Amnesty International se dopídila…

Organizace Amnesty International zase jednou provedla nějaký ten průzkum týkající se migrace. A vlastně – když jsem si přečetl některé jeho detaily – musím konstatovat, že byl udělán v duchu jejích „nejlepších tradic“.

Jak Amnesty International údajně zjistila (http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/403909-nejvstricnejsi-vuci-uprchlikum-jsou-cinane-zjistila-amnesty-international.html), je k migrantům nejvstřícnější zemí světa Čína, následovaná Německem a Velkou Británií, a do první desítky vstřícných států patří i Kanada, Austrálie, Španělsko, USA a Chile.

Což je samo o sobě napsáno velice „svůdně“. Protože co našinci vesměs vědí o v této otázce údajně vedoucí Číně, že? Co víme o Chile? A kdo ví, nakolik dobře je na tom s tou vstřícností Austrálie, zadržující migranty na cizím území, Španělsko s jeho oplocenou enklávou v Maroku, Spojené státy s jejich prezidentským kandidátem Trumpem a dlouholetým vracením migrantů zachycovaných na moři zpět na Kubu a oplocenou mexickou hranicí? A nakolik lze důvěřovat třeba právě Číně, do níž to mají dejme tomu Afghánci mnohem blíž než do Evropy a přece se jich pokouší tolik dostat raději právě k nám?

Ale kdo ví… Já nevím a vy dost možná také ne.

Dále prý Amnesty International zjistila, že je hodně častým rozpor v názorech prostých lidí a jejich politiků na imigraci. Že je paní Merkelová světlou výjimkou, zatímco většina jiných politiků migranty nechce „navzdory přáním svého prostého lidu“. Obyčejní lidé prý chtějí migranty, ale politici tuto touhu nemíní vyslyšet. Věříte tomu? Já ne.

Osm lidí z deseti ve 27 zemích světa by podle tohoto výzkumu ve svém domě, v sousedství nebo ve svém městě uprchlíky uvítalo, jeden člověk z deseti (v Číně každý druhý) by prý byl ochoten ubytovat imigranty u sebe doma. Věříte? Je mi líto, ale já opět ne.

A jak je na tom Česká republika? Hádejte! Ano, musíte hádat. Protože naše země do onoho průzkumu zařazena nebyla. Netuším sice proč, ale zřejmě to přesto vím.

Protože výsledky měly vyjít tak, jak Amnesty International vyšly. A kdyby se nějakou náhodou zeptali nás… pokazili bychom jim to. Nebyla by to už zřejmě tak hezká čísla. Nehodili jsme se do krámu.

A tak si o této statistice myslím své. A myslím si, že by tedy asi měla Amnesty International napnout své síly a zasadit se, aby se migrantům otevřel nějaký ten koridor do Číny. Když je prý tato tolik chce…

Což se ale sotva stane. Protože svádět „boj“ s Evropou je pro Amnesty International přece jenom daleko lukrativnější a hlavně bezpečnější, než si to v Číně rozházet s triádami (http://zpravy.idnes.cz/cinske-triady-dominuji-obchodu-se-sexem-a-drogami-fb7-/zahranicni.aspx?c=A151007_145555_zahranicni_mlb).

Autor: Viktor Pondělík | pátek 20.5.2016 12:02 | karma článku: 36,08 | přečteno: 1262x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0