Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pole Dance Diary - 2 týdny na tyči

Jak to celé začalo? Čas od času je dobré udělat krok úplně do neznáma. Nikdy nevíte, co se může stát vaší životní vášní. Co si člověk užije s okolím a jak se motáte kolem tyče po dvou týdnech na vlogu Gaii Pole Dance Diary.

Bylo 10. dubna, pár dní po našem návratu z výletu v Istanbulu a možná i díky cestě na Bospor jsem náhle měla pocit, že je ten správný čas na změnu. Navíc jsem právě shlédla video své kamarádky se vzdušnou akrobacií na hedvábných šálách a nestačila se divit, co dokáže člověk po několika hodinách základního kurzu. Jenže disciplína Aerial Silk tak nějak nebyla to ono. Příliš málo tance a možná trochu zbytečně moc vysoko...

Chvíli jsem bádala, co by pro mě vlastně byla po 15 letech učení viniasa jógy ta správná výzva a pak jsem si vzpomněla na Demi Moore ve filmu Striptease a na to, že jsem s touhle myšlenkou předlouhá léta koketovala... Prostě asi přišel čas to zkusit, no. Po chvíli googlování jsem byla přihlášená kurz a 13. dubna v pondělí večer jsem klusala pro zahřátí na své první lekci pole dance se značně smíšenými pocity.

Jednak jsem si říkala „hlavně abych tady nebyla za úplnou blbku“. A na druhé straně, normálně jsem to já, kdo vede kurzy a stojí na straně lektora. Takže v roli žáka vyžaduji nadstandardně kvalitní přístup – jenže učte lektora! To je asi jedna z nejnevděčnějších rolí. Nicméně jsem první lekci nejen přežila, ale i si ji užila a věci nabraly zajímavý spád.

Druhý týden jsem si přibrala ještě hodinu ve čtvrtek a třetí týden už jsem měla v merku všechny sály s tyčema v okruhu třiceti minut na dojezd, protože doma to prostě montovat do těch rákosových stropů z 30. let nebudeme. Jednoduše jsem potřebovala volnou tyč na trénink. Částečně z obavy, že těm o 20 let mladším holkám nebudu stačit a mnohem víc proto, že mě to strašně chytlo.

Doma se vžilo označení „aha, jdeš na tyčku“ a od rána do večera se nemluvilo skoro o ničem jiném, než o tom, jak jsou některé spiny (rozuměj točky na tyči) záludné a co všechno prožívá začátečník, když zjistí, že je to opravdu „hustý fitness“.

Když jsem to oznámila mámě, v první větě mě zpražila „Nejseš na to náhodou moc stará?“ a ve druhé udělala velmi rychlý závěr: „Já věděla, že nakonec skončíš u striptýzu!“. Není nad podporu rodičů. Ano, všichni jsme ten film svého času viděli. A jasně že chci být taky takhle sexy jako Demi, o tom žádná, ale svlékat se zatím nechystám. A když se teď dívám na ukázku z filmu očima mírně pokročilé adeptky pole dance, řekla bych, že je to hodně „dance“ a o dost méně „pole“.

 

 

Ta tyč je tam trošku do počtu. Skoro by se mohlo zdát, že si Demi v celém filmu vystačí s jedním dobře načasovaným „back hookem“ - to je ten moment, kdy se točí s jednou nohou kolenem zaháknutou kolem tyče. Jo, to je takzvaný spin. I když chlapům zdá se většinou stačí pár rázných pohybů s oděvem ve správnou chvíli, pole dance je o trochu větší věda. Každý trik má svůj název a je celkem dobré se v nich vyznat.

Jako začátečníci se učíte chodit kolem tyče. Všechno je na špičkách a tudíž nejdříve zařvou lýtkové svaly. Dobře odvedenou chůzí obejdete tyč ve čtyřech krocích cca 30 cm od tyče do kosočtverce (to je mi blízké). Začínat krok je dobré vnitřní nohou u tyče. „Štěpánku, pravou!“ zní mi v hlavě z Básníků.

 

 

Pak zkoušíte spin, kterému se říká „požárník“ (Fireman) a jeho variace. Pak jde Step Around (krok kolem), Front Hook (zaháknutí zpředu), Back Hook (zaháknutí zezadu - to je ten Demiin spin, pro mě byl dost záludný), Chair (židlička) a nějaké ty piruetky a stoje na rukou. Ty se hodí v každém případě, protože vás tyč velmi rychle vyvede z omylu, že máte jakž takž silné ruce.

Je dobré si povšimnout, že jako začátečník mám na sobě úplně zbytečné části oděvu, jako jsou třeba legíny (capri). Časem příjdete na to, že se vám holé nohy hodí. Taky přestanete mluvit česky a to je doslova velmi přízemní začátek, protože v dalších týdnech se začnete odlepovat od země a přitvrzovat. Ale jak jsem říkala, mám vizi a ta rozhodně nekončí jenom u Demi. Takže na tom začínám makat :-).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Julie Gaia Poupětová | pondělí 6.7.2015 17:15 | karma článku: 8,90 | přečteno: 788x
  • Další články autora

Julie Gaia Poupětová

Pole dance diary: Bez nešikovnosti by to nešlo

Tuhle mě moje kadeřnice trochu zaskočila větou: „Ty máš ale odvahu dát na internet ty první videa z tyče!“ Ráda bych řekla, že ty TRAPNOVIDEA skutečně neznamenají absenci sebereflexe, nedostatek soudnosti či počínající demenci.

22.7.2015 v 10:10 | Karma: 8,53 | Přečteno: 1087x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Pole Dance Diary - A přeci se točí...

Po čtyřech týdnech na tyči mám vyladěný pole-tuning a hotové nákupy. Při šplhu se žádný orgasmus nekoná a na spinovce mě chytá ranní nevolnost. Ale statečně visím hlavou dolů a pokuším se zdolat nejen gravitaci, ale i limity kůže.

9.7.2015 v 10:14 | Karma: 9,99 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Dnes ráno o G-bodu

Dnes ráno. Volá mi DV z České televize. DV je ona. Chce konzultovat během několika málo minut, jak je to s tím G-bodem, zda se opravdu musí zvětšovat pomocí injekce kolagenu nebo jsou nějaké citlivější metody, jak ho objevit. Zní velmi nedůvěřivě. Ptám se, zda svůj G-bod používá?

27.1.2014 v 14:50 | Karma: 10,62 | Přečteno: 1927x | Diskuse| Ostatní

Julie Gaia Poupětová

Energetická "blondýna"

Ráno jsem se vzbudila nečekaně v 6 hodin a s nečekanou dávkou energie. Vůbec netuším, kde se vlastně po třech v kuse odškolených dnech vzala, ale byla tam. Tak trochu tajně podezírám oxtocin. Po pacifikaci fretky jsem objevila v ledničce pistáciový puding od svého báječného muže a zjistila děsnou věc, nefunguje kávovar.

30.1.2012 v 9:05 | Karma: 7,71 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Ostatní

Julie Gaia Poupětová

Otevřený pohled na erotično v mateřství

Před několika dny jsem na severu doma.cz zveřejnila článek věnující se sexu, mateřství a kojení a všemu najednou dohromady. Při jeho psaní jsem se mnoha důvodů ponořila jen do určité hloubky, ačkoliv jsem někde uvnitř cítila, že téma je tak intimní, že jej nejde pojmout jen jako další technický manuál k dráždění toho správného místa. Když se zpětně dívám na svůj článek, říkám si, že možná bude fajn a pro některé čtenáře třeba i přínosné nakouknout pod pokličku tohoto tématu o trochu více. A tak přidávám dovětek těm, kteří se nebojí být konfrontováni především s vlastním pojetím sexuality. (Původní článek najdete ZDE.)

4.10.2010 v 13:11 | Karma: 17,69 | Přečteno: 2867x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Našli jsme odposlech, mysleli Poláci před jednáním vlády. Omyl, šlo o ozvučení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  12:05

Zařízení, které našly polské bezpečnostní služby v Katovicích v sále, kde se sejde polská vláda,...

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák, přes svodidla omezuje oba směry

7. května 2024  11:14,  aktualizováno  11:46

Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na...

Rusko přestalo používat Kerčský most, armádu radši zásobuje po nových tratích

7. května 2024  11:44

Rusko k dodávkám vojenské techniky invazním jednotkám na Ukrajině přestalo používat Kerčský most,...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  11:43

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3284x
Autorka je sex kouč a sex educator. Ve svém volném čase se věnuje kupodivu i jiným věcem, než je sex. Zcela propadla tyčkovému sportu (pole dance) a kromě jiného se rozhodla s vámi sdílet své postřehy od prvního kroku praxe. 

Seznam rubrik