Lovecká sezóna

V civilizovaných zemích bývá lovecká sezóna zpravidla na podzim. Co se lovu zvířat týká, jsme civilizovanou zemí i my v české kotlině.  Přes celosvětovou krizi si však někteří vyhodí z kopýtka a opulentně si dovolí další loveckou sezónu spustit hned s počátkem nového roku. Zvířátka v lesích naštěstí mohou klidně spát, Před hledími a hlavněmi především mediálních zbraní se ocitnou politici, často trefně též nazývaní zvířaty. Nemusejí se ovšem bát cizích lovců, zákeřně číhajících v křovinách či posezech. Vystačí si bohatě sami mezi sebou. Vždyť se světelnou rychlostí blíží několikery volby – a to je důvod nad důvody.

.

Na rozdíl od klasické lovecké sezóny, v této politické u nás žádná pravidla nikdy neplatila a platit nebudou. Zákon silnějšího, bezohlednějšího a mazanějšího je tím jediným vodítkem. A tak bude Topolánek zuřivě lovit Paroubka a obráceně, Kalousek vybíjet hnízdo modrých ptáků, stejně jako Zeman stříhat okvětí oranžových růží. Liška  po zelené vzteklině hladově hltat veškerý odpad, Svoboda okopávat kotníky všem nadosah, aby alespoň do nějaké teplé nory proklouzl, Filip důležitě cvrnkat pecičky do všech nezakrytých nosů.

Čeká nás určitě nejenom tento, kolikrát již opakovaný hon všech na všechny. Zcela jistě se objeví zdánlivě nenápadné události, aférky, jež vyústí v hysterické obviňování jednotlivých účastníků honu, že ten druhý používá střely dum dum, zatímco já jen dum. Možná se dočkáme i nějaké té modré rány pěstí, oranžových vajec na hlavách či zeleného ekoterorismu.

Zkrátka nás čekají zajímavé měsíce, švanda a legrace. Jen trošku obehrané. Však také účastníci honu jsou již staří kozáci, kteří nemohou ničím překvapit. Většina nás svou aktivitou oblažuje nikoliv jednu, dvě či pět sezón. Běžné je spíš deset, patnáct i dvacet let….. a to je už zatraceně dlouho. Překvapit by mohli snad jen tím, že by místo na hon odešli v klidu někam do hospůdky.

Toho se však bát nemusíme, takže brnění na sebe a zpovzdálí přihlížet.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Popelka | pondělí 4.1.2010 14:13 | karma článku: 6,26 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Martin Popelka

Karel s Mirkem mě urazili

17.9.2013 v 6:20 | Karma: 33,23

Martin Popelka

Moravcovy volby a volba

13.9.2013 v 11:47 | Karma: 16,33

Martin Popelka

Chybí už jen první sex

12.9.2013 v 5:50 | Karma: 27,66