Proč brát peníze matkám?

Rozpočet na rok 2010 má ohromný deficit, veškeré úspory poslanci ČSSD za vydatné pomoci KSČM a lidovců a díky přílišné pasivitě ODS odpískali. Chceme jako jediným vzít peníze matkám?

Nejsem v žádném případě pro zvyšování deficitu státního rozpočtu a s aktuálním rozhodnutím pana prezidenta Klause vracet parlamentu zákony, které tak budou činit, naprosto souhlasím. Hodně mě ale štve momentální stav, kdy když už se totálně rozsypal Janotův balíček, jako jediné to mají odnést ženy na mateřské.

Snížit mateřskou z měsíce na měsíc o 20 % je hodně drsné. Kdo z Vás měl či má malé dítě dobře ví, co pro rodinu znamená mít náhle o 2 tisíce měsíčně v peněžence méně, obzvláště když s tím při plánování narození potomka nepočítala.

Pokud by bývaly návrhy vlády na úsporná opatření zůstaly, jak byly předloženy parlamentu a bralo by se relativně spravedlivě všem stejně, tento příspěvek bych nikdy nepsal. Ale nyní by se podle mne jako na jediném šetřilo na tom nejhorším místě, kde by se šetřit mohlo. Hlavně, že početnému voličstvu z řad státních úředníků zůstalo, co měli doposud...

Věřím, že poslanci, senátoři i pan prezident vyjdou návrhu na vrácení mateřské zpět na její úroveň z roku 2009 vstříc.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Pospichal | úterý 5.1.2010 11:38 | karma článku: 22,29 | přečteno: 2451x