Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kde žijí, že se tak diví?

Na světě je spousta věcí, kterým se člověk může leda tak divit. A nejednou se člověk musí divit tomu, čemu se jiní lidé diví. I když se nejednou vlastně se svými zkušenostmi už snad ani nedivíme, pokud se někdo diví.

Někdo jako… jako… třeba jako Úřad Vysokého komisaře Organizace spojených národů pro uprchlíky.

Protože to, co jsem si přečetl na http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Totalni-vybuch-Tak-dopadla-kampan-ktera-mela-Cechy-naucit-soucitu-s-uprchliky-429417, ve mně nemohlo nevyvolat údiv. Ač, jak jsem zmínil, se tomu vlastně už ani nedivím.

Zmíněný úřad prý totiž připravil novou mediální kampaň, jež měla Čechy naučit soucitu s uprchlíky. Tolik práce si s tím ti chudáci dali! A výsledek?

Výsledek byl doslova totální výbuch. Dopadlo to vlastně ještě hůře než vcelku nedávno podobný počin určeným pro naše školy, jenž měl jenom „delší životnost“, protože toho se ministerstvo školství zřeklo až ve chvíli, kdy tento vzbudil nevoli ve veřejnosti.

Zatímco dnešní obdobný pokus, ovšem určený pro média a jejich prostřednictvím pro celou naši veřejnost, pohořel hned v zárodku.

Naše „zlotřilá“ média prý o něj měla hned od počátku překvapivě malý zájem. České sdělovací prostředky, ty veřejnoprávní nevyjímaje, prý Úřad Vysokého komisaře Organizace spojených národů pro uprchlíky vysloveně zklamaly.

Asi minutový televizní spot plus další dva spoty určené pro rozhlas, jsoucí součástí kampaně „Sami jsme byli uprchlíci“ a připomínající příběhy tří útěků z komunistické ČSSR, které měly být vysílány v rámci charitativních či osvětových programů zdarma či za symbolické poplatky, byly odmítnuty Českou televizí a na Facebooku prý byla většina reakcí negativních. Což prý bylo překvapivé, protože na Českou televizi se spoléhalo a chystaná kampaň se prý podle právničky české pobočky Kristýny Andrlové dočkala zpočátku vesměs pozitivní reakce…

Jenže pak prý třeba vstřícná Česká televize náhle otočila a bylo znát, že lidi mají něčeho takového dost a médiím se tak do kontroverzních témat týkajících se migrace nechce.

A tak se z toho prý Česká televize „vylhala“. Že prý tato žádost „nebyla schválena vzhledem k tomu, že není v souladu s letošní strategií České televize v oblasti charity, osvěty a celospolečenské odpovědnosti“ a „vzhledem k vyjádření právníků jí zákon jako televizi veřejné služby umožňuje informovat, ovšem nikoliv interpretovat určité téma v rámci vysílacího času určeného pro bezplatné vysílání spotových kampaní“. Plus se prý televize vymlouvala na nedostatek času, protože měl UNHCR dodat kampaň pozdě. Což prý není pravda.

A Český rozhlas se prý s UNHCR nedohodl jednoduše zejména kvůli technickým parametrům spotu…

 

A tak máme my Češi „ostudu“! Protože tak krásné spoty o migraci, jež nás měly učit soucitu s uprchlíky, pro nás připravili! A naše média s nimi naložila podobně jako posledně ministryně Valachová s oněmi komiksy a filmy pro školy. A to to mělo být dokonce vysíláno zadarmo nebo jenom za symbolické poplatky!

V čemž vlastně, jakkoliv to bylo dozajista míněno jinak, bude nejspíše zakopaný pes. Protože aby to naše média mohla (a zároveň měla) vysílat, a to ještě zadarmo… Nechat se veřejností vláčet bahnem a ještě z toho nic nemít…

Co kdyby si takhle slavný evropský ouřad, když už má tu potřebu, jako každý jiný propagující subjekt prostě zaplatil reklamní čas? Aby jeho slavné migrantomilné spoty pily lidem krev třeba někde mezi tampóny a vložkami…

Kteroužto část vysílání většina našinců ignoruje a tak by aspoň z našich řad nemuselo zaznívat tolik nactiutrhačných názorů na podobné instituce a jejich „skvělé“ počiny. Včetně tohoto mého.

Autor: Viktor Pondělík | středa 6.4.2016 10:47 | karma článku: 29,62 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

Jestli jsem poslední dobou něco neslyšel, pak to byly nějaké pozitivní zprávy. Skoro jako kdyby se všechno dobré ze světa vytratilo a zbylo jenom to špatné. A jako kdyby se navrch všechno smrsklo na pouhou ekonomiku.

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0 | Přečteno: 68x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Skvělý nápad, páni europoslanci

O nás lidech se ví, že si ničíme své životní prostředí. I když se bez přírody neobejdeme, škodíme jí mnoha různými způsoby. A co na to politici?

11.6.2022 v 8:20 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

Když člověk poslouchá řeči našich politiků, nejednou skutečně neví, zda se tomu má smát nebo spíš brečet.

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

V uplynulých letech si svět zvyknul označovat nás Čechy za xenofobní smečku, neochotnou pomáhat nešťastným lidem. Stalo se to běžným tématem od chvíle, kdy začala předchozí migrační krize, a všichni víme, jak se tehdy věci měly.

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

Snad jenom někdo úplně slepý a hluchý by dosud neregistroval, jak se naše země utěšeně (nebo neutěšeně?) zaplňuje běženci z Ukrajiny.

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Chceme posílit vztahy, řekl vietnamský prezident Putinovi. Chválil úspěchy Ruska

20. června 2024  9:07,  aktualizováno  13:28

Vietnam a Rusko mají zájem na posílení vzájemných vztahů, uvedli prezidenti obou zemí To Lam a...

Dvacet výrostků trýznilo v německém parku 14letého chlapce, natáčeli se u toho

20. června 2024  13:18

Na sociálních sítích koluje video, na němž parta asi dvaceti nezletilých v parku v německé Geře...

Do Prahy přijede argentinský prezident Milei. Česko si slibuje větší spolupráci

20. června 2024  13:08

Česko v pondělí navštíví zhruba půl roku po svém zvolení do funkce argentinský prezident Javier...

Muž v restauraci na Národní třídě civěl na dívky a onanoval, hledá ho policie

20. června 2024

Pražští policisté pátrají po muži, který v pondělí odpoledne onanoval v centru Prahy před dvěma...

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik