Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

G-bod není, ať žije G-bod

Tak už jsme zase přišli o G-bod. Těžko říct, zda mě tento lednový výsledek médii opěvovaného výzkumu zvěřejněného v The Journal of Sexual Medicine ještě vůbec překvapuje. Jsem ráda, že i mnozí naši odborníci v tomto oboru mají věděckou vodu na svůj antifeministický mlýn a konečně mohou podkládat svá tvrzení patřičnými vědeckými čísly a daty. Jestli to bude první výrazný krok k dalšímu postupnému odhalování vyčpělých sexuálních mýtů, jsem jednoznačně pro. Jestli ale zůstane jen u propagace a oslavování toho, co ženy nemají, bude to věčná škoda. Upřímně řečeno, spíše se v této souvislosti obávám, že k další demýtizaci a sexuální osvětě se příliš neschyluje (a sama bych se ráda mýlila).



Chtěla jsem napsat, že je mi z toho tak trochu smutno. Smutno za ženy (a možná i muže), kteří setvávali v naději, že na ženském těle existuje kromě snad dnes již nevyvratitelného klitorisu spouta dalších zákoutí, která by mohla obohatit prožitky samotných žen i partnerů navzájem. Je mi smutno z přístupu, díky kterému nás někdo připraví o iluze raději hned. G-bod není. Zapoměňte na něj a nehledejte ho. Buďte rádi, že jste v pořádku tak, jak jste.


Předně všeho, ať už se to, co hledáme jmenuje G-bod nebo třeba Horní Dolní, je absolutní nesmysl TO hledat a spojovat se samotnou poševní stěnou. Potud souhlasím s výsledky onoho výzkumu, které nám stroze sdělují, že Grafenbergův bod popsaný ve vědeckých studiích jako místo se zvýšenou citlivostí na horní stěně pochvy (přesněji na horní stěně, když žena leží na zádech), nebylo nalezeno. Smůla a tečka.

O čem se ale ve výsledcích nemluví, je existence houbovité tkáně, která je ovinuta kolem ústí močoové trubice a která je podle posledních výzkumů obdobou mužské prostaty. Nevím jak vy, ale já osobně mám s masáží mužské prostaty a se zpětnou vazbou na tuto aktivitu u mužů velmi pozitivní ohlasy. :-) S masáží prostaty u mužů je ovšem jedna jemně řečeno prekérní obtíž. Jinak, než přes konečník, se k ní nedostanete. A u žen je to zase oproti mužům tak, že se k ženské  prostatě nedostanete jinak, než přes onu horní stěnu pochvy. Této oblasti říkají dle mého názoru osvícení sexuální učitelé "oblast G-bodu", protože je to mnohem větší lokalita, než jen jeden malý specifický bod.

Dalším faktem je, že ona houbovitá tkáň namotaná kolem močové trubice je celkem reaktivní na stimulaci a to do té míry, že se kromě jiného jednoduše ztopoří. A podobně jako při erekci mužkých orgánů, tato tkáň nabyde a je jí tudíž možné mnohem lépe lokalizovat přes zmiňovanou poševní stěnu. U některých žen se v této oblasti vytvoří jakýsi tuhý výstupek, plochý hrbolek, u jiných zase třeba nopak důlek. Kažopádně, jak jste si jistě všimli, při stimulaci "oblasti G-bodu", ponecháme-li tomuto místu jeho původní název, vlastně nestimulujeme vaginální stěnu, ale něco, co je hlouběji pod ní a co ženám umožňuje právě onu ještě stále tolik diskutovanou ženskou ejakulací.


Možná je čas se začít zamýšlet, proč se ve všech učebnicích anatomie dovídáme už od malička, kde mají jakou erektilní tkáň muži, ale ani slovo tom, co všechno a hlavně kde všude se topoří nám ženám. Zřejmě to zní trochu feministicky. Ale na mnohem hlubší úrovni kvality partnerského života přeci nejde o hloupé šarvátky rovnoprávnosti žen a mužů. Podle mého tu jde hlavně o základní nedostatek v sexuální edukace a jeho následky, se  kterými se potýká valná většina z nás ve svém partnerském i autoerotickém životě. A to na straně mužů i žen.

Takže suma sumárum, chtěla bych tento velmi zběžní minikurz a procházku po tajemných zákoutích ukončit spíše pozitivně.

Napadá mě věta:
G-BOD NENÍ, AŤ ŽIJE G-BOD!

A pevně věřím, že ty z vás, které vědí, jak si svůj staronový a tak trochu mýtický G-bod pořádně užít, tak na oslavu tohoto výzkumu učiní co nejdříve.

J. Gaia.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Julie Gaia Poupětová | neděle 10.1.2010 16:20 | karma článku: 23,72 | přečteno: 4342x
  • Další články autora

Julie Gaia Poupětová

Pole dance diary: Bez nešikovnosti by to nešlo

Tuhle mě moje kadeřnice trochu zaskočila větou: „Ty máš ale odvahu dát na internet ty první videa z tyče!“ Ráda bych řekla, že ty TRAPNOVIDEA skutečně neznamenají absenci sebereflexe, nedostatek soudnosti či počínající demenci.

22.7.2015 v 10:10 | Karma: 8,53 | Přečteno: 1087x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Pole Dance Diary - A přeci se točí...

Po čtyřech týdnech na tyči mám vyladěný pole-tuning a hotové nákupy. Při šplhu se žádný orgasmus nekoná a na spinovce mě chytá ranní nevolnost. Ale statečně visím hlavou dolů a pokuším se zdolat nejen gravitaci, ale i limity kůže.

9.7.2015 v 10:14 | Karma: 9,99 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Pole Dance Diary - 2 týdny na tyči

Jak to celé začalo? Čas od času je dobré udělat krok úplně do neznáma. Nikdy nevíte, co se může stát vaší životní vášní. Co si člověk užije s okolím a jak se motáte kolem tyče po dvou týdnech na vlogu Gaii Pole Dance Diary.

6.7.2015 v 17:15 | Karma: 8,90 | Přečteno: 788x | Diskuse| Sport

Julie Gaia Poupětová

Dnes ráno o G-bodu

Dnes ráno. Volá mi DV z České televize. DV je ona. Chce konzultovat během několika málo minut, jak je to s tím G-bodem, zda se opravdu musí zvětšovat pomocí injekce kolagenu nebo jsou nějaké citlivější metody, jak ho objevit. Zní velmi nedůvěřivě. Ptám se, zda svůj G-bod používá?

27.1.2014 v 14:50 | Karma: 10,62 | Přečteno: 1927x | Diskuse| Ostatní

Julie Gaia Poupětová

Energetická "blondýna"

Ráno jsem se vzbudila nečekaně v 6 hodin a s nečekanou dávkou energie. Vůbec netuším, kde se vlastně po třech v kuse odškolených dnech vzala, ale byla tam. Tak trochu tajně podezírám oxtocin. Po pacifikaci fretky jsem objevila v ledničce pistáciový puding od svého báječného muže a zjistila děsnou věc, nefunguje kávovar.

30.1.2012 v 9:05 | Karma: 7,71 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Češi s kradenými věcmi v Rakousku při honičce s policií proráželi zábrany

7. května 2024

Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty....

Kreslíř přežil útok na Bataclan, teď traumatizovaný spáchal sebevraždu

7. května 2024  21:05

Francouzský kreslíř Fred Dewilde, který přežil teroristický útok na hudební klub Bataclan, spáchal...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  20:54

Izraelská armáda v úterž zahájila operace na východě Rafáhu, který leží na jihu Pásma Gazy a kde...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3284x
Autorka je sex kouč a sex educator. Ve svém volném čase se věnuje kupodivu i jiným věcem, než je sex. Zcela propadla tyčkovému sportu (pole dance) a kromě jiného se rozhodla s vámi sdílet své postřehy od prvního kroku praxe. 

Seznam rubrik