Ať žije očkování

Jak už jste určitě slyšeli, máme tu koronavirovou pandemii. Je to prý něco strašlivého, a tím jediným, co nám v této situaci pomůže, je jedině očkování. Jedině díky proočkovanosti národa se prý budeme moci vrátit k normálu.

A tak jsem využil svého přednostního práva a naočkovat se nechal. Mám to za sebou. Už jsem tedy vůči tomu podivnému viru chráněný.

A co to znamená v praxi? Jak se můj život zlepšil?

Nenaočkovaní lidé jenom tak namátkou nesmí až na přesně dané důležité výjimky vycestovat ze svého okresu. Tito musí nosit v zastavěných místech výhradně kvalitní respirátory a jenom na naprosto volných a liduprázdných prostranstvích je smí vyměnit za rovněž povinné zdravotnické roušky. Dále tito smí chodit nakupovat pouze základní potřeby nebo smí navštívit v případě potřeby lékaře. Nenaočkovaní učitelé, kteří se od příštího týdne vrátí do škol, musí v těchto nepřetržitě nosit respirátor a musí se nechat dvakrát týdně otestovat. Nenaočkovaní lidé mohou cestovat do některých cizích zemí, ovšem vždy pouze s negativním testem. A do některých zemí vůbec cestovat nesmí.

Naočkovaní lidé pak nesmí až na přesně dané důležité výjimky vycestovat ze svého okresu. Tito musí nosit v zastavěných místech výhradně kvalitní respirátory a jenom na naprosto volných a liduprázdných prostranstvích je smí vyměnit za rovněž povinné zdravotnické roušky. Dále tito smí chodit nakupovat pouze základní potřeby nebo smí navštívit v případě potřeby lékaře. Naočkovaní učitelé, kteří se od příštího týdne vrátí do škol, musí v těchto nepřetržitě nosit respirátor a musí se nechat dvakrát týdně otestovat. Naočkovaní lidé mohou cestovat do některých cizích zemí, ovšem vždy pouze s negativním testem. A do některých zemí vůbec cestovat nesmí.

A jen tak pro zajímavost – najdete rozdíl? Najdete, v čem se ti naočkovaní, prý progresivní. mají lépe než ti nenaočkovaní? Nehledejte ho. Je jenom jediný. Ti, kdo se nechali očkovat, měli možnost stát se pokusnými králíky. Na kterých se použila vakcína, o které se vlastně ani pořádně neví, jak dlouho a proti jaké mutaci koronaviru bude zabírat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktor Pondělík | středa 7.4.2021 15:55 | karma článku: 0 | přečteno: 21x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0