Další privilegium pro školství

Kolik jenom se toho v této zemi naslibovalo školství! Kolika už se jenom v této zemi dostalo učitelům údajných privilegií! Jichž se jim ve skutečnosti nakonec nedostalo nebo se tato stala učiněným danajským darem! 

A ani současná vláda nezaostává, i ta se školství věnuje a dělá pro něj, co jenom může! A vesměs co jenom může, aby se toto zhroutilo. Dost možná úmyslně, protože čím je lid hloupější, tím snáze se mu vládne.

A tak tady mají učitelé další čerstvou výhodu. Tedy rádoby výhodu. Podle ministr zdravotnictví Blatného mají dostat kantoři zdarma k dispozici možnost nechat se vyšetřit na Covid. Učitelé by prý tuto možnost měli dostat hned dvakrát, a to v první polovině prosince a pak znovu počátkem ledna. Tyto testy by jim měly být zaplaceny ze zdravotního pojištění.

Proč to? Jednoduše proto, že prý jde o prioritně rizikovou skupinu lidí. Mělo by tím dojít k tomu, že se v řadách učitelů odhalí ti, kdo jsou nakažení a třeba o tom ani nevědí, a tito se pak pošlou do karantény. O kolik se tím prý jenom sníží riziko přenosu koronaviru!

Učitelé by tak měli zamířit do odběrových míst nemocnic páteřní sítě. A to dobrovolně. Dobrovolně, aby se tito pochopitelně za podobnou péči nenasejřili na vládu ještě víc, než už nyní nasejření jsou. Protože jde opět o jedno z řešení, jež nemá absolutně žádný smysl.

Protože učitelé (nebude-li jim to zase zakázáno) budou chodit do práce, mezi početné děti, dnes a denně. Jeden den se tak třeba nechají otestovat a budou shledáni zdravými, a hned druhý den na ně může kdokoliv zakašlat… A všechno bude jinak.

Ale přesto se tohoto „daru učitelům“ zřejmě bát netřeba. Protože to ještě musí schválit vláda. A dobře víme, jak to chodí, že? Vláda už toho pro školství měla udělat… A skutek zpravidla utek.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktor Pondělík | sobota 28.11.2020 13:56 | karma článku: 0 | přečteno: 11x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0