Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prezident Zeman nás táhne zpět do husákovské éry

Do éry, ve které bude na všech úrovních vládnout levice, do éry, ve které bude politikům na nejrůznějších úrovních, dovoleno vše, tedy i chlastat v práci, do éry, ve které ti, kteří makají míň nebo vůbec, budou mít víc a ti, kteří se snaží podnikat a táhnout sebe i tuto zemi k prosperitě, budou mít míň. Do bezprostřední sféry vlivu "velkého" Ruska ...

... samozřejmě to neznamená, že by se k moci vrátili "v plné kráse" komunisté, ale i to se může stát. Prezident Zeman se o nich nikdy nijak negativně nevyjádřil a o lecčems svědčí fakt, že je před prezidentskou volbou žádal o podporu. I to, že tlačí do Ruska jako velvyslance kosmonauta, ale především kovaného komunistu, Vladimíra Remka, je víc, než výmluvné.

Prezident Miloš Zeman zavrávoral při odemykání korunovačních klenotů. Nešlo si nevzpomenout na jeho povolební opičku, když slavil své zvolení do funkce prezidenta a pak upadl ve studiu České televize. Tehdy se "hrad" vymluvil na prezidentův zanícený palec. Nyní je za prezidentovým výrazem údajně tajemná viróza, ale popravdě, neznám nikoho a to ani ve starším, tedy prezidentově, věku, kdo by z těchto důvodů podobně klopýtal a kdo by měl ve tváři výraz, který již před mnoha lety, kdy byl ještě premiérem země, parodoval Petr Čtvrtníček v České sodě, když Zemanovo vystoupení z letadla po návratu z Ruska, nazval "návratem idiota".

Mimochodem i tehdy se pilo. Důvodem k oslavě bylo vstoupení České republiky do NATO. Tentokrát se Zemanovi stala osudná nejen jeho náklonnost k alkoholu, ale především oslava osvobození na půdě ruského velvyslanectví. V očích Zemanových voličů je to jistě "další, příjemný důkaz" Zemanovy bodré nátury a jeho lidovosti, ale opak je pravdou. Miloš Zeman je v této chvíli především prezidentem České republiky, a pokud by se někdo jiný opil jako carský důstojník a druhý den na to by šel podnapilý do práce, byl by z práce vyhozen. Bohužel pro nás se toto našemu prezidentovi stát nemůže.

 V této chvíli není nejhorší, že máme prezidenta alkoholika, který se netají tím, že pravidelně pije, ačkoliv, navzdory jeho vlastním tvrzením, svého démona nezvládá. Ani jeho předchůdci nebyli bez chyby a letošní volba prezidenta nebyla lehká a dobrá volba v podstatě neexistovala. Pouze volba lepší a horší, ze kterých, jak se začíná ukazovat, byla volba Zemana prezidentem tou horší, protože je to politik nedisciplinovaný a neprofesionální.

Nejhoorší je, že již nyní vládne skoro na všech stupních v této zemi levice. Ovládá kraje, ovládá senát a k ovládnutí parlamentu v příštích volbách schází pověstný "chloupek", jelikož rozumní voliči, kteří svou volbu pečlivě váží, jsou naštvaní na rozmařilost a nesystémové kroky pravicové vlády a na ní napojených kmotrů. Voliči, kteří měří pouze tím, kolik jim kdo přidá, jsou levici odpradávna naklonění. Bude tedy záležet pouze na tom, na kolik si všichni uvědomí, co vše je v sázce.

Levicově orientovaný prezident Zeman se obklopil bývalými, postaršími aparátčíky a od počátku svého prezidentování šije do regulérně a demokraticky zvolené vlády, zcela nad rámec svých pravomocí. Tím dělá neocenitelné PR levici a těžko říct, zdali to dělá pouze z důvodu svého někdejšího šéfování sociální demokracii nebo jsou jeho záměry dalekosáhlejší. Spojení s lidmi z Lukoilu, ovládaného ruskou vládou, nevěstí nic dobrého a o jeho "nadstranickosti" si zřejmě budeme moci nechat jen zdát.

Pokud se v parlamentu ustaví levicová většina, začne „celá levicová fronta“ zcela systematicky postupovat proti živnostníkům a jejich privilegiím, zvýší nejrůznější, především nepřímé daně a nic jí nezabrání, aby smetla ze stolu celou řadu opatření současné vlády proti státnímu zadlužování a pro postih politické korupce. Miloš Zeman dosáhne svého a bude mluvit do vládnutí ve smyslu ruského pojetí demokracie, jelikož spousta jeho bývalých přátel v parlamentu mu bude moci jen těžko odporovat.

Proto doporučuji kroky a klopýtnutí prezidenta nejen sledovat, ale rovněž na ně upozorňovat. A to nejen na ty očividné a do očí bijící, podpořené konzumací alkoholu, ale především kroky politické. Osobně bych si přál, abychom zůstali politicky a ekonomicky v té části Evropy, kam jsme patřili za první republiky a nevrátili se tam, kam jsme, bohužel, patřili ve druhé polovině minulého století.

Autor: Roman Potoczný | neděle 12.5.2013 7:50 | karma článku: 48,15 | přečteno: 21529x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Fotoblog: Dny NATO v Ostravě 18.9.2021

Po roční pauze způsobené epidemií Covidu nebo zkrátka jen neschopností vlády, vypořádat se sofistikovaně s Covidem 19 a zajistit lidem normální život (vyberte si dle libosti) se v Mošnově u Ostravy konaly Dny NATO pro veřejnost.

18.9.2021 v 23:31 | Karma: 16,97 | Přečteno: 472x | Diskuse| Fotoblogy

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Jak odolat krizi středního věku? Dělat hlouposti? Nebýt srab? Říkat pravdu? Nebo si jen užívat jako Šampón? Nová česká komedie „Prvok, Šampón, Tečka a Karel“ jasnou odpověď neposkytuje, ale rozhodně pobaví a překvapí.

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39 | Přečteno: 10639x | Diskuse| Kultura

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

Papalášské manýry se u nás v posledních letech projevují čím dál víc. Stačí si vzpomenout na prezidentův „popelníček“, premiérovy „vysoké stropy a větranou místnost“ nebo aktuální provinění ministra zdravotnictví.

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32 | Přečteno: 4670x | Diskuse| Politika

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

Koronavirus nám nastavil zrcadlo. Vidím v něm apatické občany, které si vodí vláda na drátkách, a v zájmu obav o vlastní život se bojí třísknout do stolu a zvolat: „Už toho bylo dost!“ nebo ještě lépe „Už vás máme dost!“

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09 | Přečteno: 570x | Diskuse| Politika

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

Nemyslel jsem si, že někdy napíšu podobný blog. ČSSD jsem nikdy nevolil a nejspíš nikdy volit nebudu. Přesto bych jim chtěl poradit, protože si myslím, že by strana měla zůstat v současné vládě a pracovat, ne páchat sebevraždu.

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76 | Přečteno: 5987x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Na Strakonické havaroval autobus s autem. Jsou zranění, řidič osobního vozu ujel

6. května 2024  8:50,  aktualizováno  10:35

V pondělí dopoledne omezila provoz na Strakonické ulici v pražské Velké Chuchli havárie osobního...

Na život s hadičkou jsem si zvykl, říká Martin trpící plicní hypertenzí

6. května 2024  10:35

Martin Pláteník byl jako dítě nadějný sportovec, hrál hokej i tenis. Ale jen do chvíle, než se...

Odvolací soud potvrdil osvobození učitelky, která popírala válečné zločiny

6. května 2024  10:18,  aktualizováno  10:31

Pražská učitelka Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na...

Izrael chystá úder, evakuuje Rafáh. Hamás odmítá příměří, uvedl ministr

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  10:22

Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!