Méněcennost

Jak jenom se ta africká chuděrka cítila méněcenně. Protože ti dva u pultu se zrovna bavili právě o ní. A ten chlap se nikterak netajil tím, že si ji zaplatí. Protože je pro něj přímo neskutečně levná.

Jak jenom jí bylo nepříjemné pomyšlení, že si ji koupí, že ji bude osahávat, ocumlávat a nakonec ji nejspíše i vykouří. Přičemž jí ale vadilo nejen to. Konec konců, byl to její úděl. Nic lepšího jí nikdy nebylo souzeno. Jenže…

Hodně ji navíc mrzel i ten fakt, že je pro toho chlapa vlastně jen směšně lacinou. Že kdyby byl doma, nikdy by si takovou jako ona nekoupil. Protože jí podobné jsou v Evropě přinejmenším dvakrát dražší a do takových by peníze necpal. To by si to radši udělal sám.

Jenže tady… Tady byl pán a mohl si dovolit pustit chlup. Třeba právě za ni. A zatímco pro místní byla často nedosažitelnou, často po ní leda tak toužili nebo loudili, on jako grand vytáhl pro něj směšnou malou bankovku a rázem ji sbalil.

Skončila s ním na pokoji. Celá červená. A netrvalo dlouho a…

Vzal do ruky její průhlednou plastovou ochranu, rozbalil ji a vniknul do ní.

A za půl hodiny znovu. A pak znovu a znovu. Ba dokonce i známému ji nabídl; ale ten ji nechtěl, řka, že má jinou vlastní. Činil tak, dokud nenabyla pocitu naprosté prázdnoty, ležíce pomuchlaná na podlaze.

A pak ji vyhodil. Protože zatímco prve ji měl za lacinou, nyní už pro něj byla zcela bezcenná.

A on si šel vzápětí určitě jako borec koupit jinou. Protože na to měl. Prachatý Evropan, který si takovou jako ona mohl hravě dovolit. Takovou…

… africkou krabičku cigaret LM za v přepočtu čtyřicet korun.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktor Pondělík | sobota 7.10.2017 22:22 | karma článku: 6,63 | přečteno: 292x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0