Otevřený dopis Jiřímu Paroubkovi

Vážený pane Paroubku, opravdu nechápu, jak si můžete dovolit, zrovna Vy, poučovat Václava Havla o nutnosti "mostu" USA-NATO-Rusko a obviňovat našeho exprezidenta z jakékoliv snahy o rozdělování tohoto "potřebného" mostu, potažmo celé Evropy a světa, jak uvádíte ve svém otevřeném dopise (Prohlášení Jiřího Paroubka k výrokům Václava Havla) ...  

Tvrdím, že Václav Havel zasvětil celý svůj život boji za svobodu svoji, ale i ostatních obyvatel tehdy totalitního Československa a Jiří Paroubek, který je synonymem spojení s komunisty jako bývalý člen strany, evidovaný, byť nepříliš aktivní, spolupracovník StB a hlavně současný iniciátor návratu komunistů do vrcholné české politiky, je ten poslední, který by si měl na našem exprezidentovi brousit svůj jazyk.

Dle mého názoru, přestáváte chápat podstatu věcí anebo fakta záměrně překrucujete v čistou demagogii a tak v naší republice čím dál, tím víc šíříte atmosféru nesnášenlivosti vůči lidem, kteří se podíleli na ustavení demokracie, jako je Václav Havel anebo vůči institucím, které mají demokracii chránit. Ne nadarmo jste si v uplynulých týdnech vzal "na paškál" Ústavní soud.

Na jedné straně není divu, že tak činíte, jelikož nejste schopen ani dva dny za sebou udržet stejný názor, jak jste ukázal minulý týden v kauze předčasných voleb a tak už jste, dozajista, zapoměl, že jste vstupní rozhovory s americkou stranou na téma umístění radaru v ČR sám započal. To, že jste po čase zjistil, že průzkumy veřejného mínění, které jsou alfou a omegou Vašeho počínání, radaru příliš nehoví a tudíž je toto téma třeba shodit ze stolu, na tomto faktu vůbec nic nemění.

Jenže pane Paroubku, americké "NE" radaru v České republice není "NE" radaru jako takovému nebo snahám vytvořit protiraketový štít, který bez radarů jaksi nemůže fungovat.  A už vůbec "NE" díky sympatiím pana prezidenta Obamy k Vám.

Je to "NE" naprosto nevyzrálé demokracii, ve které se politici nejsou schopni vzájemně dohodnout ani po létech na tak jasné věci, jako jsou principy obrany vlastní země a neustále lavírují mezi USA - NATO a Ruskem. "NE" zemi, ve které jste politické klima rozdělil takovým způsobem, že je bude velmi obtížné opět sjednotit. Je to "NE" občanům České republiky, kteří trpí v politice člověka, jako jste Vy. 

S pozdravem

 Roman Potoczný

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Roman Potoczný | pondělí 21.9.2009 15:15 | karma článku: 36,68 | přečteno: 2009x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76