Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A to je teprve začátek…

Pustili se do nás oni neslavně slavní nevládní spasitelé kdekoho. Tedy nevládní organizace, jež si tak často kladou za cíl mluvit do všeho, aby se o nich vědělo, aniž by byly ochotné uznat realitu.

Pustily se do nás, Čechů. Tedy jenom do některých z nás, jenže ač pranýřují toliko osoby a instituce, jež „se provinily“, dávají tím pomyslnou facku nám všem. Přímo nám Čechům plivnuly do tváře, řka, že Česko drží uprchlíky v nehumánních a ponižujících podmínkách (http://www.novinky.cz/domaci/380795-cesko-drzi-uprchliky-v-nehumannich-a-ponizujicich-podminkach-kritizuji-aktiviste.html).

Nevládním organizacím se prý nelíbí, jak neblahé poměry panují v našich zařízeních pro uprchlíky. A tak kritizují a ve svých výlevech z nás dělají div ne netvory.

Nelíbí se jim třeba to, že se v těchto zařízeních rozdělují rodiny běženců. Že jsou jejich členové rozdělováni do různých zařízení. Zároveň však ale dost paradoxně tvrdí, že by děti migrantů měly být co nejrychleji slučovány s příbuznými, které tyto mají v zemích EU. Tedy rodiče a děti by měli být pospolu, ovšem zároveň by jejich děti měly co nejrychleji zmizet u příbuzných třeba až na druhém konci Evropy.

Dále pak, zůstaneme-li ještě chvíli u těchto dětí, „by tyto neměly být umísťovány se svými rodinami do detenčních zařízení“, protože „to hrubě odporuje nejlepšímu zájmu dítěte a jeho právu na příznivý vývoj a v konečném důsledku to může vyústit až v nelidské či ponižující zacházení“. Přičemž se pro zrůdnou ilustraci přikládá zmínka o tom, kterak „humanisté“ viděli v našich záchytných táborech děti, které byly bosé, které sbíraly ze země jídlo, jež jim přinesli. Přičemž mně osobně přímo „nahráli“. Protože i já osobně jsem znal dítě, jež coby velmi malé sbíralo a jedlo drobky ze země. Ovšem na vině nebyli ani náhodou lidé, kteří je adoptovali a i u nichž se takto chovalo. Naopak. Byli to ti předchozí, vlastní rodiče, jimž bylo odebráno, kdo je coby maličké dohnali až k tomuto. A ani zde nejsou na vině naše uprchlická zařízení; že jsou takové děti zvyklé „paběrkovat“, chovat se jako zvěř, že nejsou takové, jaké mají u nás být, za to může to, co si k nám přinesly odjinud. A spíš než naše uprchlická zařízení by měli naši rádoby humanisté vinit země jejich původu, případně rodiče těchto nebožátek. Zejména když se zároveň naváží do toho, že jsou migrantům v detenčních zařízeních odebírány (nejen) peníze, za něž mohli takoví migranti svým dětem něco k jídlu a třeba ty boty pořídit. Nestalo se…

Že prý naše země nedokáže uprchlíkům zajistit odpovídající ochranu. Říkají takovéto nevládní organizace. Tytéž však zároveň neméně hlasitě kritizují, jak neblahý dopad má zejména na děti migrantů neustálá přítomnost ozbrojených příslušníků bezpečnostní agentury. Takže chráníme je nebo ne?

Že prý migranti zavření v uprchlických zařízeních nemají dostatek jídla… Bodejť by měli – když už nám bylo ikskrát mediálně zprostředkováno, kterak s tím, co se jim naservíruje, zacházejí. Když to zahodí, musí mít zákonitě hlad. Ale když to zahodí, zároveň určitě zase až takový hlad nemají.

Že prý se v našich uprchlických zařízeních zachází s migranty celkově represivně, že jsou tam nehumánní a ponižující podmínky. Uvnitř jsem, pravda, nikdy nebyl. Ale… Je-li to tak zlé, co jim bránilo v tom, aby se dál pohodlněji povalovali na nádraží třeba v Salzburgu, aby si hověli u zatarasené maďarské hranice, kde se mohli nechat osprchovat vodním dělem při pokusech násilně proniknout na území je nevítajícího státu, aby se slunili na jimi obsazených řeckých ostrovech nebo na svých „jachtách“ převážejících je přes Středozemní moře,…?

Že prý máme skončit se zajišťováním cizinců. Nemáme je umísťovat do detenčních zařízení. Ovšem… Zároveň jim tam máme umožnit třeba dostatečné služby překladatelů či vzdělávání, přístup k pomoci psychoterapeutů či dalších sociálních pracovníků… Poněkud paradoxní, že?

Jsme hrozní, protože v uprchlických zařízeních neposkytujeme migrantům dostatek aktivit, využití času. Takže se jim tam nelíbí. Zatímco kdyby se procházeli či načerno vozili od jedné hranice k druhé, radovali se z omezené pomoci nějakých humanitárních organizací, napadali ochranu hranic,…., to by se panečku měli!

Prostě prý migranty nemáme zadržovat. Protože je to prý v rozporu s mezinárodním právem. Nemáme je omezovat, nemáme jim zbytečně nasazovat pouta. Nemáme je brzdit v rozletu. A organizace našich humanistů prý nyní budou sledovat, zda naše úřady tuto jejich výzvu vyslyší, budou lobbovat u ministrů či poslanců, aby ona dosavadní praxe v jednání s migranty skončila.

A jestli skončí?

To se teprve budou tyto nevládní organizace mít! To bude příležitostí se zviditelnit! Že se nestaráme o migranty, kteří se zaseknou bezprizorně na hranicích je už odmítajícího Německa, že tihle chudáci trpí na nádražích a v jiných volně přístupných budovách nebo na veřejných prostranstvích,…

A to už ani nemluvím o tom, že určitě zazní i téma, nakolik mají třeba strážníci, policisté, revizoři a jim podobní právo „diskriminovat“ a omezovat v pohybu i jiné zadržené podezřelé osoby bez dokladů, o jejichž personáliích, původu, smýšlení, zdravotních a jiných rizicích není aktuálně nic známo.

A nakonec by to mohlo dospět i do stádia, kdy u nás začnou ve velkém bombové útoky a vraždění, o jiných kriminálních „maličkostech“ ani nemluvě. Protože copak má náš stát právo obtěžovat, zadržovat kohokoliv? Třeba i teroristy, kteří až do osudného okamžiku vlastně nic špatného nespáchají a jen se tak budou potulovat po vlastech českých…

Autor: Viktor Pondělík | neděle 20.9.2015 11:00 | karma článku: 30,66 | přečteno: 742x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

Jestli jsem poslední dobou něco neslyšel, pak to byly nějaké pozitivní zprávy. Skoro jako kdyby se všechno dobré ze světa vytratilo a zbylo jenom to špatné. A jako kdyby se navrch všechno smrsklo na pouhou ekonomiku.

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0 | Přečteno: 68x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Skvělý nápad, páni europoslanci

O nás lidech se ví, že si ničíme své životní prostředí. I když se bez přírody neobejdeme, škodíme jí mnoha různými způsoby. A co na to politici?

11.6.2022 v 8:20 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

Když člověk poslouchá řeči našich politiků, nejednou skutečně neví, zda se tomu má smát nebo spíš brečet.

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

V uplynulých letech si svět zvyknul označovat nás Čechy za xenofobní smečku, neochotnou pomáhat nešťastným lidem. Stalo se to běžným tématem od chvíle, kdy začala předchozí migrační krize, a všichni víme, jak se tehdy věci měly.

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

Snad jenom někdo úplně slepý a hluchý by dosud neregistroval, jak se naše země utěšeně (nebo neutěšeně?) zaplňuje běženci z Ukrajiny.

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik