A i kdyby… Co je Němcům do toho?

Tak prý vznikla nová uprchlická trasa do Německa. A podle  Passauer Neue Presse vede tato přes Českou republiku. Od doby, co se uzavřela balkánská stezka, prý vzrostl počet běženců pašovaných do Bavorska přes nás.

Na česko-dolnobavorské hranici prý němečtí policisté zjistili v prvních pěti dnech uplynulého týdne čtrnáct případů převaděčství. To sice není podle zástupce spolkové policie v Bavorsku nic mimořádného, ovšem trend je tu prý vzrůstající a tudíž varující.

Ovšem varující je to pouze pro německou stranu. Podle našeho ministra zahraničí Zaorálka totiž neexistují informace, že by pašeráci nově mířili přes nás, a podle naší cizinecké policie byly počty zajištěných cizinců u nás v posledních dnech v podstatě nulové. Podle naší policie nic nenasvědčuje tomu, že bychom byli tranzitní zemí uprchlíků.

Ministr zahraničí Zaorálek se zároveň nechal slyšet, že jsme určitě schopni zabránit tomu, aby k nám migranti nelegálně pronikali a že sotva vypukne něco, co bychom my Češi v tomto ohledu nezvládli.

Vždyť naše policie dokázala v uplynulých deseti měsících zachytit na našem území 3.440 cizinců!

Ač si jsou naše odpovědné osoby, jak zmíněno, jisté, že u nás v oblasti pašování lidí žádné extra problémy nejsou, varoval nás už ve čtvrtek i jakýsi odborník na migraci Jochen Olten, že se musíme kvůli zpřísnění rakouské politiky připravit na silnější migrační tlak. Protože kdo nemůže přes Rakousko, dost možná to zkusí přes nás.

A bavorští policisté navzdory řečem jejich českých kolegů očekávají nápor migrantů přicházejících do Německa přes Šumavu.

Těžko říci, kdo tu má pravdu. Možná naši, možná Němci. Možná je pravda i na obou stranách. Ale…

 

Co je nám vlastně po tom? No řekněte, Němci, co? Zhola nic. Může nám to být buřt.

Protože…

Proč bychom se kvůli tomu měli nějak nervovat? Počkáme, a objeví-li se tady tací migranti, ukážeme jim nejkratší cestu do Německa. A možná jim k vám vypravíme i nějaký ten zvláštní vlak.

Protože přece je nebudeme odhánět od našich hranic! A přece je u nás nebudeme zavírat! Když u nás vůbec nechtějí zůstat… Přesně takhle jste to do nás přece ještě před nemnoha měsíci vy ze západu hustili! A neříkejte, že ne (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/378582-cesko-zadrzuje-imigranty-jako-zlocince-pisi-v-nemecku.html, http://www.osn.cz/vysoky-komisar-osn-pro-lidska-prava-vyzyva-ceskou-republiku-aby-prestala-zadrzovat-migranty-a-uprchliky/)!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktor Pondělík | sobota 30.4.2016 12:07 | karma článku: 37,10 | přečteno: 1620x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0