Iveta Bartošová mezi odpornými hyenami

Pro bulvár není zajímavá informace, že pes pokousal člověka, ale že člověk pokousal psa. Novinářský póvl se již několik let snaží ukousat a uštvat snadnější kořist, než je pes: Ivetu Bartošovou.

Z novin, ale i ze všech zpravodajských serverů útočí titulky se jménem zcela evidentně nemocné a bezmocné bývalé zpěvačky Ivety Bartošové. Denně! Takový systematický útok nemůže ustát ani silný jedinec, natož psychicky labilní žena, o níž se perou podle medií dva psychopaté. Díky Bartošové a jejím ctitelům má bulvár žně dvanáct měsíců v roce.

Prezident Miloš Zeman nazval novináře hnojem, žumpou, póvlem a asi lze těžko lépe označit odporné slídiče, kteří nedají nemocné ženě pokoj a svým mediálním zájmem ukájejí ega magorů kolem ní.

Psychika bulvárního novináře, který zcela vědomě ničí svým slíděním život nemocnému člověku, musí být asi hodně specifická; ten člověk musí být zcela bez citu, empatie, elementární slušnosti a sociální inteligence. Člověk, jehož výdělek je postaven na štvaní bezmocné raněné kořisti, připomíná hyenu, která je vnímána jako odporné zvíře. Ale hyena jedná pudově a z nutnosti přežití. Bulvární novinář je horší než hyena, může se živit i seriózní žurnalistikou.

Iveta Bartošová si za svůj zoufalý zdravotní stav, narušenou psychiku a mediální obraz může sama, má se léčit a ne exhibovat v mediích, i tak lze nahlížet na „kauzu Bartošová“. Ale to neospravedlňuje hnusnou štvanici, kterou bulvár na exzpěvačku permanentně pořádá. A je smutné, že v naší zdánlivě civilizované společnosti není nikdo schopen těžce zkoušené ženě pomoci.

Největším tištěným nákladem z deníků v Česku se pyšní bulvární Blesk, který se pase na neštěstí Ivety Bartošové takřka denně. Píše o ní, protože to prý chtějí jeho čtenáři; ale jen primitiva může bavit číst o neštěstí jiného člověka.   

Ti čtenáři bulváru jsou stejnými bezcitnými hyenami jako bulvární novináři a dokumentují, že Češi nejsou až tak inteligentní, jak se rádi vychloubají. Pokud Iveta Bartošová štvanici neustojí, i oni si mohou udělat zářez na pažbě. Slušný člověk by ale na takový úlovek pyšný být rozhodně neměl.

 

 

Autor: Jaroslav Pomp | pátek 12.7.2013 11:00 | karma článku: 27,85 | přečteno: 1543x