Zase vylepší vylepšení

Tak už je Česká republika zase v háji. Zase politici usoudili, že je třeba vzít český národ u huby, jak se říká, a přitvrdili. Protože prý máme moc těch nakažených.

A tak je třeba podniknout náležitá opatření.

A jako už tradičně v českých zemích provází tato opatření to… no… jak se slušně řekne bordel?

Zakazují se tu od neděle logické věci, jež by mohly národu uškodit, jako jsou obchodování s tím, co není pro život nezbytné, aby se lidé neshlukovali v obchodech, provozování restaurací, aby tu na sebe štamgasti zbytečně neprskali, do škol nesmí po prázdninách většina dětí, zakazují se tu však i zjevné nesmysly, jako je třeba konzumace alkoholu na veřejnosti, ubytování se v hotelech či noční vycházení.

Nesmí se do muzeí, galerií, divadel a kin, věznic a zdravotnických a sociálních zařízení. Ovšem současně se smí cestovat do vlastních rekreačních objektů, do přírody či za blízkými osobami a do práce, a to vlastně i kdyby při tom člověk procestoval, jak se říká, půl republiky. Na veřejnosti se smí setkávat maximálně dva lidé, což však neplatí třeba pro svatby, pohřby či bohoslužby.

Ovšem tato omezení, která nepanovala v nedávné době, kdy pro ně byl oficiální důvod, počala platit právě v neděli, v den, kdy došlo k takovému zlepšení v počtech nakažených, že by platit vlastně neměla.

A aby to bylo ještě pestřejší, onen „zázrak“ jménem PES, jenž měl být ještě před pár dny dokonalým řešením, se má podle ministerstva zdravotnictví už od 1. ledna zase poněkud změnit. Index rizika se má od Nového roku začít vypočítávat jinak. A sice podle toho, jak budou ti nakažení zatěžovat české nemocnice, nikoliv podle toho, kolik těch nakažených bude.

Takže už za pár dní bude zase všechno o dost jinak. Podle ministerstva zdravotnictví pravděpodobně.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 28.12.2020 9:13 | karma článku: 0 | přečteno: 8x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0