Karel s Mirkem mě urazili

Z průčelí domu se mi netřepotá česká vlajka, nemám ji dokonce ani na autě, když hokejisté jdou do finále mistrovství světa. Ale i přesto mohu klidně říct, že jsem rád Čechem. Máme krásné holky, výborné plzeňské .... no, a to mi docela stačí.

Ale trochu vážněji. Na svém FB profilu napsal maskot TOP 09 Karel Schwarzenberg toto:

 Obávám se, že se zase rychle a ohebně přizpůsobujeme nové moci. Mám v této souvislosti na mysli určitou českou s prominutím "předposranost" a té je potřeba se postavit.

Miroslav Kalousek se vzápětí přidal:

Doplnil bych, že je třeba si zachovat svobodnou a hrdou mysl. Já si pamatuju takovou tu normalizační "předposranost" , kdy se lidé báli a už dopředu se začali rovnat do řady. Dřív, než to bylo nutné.

Tvrdím, že "předposraný" nejsem a toto pohrdavé zobecnění mi vadí. Pokud to ovšem neznamená, že slepě věřím v mediálně vytvořený obrázek noblesního knížete a zázračného ministra financí. V takovém případě pak ano.

Snad je to tím, že maskot Karel statečně bojoval proti komunismu z vídeňských kaváren a velký Mirek neméně chrabře válčil v gumárenském podniku. Mohou tudíž s klidným svědomím v tomto předvolebním čase paušalizovat a urážet.

Moc by mě ale zajímalo, jak by se Karel s Mirkem třeba postavili Janu Žižkovi se svou vášnivou obhajobou církevních restitucí. Navzdory plameným řečem o české "předposranosti" jsem přesvědčen, že tváří v tvář palcátu, by oni sami velmi rychle potřebovali nové kalhoty.

Rovněž bych rád věděl, jak Miroslav Kalousek vybočoval z řady před listopadem 1989. Odhaduji, že nejspíš pouze konzumací alkoholu.

Líbilo by se Karlovi, pokud by někdo psal, že šlechtu charakterizuje degenerace?

A kolik facek by rozdal Mirek za tvrzení, že co ministr financí - to zloděj?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Popelka | úterý 17.9.2013 6:20 | karma článku: 33,23 | přečteno: 1343x
  • Další články autora

Martin Popelka

Moravcovy volby a volba

13.9.2013 v 11:47 | Karma: 16,33

Martin Popelka

Chybí už jen první sex

12.9.2013 v 5:50 | Karma: 27,66

Martin Popelka

MIRKOVA MIRKA ... a nejenom ona

30.8.2013 v 11:04 | Karma: 22,22