Snad neumřete hlady

Když jsem byl ještě malý, nejednou se u nás říkávalo: „Máš hlad? Tak ho hlaď a říkej mu malej.“

A byť jsem toto už dlouho neslyšel, asi by bylo záhodno toto rčení oprášit. Protože pokud jeden dostane hlad, ne vždy tento může okamžitě ukojit. Protože ne vždy je to s otázkou obživy jednoduché. A nemusí jít v této otázce vůbec o peníze.
Protože máte-li třeba rádi zvěřinu a jste tady z jižních krajů, čímž nemyslím žhavé tropy, ale naopak chladnou Šumavu, mohli byste zdánlivě už co nevidět ukojit svůj hladík. Protože pětadvacátý říjen tu bude už co nevidět, a to, co vám při této příležitosti dobří vojensky lesní a statkářští hostitelé na webových stránkách města Horní Planá nabízejí, vypadá vážně lákavě.

Člověku se přímo sbíhají sliny na jazyku, čte-li si tu v menu nabídku zvěřinových hodů. To by se to hodovalo! A protože je to právě v době zvané víkend, stačí podle organizátorů akce vlastně tak zoufale málo… Vybrat si z na tomto letáčku nabízených vlakových spojení a vyrazit. Třeba z Horní Plané, třeba z Českého Krumlova. Jak chcete. Rozjeďte se a dopřejte si zvěřinové hody.

Ovšem…Chcete-li si tyto zvěřinové hody skutečně užít, vezměte si s sebou i kuchařské náčiní a flintu nebo alespoň kus drátu na zhotovení pytláckých ok. Bude-li vám ve zdejších hvozdech štěstí přát, třeba něco ulovíte a uvaříte si. A raději si vezměte třeba i nějakou tu paštiku, pokud nejste lovci zdatnými a v divočině byste neobstáli.Protože tam, kam jste zváni, dorazíte podle uvedeného jízdního řádu v nejlepším případě nějakým prototypem supermoderního vlaku, jenž v těchto místech ještě nikdy nejel a těžko říci, zda vůbec někdy pojede.Protože jste zváni, ať si tam zajedete vlakem. Ovšem… Jak jsem již zmínil v mém dřívějším článku Sebevrah, jenž tu vyšel 7. října, nebude to jen tak.Protože šumavskými hvozdy ještě nikdy nesvištěl vlak, jenž nepotřebuje zde momentálně široko daleko demontované koleje.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 23.10.2014 9:18 | karma článku: 5,40 | přečteno: 448x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0