička mezi nohama.  Je ale daleko pravděpodobnější, že by děti takto zpodobněnou "krávu" vůbec nepoznaly. Možná by si jí spletly s další postavičkou, která byla jen o něco menší a zřejmě zpodobňovala psa. 



Nejde se tedy tvůrcům divit, že nakonec zvolili variantu býčka s vemenem. O tom, že se jedná skutečně o býčka, jsem se ujistila v popisu filmu. Rovněž jsem se ujistila o snaze tvůrců tohoto filmu vychovávat naši omladinu v moráních hodnotách. Škoda, že není tato snaha rovněž obohacena trochou výchovy stran pohlavního dimorfismu. Cituji jen část, zbytek popisu i galerii fotografií naleznete na: http://tv.seznam.cz/porad/detail?id=2867737



„…..Bezstarostný mladý býček Otis se snaží vyhnout každé práci i odpovědnosti a touží si jen užívat. Je pravým opakem svého otce Bena, zodpovědného býka, který bdí nad bezpečím zvířat a řídí farmu, když je farmář pryč. Ben se snaží Otisovi promlouvat do duše, krotit jeho vylomeniny a vést ho k zodpovědnosti, zatím však nepříliš úspěšně. Otis si jeho slova o dospělosti, štěstí a odpovědnosti vždy otráveně vyslechne a využije nejbližší příležitosti, aby se vrátil k přátelům a nevázané zábavě.....“



Uplně nejvíc na mě nakonec z celé části filmu, kterou jsem mohla shlédnout, zapůsobila skoro finální scéna. V té se totiž býček Otis (s vemínkem) vrací z válečného tažení proti kojotům ke své (zřejmě) vyvolené partnerce a něžně bere do rukou svého (zřejmě) čerstvého potomka, rozumějte telátko, které tvůci rovněž neopomněli opatřit celkem vyvinutým vemínkem. Opravdu netuším, kdy během svého fylogenetického vývoje přicházejí jalovičky k vemínku. Svým skromným odhadem bych řekla, že se nerodí s již plně vyvinutým. Ale možná se pletu. Nicméně se určitě nepletu v tom, že kdyby měl být Otis opravdu otcem toho malého tvorečka, musel by přeci jen vykazovat jiné kvality, než schopnost dojit mléko.



Na druhou stranu, říkala jsem si, že tento film nám dává nádherný prostor vést své potomstvo k větší (nejen) sexuální toleranci. Vždyť který jiný film nám umožňuje dětem tak pěkně na příkladu vysvětlit, že ne všechny bytosti s ženským tělem se cítí býti ženou a naopak. A že kromě transsexuálů jsou tu ještě travestiti a že je u nás rovněž již legalizované homosexuální partnerství. Takže představa dvou kraviček s vemínkem, které mají společného potomka, již v lidské říši není nic neobvyklého.



Věřím, že šikovní rodičové tuto příležitost dokáží využít. A pro ty ostatní zde mám ještě jedno pozitivum. Buďme rádi, že ty krávy aspoň nebyly fialové. :-))




(Neviděla jsem film celý, fanouškové mi tedy, prosím, promiňte případná pomýlení. A rovněž prohlašuji, že jsem tímto na kreslené filmy nijak nezanevřela.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Julie Gaia Poupětová | neděle 28.6.2009 21:10 | karma článku: 20,79 | přečteno: 2782x
  • Další články autora

Julie Gaia Poupětová

Pole dance diary: Bez nešikovnosti by to nešlo

Tuhle mě moje kadeřnice trochu zaskočila větou: „Ty máš ale odvahu dát na internet ty první videa z tyče!“ Ráda bych řekla, že ty TRAPNOVIDEA skutečně neznamenají absenci sebereflexe, nedostatek soudnosti či počínající demenci.

22.7.2015 v 10:10 | Karma: 8,53 | Přečteno: 1087x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Pole Dance Diary - A přeci se točí...

Po čtyřech týdnech na tyči mám vyladěný pole-tuning a hotové nákupy. Při šplhu se žádný orgasmus nekoná a na spinovce mě chytá ranní nevolnost. Ale statečně visím hlavou dolů a pokuším se zdolat nejen gravitaci, ale i limity kůže.

9.7.2015 v 10:14 | Karma: 9,99 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Pole Dance Diary - 2 týdny na tyči

Jak to celé začalo? Čas od času je dobré udělat krok úplně do neznáma. Nikdy nevíte, co se může stát vaší životní vášní. Co si člověk užije s okolím a jak se motáte kolem tyče po dvou týdnech na vlogu Gaii Pole Dance Diary.

6.7.2015 v 17:15 | Karma: 8,90 | Přečteno: 788x | Diskuse| Sport

Julie Gaia Poupětová

Dnes ráno o G-bodu

Dnes ráno. Volá mi DV z České televize. DV je ona. Chce konzultovat během několika málo minut, jak je to s tím G-bodem, zda se opravdu musí zvětšovat pomocí injekce kolagenu nebo jsou nějaké citlivější metody, jak ho objevit. Zní velmi nedůvěřivě. Ptám se, zda svůj G-bod používá?

27.1.2014 v 14:50 | Karma: 10,62 | Přečteno: 1927x | Diskuse| Ostatní

Julie Gaia Poupětová

Energetická "blondýna"

Ráno jsem se vzbudila nečekaně v 6 hodin a s nečekanou dávkou energie. Vůbec netuším, kde se vlastně po třech v kuse odškolených dnech vzala, ale byla tam. Tak trochu tajně podezírám oxtocin. Po pacifikaci fretky jsem objevila v ledničce pistáciový puding od svého báječného muže a zjistila děsnou věc, nefunguje kávovar.

30.1.2012 v 9:05 | Karma: 7,71 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Řidička vezoucí dítě obrátila auto na střechu, při nehodě zbořila cihlový plot

7. května 2024  14:17

Rychlá jízda zřejmě stojí za pondělní dopravní nehodou v Sedleci na Orlickoústecku. Řidička vezoucí...

Letouny F-16 budeme považovat za nosiče jaderných zbraní, varovalo Rusko

7. května 2024  14:14

Rusko bude považovat stíhačky F-16 americké výroby za nosiče jaderných zbraní bez ohledu na jejich...

Policisté v Praze vytáhli z Vltavy utonulého muže, může to být pohřešovaný Brit

6. května 2024  8:30,  aktualizováno  7.5 14:08

Policisté v neděli vpodvečer vytáhli z Vltavy v centru Prahy tělo utonulého muže. Kriminalisté...

Městské byty za úplatek. Soud popsal fungování mechanismu, dvojice se přiznala

7. května 2024  13:52

Městský soud v Brně dnes rozdal první tresty za korupci při přidělování městských bytů. Při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3284x
Autorka je sex kouč a sex educator. Ve svém volném čase se věnuje kupodivu i jiným věcem, než je sex. Zcela propadla tyčkovému sportu (pole dance) a kromě jiného se rozhodla s vámi sdílet své postřehy od prvního kroku praxe. 

Seznam rubrik