Neopovrhujte vědou, milé slečny a paní!

Ti, kdo mne znají, vědí, jaký je můj osobní názor na onu zemi vtěsnanou mezi Spojené státy a Spojené státy. Na onu zemi, její „píp“atou politickou reprezentací počínaje, „píp“atými ubytovateli pokračuje a třeba tamním Ibuprofenem konče. Prostě být známým Catem starším, užíval bych za každou svojí promluvou jeho mírně poupravený citát „Ceterum autem censeo, Canada esse delendam“.

Ovšem dnes jsem nalezl cosi, co image oné země, jež je pro mne již řadu let jednou provždy označitelná coby „hic sunt leones“, přece jen poněkud vylepšilo. Protože tam byl učiněn i velký objev, jak alespoň aktuálně praví internet.
Vědci z univerzity v Montrealu prý totiž odhalili, kterak se my chlapi máme větší šanci vyhnout jedné z rakovin. Konkrétně rakovině prostaty. A uznejte sami – kdo z nás by o rakovinu stál, že? Dozajista nikdo.
Tento objev je pak o to cennějším, že nás nenabádá, abychom do sebe ládovali nějaký (údajně) zázračný preparát, kupříkladu něco jako onen šarlatán v mém dřívějším článku s výstižným názvem „Rakovina“. Nikdo tu po nás nechce, abychom mrhali penězi, nikdo ani nechce, abychom si počínali jinak sobě samým nelibě. Ba právě naopak.
Oni objevitelé tvrdí, že muže chrání před rakovinou prostaty častá výměna partnerek. Čímž samozřejmě nejsou míněny časté rozvody manželství, o nějaké burze našich drahých poloviček či second handu ani nemluvě.
Prostě a jednoduše – čím více sexuálně laškujeme s četnými partnerkami, tím více jsme prý imunní vůči rakovině prostaty. Spát (totiž nespat, ač spát) za život s více než dvacítkou žen prý znamená snížení rizika onemocnění touto chorobou o celých osmadvacet procent. A aby toho nebylo málo, prý jsou ti, kdo si vzali hned svou první lásku a zůstali spořádanými, o devatenáct procent více ohroženi i jinými agresivními formami rakoviny, a ještě hůře jsou prý na tom homosexuálně zaměření muži, u nichž naopak riziko rakovin při velkém počtu partnerů stoupá.
A chudáky jsou prý i panicové, aspoň ve srovnání se sexuálně zkušenými muži – myslím nyní chudáky v otázce rakoviny prostaty, protože jinak prý dvanáct procent ze zkoumaných „rozverných“ jedinců mělo v životě alespoň jednu pohlavní chorobu a tu jim panicové samozřejmě rozhodně závidět nemusí.
Prostě objev hodný snad i Nobelovy ceny. Protože kolik lidských životů by se takto dalo zachránit, aniž by lidé museli dostávat lékaři rozesílané a zdravotními pojišťovnami placené pozvánky k preventivním vyšetřením! Kolik by se ušetřilo na cytostatikách či jiných formách léčení oné zhoubné choroby!
A já…
Milé slečny, milé mladé paní a samozřejmě i paní nepříliš mladé! Důrazně vás vyzývám! Neopovrhujte vědeckými objevy, ať už tyto vypadají věrohodně či nikoliv. Držte se jich; nebo aspoň tohoto jediného.
A NENECHTE MĚ PROBOHA UMŘÍT NA RAKOVINU PROSTATY!

Autor: Viktor Pondělík | pátek 31.10.2014 9:02 | karma článku: 7,97 | přečteno: 574x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Taky řešení

Paní si seděla ve vlaku vedle jakéhosi spolucestujícího a neměla důvod si na cokoliv stěžovat. Cesta ubíhala rychle a hladce a co si může člověk přát víc, že? Snad už vůbec nic.

5.6.2021 v 13:39 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Diskuse| Poezie a próza

Viktor Pondělík

Soudružská skleróza

Tak jsme tu měli před pár dny první máj. Den označovaný jako svátek pracujících a v našich končinách odedávna uzurpovaný komunisty, jimž se tento vždy hodil do krámu.

6.5.2021 v 16:11 | Karma: 0 | Přečteno: 7x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Ať žije očkování

Jak už jste určitě slyšeli, máme tu koronavirovou pandemii. Je to prý něco strašlivého, a tím jediným, co nám v této situaci pomůže, je jedině očkování. Jedině díky proočkovanosti národa se prý budeme moci vrátit k normálu.

7.4.2021 v 15:55 | Karma: 0 | Přečteno: 21x | Diskuse| Ostatní

Viktor Pondělík

Problém

Haló, miláčku! No, to jsem já. Promiň, že ještě nejsem doma, ale autobus, kterým jsem měla přijet, mi ujel před nosem. Další měl jet až za dlouho, tak jsem si řekla, že vyrazím domů stopem.

18.3.2021 v 20:04 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Diskuse| Ostatní

Viktor Pondělík

Když se voda káže a víno pije

Před několika dny mi přišel neobjednaný a nežádaný dopis od mé banky. Nechtěl jsem ho po ní, protože mi je vlastně naprosto zbytečný, a neměl jsem tak potřebu něco takového chtít.

19.2.2021 v 20:01 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Politolog: Dělníci opustili levici a míří k populistické tyranii většiny

2. května 2024

Vysíláme Letošní evropské volby by mohly překreslit politickou mapu starého kontinentu. Posilují totiž...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  9:52

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik