Vyšetřit, potrestat!!!

To je tedy něco neskutečného! Přímo otřesného! To je něco, nad čím už pan premiér Sobotka vážně nemíní přivírat oči. To se musí vyšetřit a je nasnadě, že si to někdo zřejmě i pořádně odskáče. Protože tohle přece nejde!

Panu premiérovi hnul vážně někdo žlučí. V době vzniku tohoto článku se ještě neví, kdo to byl, ale ví se, kde se má hledat. Ten, kdo si dovolil něco takto příšerného. Onen zlotřilec se údajně ukrývá v řadách Bezpečnostní rady státu (http://www.novinky.cz/domaci/394156-sobotka-chce-prosetrit-unik-informaci-o-vykupnem-za-unesene-cesky.html).

Vždyť jenom si to představte! Někdo z této velevýznamné instituce prásknul médiím, že náš stát za dvě mediálně známé unesené Češky zaplatil výkupné. Že naši vládcové vyplatili celých šest miliónů dolarů za osvobození dvou žen, z nichž jedna údajně ani osvobozena být nechtěla.

Úřad vlády to nechá prošetřit. Protože tímto podlým činem ztratila Bezpečnostní rada státu důvěryhodnost. Což ale ještě není to nejpodstatnější. Daleko důležitější je, že někdo vyzradil, za jakých podmínek k návratu oněch žen došlo. Že se tudíž už ví, že naše vláda s teroristy vyjednává, ač se tvrdívá pravý opak.

Sice to prý odsouhlasila ještě jiná vláda než ta dnešní, ale přesto jsme profláknutí. A teď prý jsou v ohrožení tisíce našinců. Kteří mohou být také uneseni, aby za ně bylo požadováno výkupné. Vždyť když vláda zaplatila jednou, proč by nezaplatila znovu, že?

V podezření jsou členové bezpečnostní rady státu. Tedy pan Sobotka, u něhož je vlastně nemožno říci, nejde-li právě v jeho případě o zloděje volajícího „chyťte zloděje“, ministr financí Babiš, vicepremiér Bělobrádek, ministr vnitra Chovanec, ministr zdravotnictví Němeček, ministr zemědělství Jurečka, ministr dopravy Ťok, ministr průmyslu Mládek, ministr zahraničí Zaorálek, ministr obrany Stropnický, ministr životního prostředí Brabec, vedoucí Úřadu vlády ČR Dvořák, předseda Správy státních hmotných rezerv Švagr a guvernér České národní banky Singer. Někdo z nich to vykecal a musí být odhalen a nejspíše i potrestán.

Proč?

Za to, že to vykecal! Za nic víc!

Ale já…

Já tedy nevím, ale… Myslím, že to není právě ideální řešení. Nebylo by náhodou na místě potrestat spíš toho, kdo ty peníze teroristům vysázel na dřevo, než toho, kdo to vykecal?

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 8.2.2016 17:53 | karma článku: 38,13 | přečteno: 1989x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0