Už o tom ví Dienstbier se Šabatovou?

Tak tohle už ti Norové vážně přehnali! To, že si sem a tam jejich sociálka sebere nějaké to dítě cizích, eurounijních rodičů, budiž. Ale aby kromě toho ubližovali i imigrantům… To už je vážně moc!

Věřte tomu nebo ne, ale je prý tomu tak. Norové už jsou na ony nebohé uprchlíky stejně zlí, jako ty zrůdy jménem Češi. A uprchlické strádání tam už zřejmě dosáhlo vrcholu (http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/142908-jsme-jako-ve-vezeni-nikam-nemuzeme-a-vsude-je-policie-zlobi-se-uprchlici-a-na-protest-drzi-hladovku/).

A oni imigrovaní chudáci už tudíž neměli jinou volbu. A tak začali držet protestní hladovku.

Když je prý přivezli do uprchlického zařízení ve městě Sor-Varanger, řekli jim, že projdou pohovorem pro norské ředitelství pro přistěhovalectví, jenže na to nedošlo a aniž by dostali nějaké informace, zavřeli je tam. A ti chudáci tam teď jsou jako ve vězení, nikam nemohou a dokonce je hlídá všudypřítomná policie. Tak s těmi sedmi desítkami migrantů jednají, tak s nimi norské úřady zacházejí!

A tak tam oni migranti drží hladovku. Dospělí stejně jako jejich děti zvolili tuto krutou formu zoufalého protestu. Protože toto je pro ně nesnesitelné. A aby toho nebylo málo, bojí se tamní žadatelé o azyl ze Sýrie i toho, že budou vráceni do Ruska a to je pošle šupem zpátky do Sýrie. Protože na jejich předání se už prý Norsko s Ruskem dohodly.

A tak tam ti chudáci drží hladovku a zoufají. A protože nevím, zda už se to doneslo našemu ministrovi pro lidská práva a naší ombudsmance, raději jsem nyní toto téma nakousnul. Aby to nezůstalo bez povšimnutí.

Protože tito dva angažovaní našinci to tak přece nemohou nechat! Nemohou přivírat oči a nechat Nory, aby jednali tak, jak v Evropě, naši zemi nevyjímaje, podle našich zastánců těchto lidí jednat nelze! Není možné, aby u nás bojovali za jejich osvobození z takových „kriminálů“ a zároveň se tvářili, že se v Norsku pranic neděje!

Duo Dienstbier a Šabatová by mělo okamžitě začít bít na poplach. A dosáhnout osvobození oněch nespravedlivě vězněných. Protože jinak by to mimo jiné mohlo zavánět i rasismem či xenofobií. Aby se tam naši politici vehementně angažovali v záležitostech odebraných evropských dětí a vězněné imigranty včetně jejich hladovějících dětí přehlíželi…

Měli by se oněch uprchlíků v Norsku zastat. Protože kdo jiný než Dienstbier a Šabatová by se k tomu byl svolný propůjčit?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktor Pondělík | úterý 19.1.2016 10:54 | karma článku: 41,34 | přečteno: 589x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0