Dopis voliče jeho poslancům

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. Jako volič ODS z jihomoravského kraje, se na Vás obracím s touto pro mne velmi závažnou věcí.

Četl jsem z více zdrojů (naposledy např. zde http://ekonomika.idnes.cz/kalouskovi-lide-dumaji-jak-zaplnit-statni-kasu-navrhuji-zvysit-dane-1im-/ekonomika.aspx?c=A120103_210448_ekonomika_brd), že ministerstvo financí uvažuje o sjednocení sazeb DPH na 19% už od 2. pololetí roku 2012.

Mám rozestavěný rodinný dům, který bude hotov na podzim roku 2012. V kalkulaci nákladů jsem počítal se zvýšením DPH na 14% od 1.1.2012, ale další neplánované zvýšení DPH v průběhu stavby, by pro mne a moji rodinu bylo doslova likvidační. Stavba za 4 miliony není rohlík za korunu a zvýšení DPH o 5% by nám okamžitě zvýšilo neplánovaně náklady na stavbu o 200 000 Kč.

Pokud chcete zlikvidovat člověka s manželkou a 4 dětmi, který vždy zastával konzervativní hodnoty, volil Vaši stranu a chtěl se jen postarat sám o sebe tím, že si postaví vlastní bydlení, jste na nejlepší cestě. Opakuji, pokud se neplánovaně zvýší DPH v průběhu roku 2012 na stavební práce pro bytovou výstavbu o dalších 5%, znamená to pro naši rodinu konec, budeme muset zastavit rozběhlé stavební práce a bydlet půjdeme celá rodina (já, manželka a 4 děti) asi pod most...

Možná byste se generálně u schvalování daňových reforem měli spíše zaměřit na hledání úspor v nákladech. Když dokážete za státní peníze živit ty úředníky, co mi dělali úplně nesmyslné průtahy při vydání stavebního povolení, pak máte peněz dost a nemusíte je brát lidem, co poctivě pracují.

Předem děkuji za odpověď

Ing. Robert Pospíchal, Brno

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Pospichal | středa 4.1.2012 11:42 | karma článku: 30,53 | přečteno: 1463x