Hlavu vzhůru aneb eintopf po česku

Malá škola politického vaření kuchařky Jany: Dnes použijeme originální recept na klasický sudetský eintopf z poloviny 19. století.

 Večer vezmeme skvrnité fazole, vložíme do hrnce, zalijeme 4 litry studené vody a do rána necháme stát. Upozornění: Skvrnité fazole nelze ničím nahradit !!

 Fajn, názorově jsme přibližně v oněch časech, takže bychom tu měli Suverenitu - Blok Jany Bobošíkové. Poskvrněné vydatně, několikrát zchlazeno studenou sprchou od voličů, odstáté až zapáchající. Pochopitelně nelze nahradit ničím jiným !!

 Ráno vezmeme neuzené větší zadní koleno, nožem narušíme kůži a svalovinu až na kost, přihodíme menší uzené koleno, vložíme do vody s fazolemi, vaříme do změknutí, cca 3 - 5 hodin.

 Rozrušený až do morku kosti nadcházejícím koncem světa,  přimotal se ke skvrnité Suverenitě velký Václav Klaus. Spolu s malým přílepkem Borisem Šťastným, vyuzeným jeho aurou, oba zanedlouho vyměkli. Trvalo to zhruba těch 5 hodin.

 Nakrájíme na kostičky špekáčky, slaninu, zelí, kapustu, brambory, mrkev, tuřín a cibuli. Upozornění: Zelí neproplachujeme !!

 Zhruba tolik ingrediencí už máme v podobě příznivců. Nejvíce máme bývalých a zhrzených členů ODS. Ani ty není radno moc veřejně propírat - mohli by vypustit nežádoucí sliz.

 Vývar přecedíme, necháme odstát a znovu přecedíme  přes plátno. Rozpálíme sádlo, cibuli, slaninu, papriku, cukr, osmahneme do hněda, přidáme vývar, zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme do měkka.

 Celý náš nový spolek spasitelů provedeme předvolebními akcemi, osladíme je poslaneckými představami, vysajeme z nich i to málo, co jsou schopni vycedit a podusíme nejistotou volebního výsledku.

 Obereme maso, nakrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Přebytečné kosti, kůže a další již nebudeme potřebovat. Jedná se o kuchyňský odpad.

 Ve finále volebního klání použijeme drobet těch Klausových strašidýlek, kterých se někteří lidé ještě děsí a třesoucí se rukou nám mohou vhodit do urny lístek záchrany. Však on se někdo najde. Nepotřebné kolegy ani nemusíme vyhazovat - vytratí se sami. A i když se kuchařka Jana k poslaneckému dřezu nedostane, možná vykape něco ze státního rozpočtu za hlasy vyděšených strávníků.

 Hlavu vzhůru - nějak ten eintopf přežijeme.

 P.S. Recept byl autorsky zkrácen

Celková doba přípravy originál eintopf je 36 hodin. Předpokládám, že životnost Hlavy  vzhůru bude cca 36 dní.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Popelka | středa 11.9.2013 5:10 | karma článku: 10,39 | přečteno: 515x
  • Další články autora

Martin Popelka

Karel s Mirkem mě urazili

17.9.2013 v 6:20 | Karma: 33,23

Martin Popelka

Moravcovy volby a volba

13.9.2013 v 11:47 | Karma: 16,33

Martin Popelka

Chybí už jen první sex

12.9.2013 v 5:50 | Karma: 27,66

Martin Popelka

MIRKOVA MIRKA ... a nejenom ona

30.8.2013 v 11:04 | Karma: 22,22