Vskutku důležitý počin

Tak jsem se dnes dočetl další veledůležité sdělení pocházející z německé dílny. Tedy přesněji z hlavy tamních sociálních demokratů.

Jak se prý tito nyní moudře rozhodli, napomohou problémům, jež tam nyní s uprchlíky mají. Vyřeší trable s těmito a budou poté žít už na věky v harmonii a přátelství. A přitom to nedá ani moc práce, ani to nebude stát zase až tak moc peněz.

A jak že to vyřeší? Tím „nejrozumnějším“, co se vymyslet dalo.

Budou v tamních uprchlických centrech rozdávat výtisky německé ústavy v arabském překladu. To aby tamní migranti věděli, co a jak. Tito přistěhovalci si přečtou v jim blízkém jazyce, jak se v Německu má žít, že tam panují kupříkladu svoboda názoru, rovnoprávnost a svoboda vyznání, že tam smějí existovat bok po boku různá náboženství. Dozvědí se to, stejně jako to, že se tím mají coby noví Němci řídit též.

Tamní sociální demokraté už mají k realizaci této otázky i nakročeno. Už prý nechávají přeložit prvních dvacet odstavců základního zákona. A až se to migrantům dostane do rukou, až to tito důkladně prostudují, bude s nimi v Německu snadné pořízení…

Podle jejich sociálních demokratů.

A schválně – vyplní se tento jejich záměr (http://www.denik.cz/ze_sveta/nemecti-socialni-demokrate-chteji-uprchlikum-rozdavat-ustavu-20150930.html)? Co myslíte?

Budou z netolerantních příchozích rázem největší demokraté, budou z uzurpátorů moci snášenliví beránci, budou náboženští fanatici svolní milovat své ideově na hony vzdálené bližní?

Troufám si tvrdit, že jde o řešení, které je jen na papíře. V přeneseném smyslu i doslova. A že přinese-li tento počin nějaký pozitivní výsledek, nějaký užitek, pak leda ve chvíli, kdy na imigranta třímajícího v ruce takovouto německou ústavu přijde velká potřeba.

Ale jestli bude moci být na toto výsledek někdo v Německu hrdý…

Autor: Viktor Pondělík | středa 30.9.2015 13:40 | karma článku: 31,65 | přečteno: 1092x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0