Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chalífát český, domov můj

Tak bylo zase jednou pěkně dusno. Český prezident Ali Zeman byl povolán na kobereček k nejvyšším bruselským představitelům Evropské unie a ti mu pořádně zatopili. Protože to víte, když se stane něco takového…

Prostě si na něj stěžoval náš ombudsman Mustafa Dienstbier-Šabata, a to podle očekávání kvůli lidským právům. Ombudsmanovi se totiž nelíbilo, že zatímco podle nově zjištěných údajů pětiprocentní česká menšina – půlmilion lidí tvořený sto tisíci bílými a čtyřmi sty tisíci bílými z marastu vyzdvižených Romů – žije i v polovině jednadvacátého století v blahobytu, ostatní, tedy černošská a syrská většina, strádají ve vyloučených lokalitách. A že se na tom v průběhu času nic nemění, protože čeští uzurpátoři moci nehodlají brát v potaz ony trpící ani jejich politické představitele a i s největší parlamentní stranou, tedy Českou islámskou stranou sociálně demokratickou, zacházejí skoro stejně hrozně jako s komunisty.

Poslední kapkou, jíž přetekl pomyslný pohár trpělivosti a jež přiměla ombudsmana k obrácení se na evropské instituce, byla tryzna u hrobu neznámého imigranta. Prvního z oněch pěti set, z nichž se nakonec staly miliony. Jak tam řečníci během kladení věnců a min veřejně pronesli ve svých plamenných projevech, vzali si čeští bílí diktátoři opět bez špetky uzardění oněch šest milionů euro (šest tisíc z roku 2015 navýšených o inflaci vzniklou díky intervencím ve prospěch rozvoje evropské ekonomiky pronásledované kdysi údajným nebezpečím deflace) za každého z kvótou přidělených letošních uprchlíků, ale pak tyto zase s odkazem na Schengen a volnost pohybu nechali odejít za lepším do Německa a Rakouska, případně Skandinávie, namísto aby je štědrým sociálním systémem stůj co stůj udrželi ve středoevropské kotlině, kde bory šuměly po skalinách, než je nebozí chudí migranti vykáceli, aby si měli čím zatopit. A krátce poté, co se na tomto pietním aktu jedna z účastnic v burce na protest odpálila, tuto bílí vládci přímo označili za teroristku, což už bylo vážně do nebe volajícím. To už bylo moc.

A tak si pan ombudsman stěžoval a prezident si to od evropských lídrů slízl. Že není humanista, že trpí snižování lidské důstojnosti, ba přímo diskriminaci,… Však to znáte. A to si ještě prezident nemohl ani v nejmenším stěžovat, neboť nebyl za své nekalé počínání ani na místě rozstřílen, ani upálen. Byl puštěn opět domů, poté, co svatosvatě přísahal na korán, že vše napraví. Což i učinil. Jmenoval bez voleb svého většinou svých poddaných navrženého tmavšího souprezidenta, jemuž přenechal několik (tuším že asi pětadevadesát) procent svých pravomocí a právo veta, a přiměl ministra financí a sociálních věcí k přerozdělení rozpočtu a jiného bohatství  země spravedlivěji.

A to výrazně spravedlivěji. Jmění výše zmíněné pětiprocentní menšiny bylo podle aktualizovaných Benešových dekretů přerozděleno spravedlivě chudým asi milovaným, totiž asimilovaným, Afričanům a Syřanům, ba i na hrstku imigrantů z Ukrajiny se dostalo. A oné česky hovořící a vypadající menšině byl na oplátku blahosklonně uvolněn koridor napříč Ruskoslovenskem, kterým tato mohla volně odejít na území Liberlandu, kde naměstnána nalezla svůj domov, své právo na stísněný život.

Bylo prostě učiněno morálnímu právu přesně v duchu křesťanského humanismu zadost. Všichni v Česku byli rázem spokojeni. Všichni v Česku, nikoliv v Liberlandu, jenž sice byl českým, ale nikoliv Českem. A konečně zavládl všeobecný smír.

Smír, který nemohla narušit ani zvěst o tom, že prý se na Středozemním moři objevil první sotva se na vodě držící člun. Na kterém pár set jakýchsi bílých tváří směřovalo vstříc azylu. Směrem od Evropy k severoafrickým břehům.

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 28.5.2015 13:16 | karma článku: 29,63 | přečteno: 1249x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Dost podstatný rozdíl

Lidé po celičkém světě, Čechy nevyjímaje, dodnes v nejednom případě čekají na to, až se jim vrátí peníze, které utratili za letenky na lety, jež se neuskutečnily kvůli koronavirové pandemii.

19.9.2020 v 9:54 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Konec zlatých časů

Tak už je to tady. Zatímco český stát doposud oplýval nízkou nezaměstnaností, dál už tomu tak nebude.

19.8.2020 v 12:53 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Jenom každý desátý?

Jak PAQ Research zjistila ve svém průzkumu, lze prý očekávat, že bude mít zřejmě deset procent české populace už zanedlouho finanční potíže vzniklé kvůli tomu, co se u nás událo v souvislosti s koronavirem.

20.7.2020 v 8:54 | Karma: 0 | Přečteno: 25x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Vyspělost neznamená civilizovanost

Už za necelé dva týdny jsem měl být na dovolené v Jižní Africe. Jako každoročně jsem loni na podzim usedl k počítači, přes internet si sehnal letenku i bydlení v této zemi a od té chvíle jsem se těšil.

20.6.2020 v 10:26 | Karma: 0 | Přečteno: 32x | Diskuse| Cestování

Viktor Pondělík

Rouškování

Tak už se mi to zase blíží. Co nevidět tu bude ono slavné pondělí, kdy se zase zčásti otevřou školy. A já?

20.5.2020 v 16:39 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik