Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když dá Velké Británii lekci z hrdosti kluk z Afriky

Hrdý Albion, který dal světu fotbal, se stal jevištěm poníženého masového poklekávání fotbalistů před zápasy Premier League. Je i není paradoxní, že čest hrdého Albionu zachránil kluk z Afriky. Jmenuje se Zaha. Wilfried Zaha.

Útočník Crystal Palace Wilfried Zaha se stal prvním hráčem Premier League, který před zápasem odmítl pokleknout - nikoliv v boji proti rasismu, jak nám mainstreamová media pořád dokola servírují, ale na podporu rasistické a násilnické americké organizace BLM. Podle osmadvacetiletého rodáka z Pobřeží slonoviny je gesto ponižující a ztratilo veškerý význam. Osobně si myslím, že ono vynucené poklekávání naopak rasismus může probudit.

Wilfried Zaha má aktuální tržní fotbalovou hodnotu 50 milionů euro, ale jeho lidská hodnota vystoupala do stratosféry. Jako první odmítnul nebezpečnou stádnost a zasluhuje velký obdiv a respekt. Jako první dal jasně najevo, že proti přežívajícímu rasismu v hlavách slaboduchých se má bojovat smysluplnějšími prostředky než trapným poklekáváním, spojovaným právě s podporou BLM.

Británie vždy byla hrdou zemí, zrodila spoustu velikánů, napadají mě bez ladu skladu jména Jamese Cooka, Olivera Cromwella,  Isaaca Newtona, Jamese Watta, Williama Shakespeara, Johna Lennona, Roberta Planta, Winstona Churchilla, Margaret Thatcherové, George Besta, Bobby Moora, královen Viktorie, Alžběty I. a Alžběty II…  Hrdě a statečně odolala náletům Luftwaffe za druhé světové války, ale podrobila se, zcela otrocky, ideologickým náletům hnutí BLM. Hrdost jí musel vrátit kluk, který se narodil nikoliv v Albionu, ale v Abidžanu, v Africe, to je hodně smutné. Ale i logické, protože kdyby to byl bílý fotbalista, stal by se zcela jistě okamžitě terčem brutálního mediálního lynče a byl by onálepkován jako rasista.

Bude zajímavé sledovat, zda se k Wilfriedu Zahovi přidají i další fotbalisté z Premier League, je jedno zda černí, bílí či žlutí, protože na barvě pleti nezáleží, nebo stádnost přetrvá. Protože idiocie neskončila, idiocie trvá. Ne náhodou se ve stejné době objevila zpráva, že americké vydavatelství odmítlo dalšího „málo černého“ překladatele černé básnířky Amandy Gormanové, která se proslavila svým čtením na inauguraci prezidenta Joe Bidena. Není právě tohle zjevný rasismus?

S naší kapelou hrajeme převážně vlastní věci, ale zařadíme sem tam i nějakou klasiku. A teď se nám zalíbilo blues The Thrill Is Gone, které plyne uvolněně a majestátně jako řeka Mississippi napříč USA. Autorem je B. B. King, úžasná legenda. Černoch. A tak se ptám: Smím jako běloch zpívat blues od černocha? Je to rasistické, nebo naopak protirasistické? Idiotské otázky, že. V duchu dnešní přiblblé pseudokorektní doby.

Šílení věrozvěstové nového spravedlivého světa, kteří dětem kromě pohlaví chtějí vzít i mámu a tátu, podporovaní levičáckými medii, drtí svět neustále novými pitomostmi typu MeToo, HateFree, BLM, LGBTQI Pride, zcela systematicky popírají zdravý selský rozum a melou tradiční hodnoty na padrť. Proto si statečný kluk z Afriky Wilfried Zaha zasluhuje za svoji odvahu obrovský obdiv. Smekám před ním, má více rozumu než vedení Premier League a všech jejích týmů!

P.S. To Kingovo černé blues samozřejmě hrát budeme. I na počest Wilfrieda Zahy.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Pomp | pondělí 15.3.2021 9:13 | karma článku: 47,96 | přečteno: 15456x
  • Další články autora

Jaroslav Pomp

Rada pro veřejné zdraví: Jen trafika

Trafiky v pravém slova smyslu, tedy prodejny cigaret, tabáku, novin a časopisů, mizí. Nahrazují je politické trafiky, u některých ani člověk neví, zda se jejich zřizovatel zbláznil, nebo zkouší, co volič vydrží.

3.5.2024 v 11:08 | Karma: 19,56 | Přečteno: 256x | Politika

Jaroslav Pomp

TOP 09: Hledá se zbytečný ministr

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová skončila, protože sice má prý dobré výsledky, ale je mediálně neviditelná. TOP 09 vadilo, že nešaškuje na tiktoku a instagramu, necpe se do televize. A tak hledá nástupce.

29.4.2024 v 9:04 | Karma: 27,62 | Přečteno: 425x | Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma: 33,86 | Přečteno: 1145x | Politika

Jaroslav Pomp

Povinností politiků je hájit zákony – a oni tak nečiní

Cestou na lyžování do Rakouska přes Německo jsem se setkal s přísným aktuálním evropským bojem proti nelegální migraci: pár policistů či vojáků na hranicích mezi státy Schengenu namátkově zastavuje auta. Velice směšné počínání.

18.12.2023 v 9:34 | Karma: 34,13 | Přečteno: 714x | Politika

Jaroslav Pomp

Rasismus očima hlupců

Ženský fotbalový tým Arsenalu Londýn má problém; byl nařčen z rasismu, protože v kádru jsou jen bělošky. Tým obvinili z rasismu prý fanoušci a klub zjedná nápravu. Jak jinak.

25.10.2023 v 10:55 | Karma: 36,79 | Přečteno: 982x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel český turista. Plánoval sám vystoupit na Gerlachovský štít

21. května 2024  22:37

Při pádu zemřel ve Vysokých Tatrách na Slovensku 43letý český turista. Podle horské služby plánoval...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 125
  • Celková karma 27,02
  • Průměrná čtenost 2119x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik