Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Buranská a mocichtivá SPOZ

Zemanovci, apoštolská strana mstivého důchodce z Vysočiny, slunéčka jejich jasného, dává o sobě pořádně vědět.

Najdi 1 rozdíl... Ano, jsou to brýleateo.cz

Buranská je SPOZ díky své více než primitivní kampani. "Řekněte ne zlodějům! Stop Kalouskovi!", hlásá jejich billboard. Volič SPOZ, si dá dohromady jen dvě slova - zloděj Kalousek. Mám pocit, že SPOZ mohou volit snad jen stejně primitivní lidé, jak je primitivní tato kampaň. Lidé pohybující se v putykách šesté cenové skupiny.

Samotná apoštolská strana chce vytěžit maximum z toho, že jejich guru byl zvolen prezidentem. Její mocichtivost je takové výše, že by překonala i superjackpot Sportky. Prezident si sestaví svou vlastní vládu, která nemá šanci projít Sněmovnou.

Tato nelegitimní vláda bez mandátu začne provádět mohutné čistky. Ne, nehodlám řešit, zda si někdo odvolání zasloužil či ne, důležité je, s jakou vervou se vláda pustila do vyhazování a obsazování postů především lidmi spjatými s prezidentem a SPOZ.

Pokud se teď Sněmovna rozpustí, k čemuž rozhodně není daleko, pak podle Ústavy převezme pravomoce Senát ovládaný ČSSD, přičemž tato strana se žene do náruče prezidenta. Ústavní soud, který by mohl rozhodovat o případných stížnostech proti zákonným opatřením Senátu je doplněn Zemanovými lidmi.

Zákonná opatření může Senátu navrhnout jen vláda a máme zde vládu Zemanových kamarádů bez důvěry v demisi, která bude vládnout do doby, než přijde řádně zvolená vláda. Když Miroslava Němcová mluvila o tom, že se veškerá moc soustředí do rukou prezidenta, tak zjevně nelhala a ani se moc nemýlila.

Je zajímavé, že v den, kdy nebyla Zemanově vládě vyslovena důvěra, objevily se výše zmíněné billboardy. A zde se objevuje další zvláštnost, na kterou mne upozornil jeden ze čtenářů, jehož jméno je mi známo, ale ponechám jej v anonymitě.

Tento člověk se léta zabýval reklamní činností a říká, že pronajmutí ploch exklusivních bilboardů (a to naprostá většina od BigBoardu je) k jakékoliv reklamní akci musíte mít naplánováno možná i pár měsíců napřed, abyste tyto bilboardy získali a mohli na nich mít vylepenou reklamu.

Tatáž firma pronajímala v minulosti své plochy "Nezákladňákům" a panovalo důvodné podezření, že kampaň je financována z Ruska, přičemž stopy vedly k ruským tajným službám. Tehdejší vlastníci firmy měli studovat v bývalém SSSR.

Prezident Zeman je spojen s firmou Lukoil, která pro změnu má vazbu na ruského prezidenta Putina. A víme moc dobře, jak dokáže Putin zatočit s těmi firmami, které se staví proti němu. Své by o tom mohl vypovídat pan Chodorkovskij, který by mohl po dlouhých letech opustit vězení na sklonku příštího roku, pokud neproběhne zase nějaký další soud, který mu vězení prodlouží.

Společnost BigBoard nyní vlastní JOJ Media House. Tu zase ovládá skupina J&T, jejíž začátky se datují do doby kupónové privatizace. Patrik Tkáč, jeden z vlastníků J&T odmítá, že by začátky jeho podnikání souvisely s funkcí jeho otce v Investiční a rozvojové bance a že IRB financovala jejich nákup akcií.

Dnes tato skupina patří mezi "velkou pětku" hráčů, přičemž nemalá část podnikatelských aktiv probíhá v Rusku. Na to, aby mohla skupina J&T získávat velké zakázky, musí být zadobře s ruským vládcem, stejně jako firma Lukoil. Nějak podezřele často se objevuje Rusko v souvislosti s prezidentem Zemanem.

Vraťme se ke SPOZ. Když se v době sestavování zemanovy vlády ozývala ČSSD ústy svého předsedy s tím, že vláda je sestavována jako vláda SPOZ a že ministři půjdou do voleb za tuto stranu, bylo mu odpovězeno, že je to hloupost.

Dnes se objevila informace, že SPOZ osloví vládu "odborníků" (u většiny je spojení jejich jména s termínem odborník urážkou slova odborník), aby jich co nejvíce bylo na kandidátkách SPOZ. Už před sestavením se mluvilo o Pecinovi, Benešové a Kohoutovi jako o budoucích lídrech kandidátek SPOZ.

Jak SPOZ obsazuje posty? Zeman je prezident, bývalý předseda Mynář Zemanovým kancléřem, jeden místopředseda Nejedlý (šéf čeké pobočky Lukoil) je Zemanovým poradcem, další místopředseda Kruliš údajně randí s prezidentovou dcerou, místopředseda Augustin je šéfem Úřadu vlády, kam si vzal dalšího představitele SPOZ...

Nynější předseda SPOZ Štengl, který označil stranu za apoštoly Miloše Zemana ("Nesmí být pochyb po tom, že základem programu SPOZ jsou myšlenky Miloše Zemana. Také jsme pouhými apoštoly, kteří myšlenky našeho prezidenta ponesou dál."), označil ministra Žáka, který se vyznačuje hlavně čistkami, za člověka na svém místě.

Pokud mají být těmi vítanými odborníky na svých místech lidé, kteří dělají mnohdy nekompetentní rozhodnutí a jejich hlavní náplní jsou čistky od "nepohodlných" a doplňování postů přáteli a kamarády, pak se máme na co těšit.

SPOZ vede buranskou kampaň. Odpovídá to i jejich chování. Politiku dělají stejně buranským způsobem, přičemž jejich guru se mnohdy vyslovuje stejně buransky. Včetně buranské opičky u korunovačních klenotů. Má-li být toto naše budoucnost, pak jsme to tedy dopracovali. V souvislosti s tímto a při mé známé animozitě vůči bývalému předsedovi socialistů mohu jen říct, že Paroubek byl proti tomuto ještě zlatý.

 

Autor: Rudolf Polanecký | pondělí 12.8.2013 16:51 | karma článku: 37,55 | přečteno: 2559x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

Ministr financí Andrej Babiš má vážný problém. Jeho farma Čapí hnízdo je silně podezřelá z dotačního podvodu.

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12 | Přečteno: 1962x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Pedofilní obohacení evropské kultury

Takzvaní sluníčkáři prohlašují, že příliv islámských migrantů znamená obohacení evropské kultury. Myslí to vážně, bohužel.

8.2.2016 v 11:17 | Karma: 43,41 | Přečteno: 3135x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

"Čekáme, že až skončí válka, vrátíte se domů," řekla německá kancléřka Angela Merkelová na adresu migrantů, kteří zaplavili Německo.

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14 | Přečteno: 2412x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

Hackeři zveřejnili další várku ukradených mailů ze schránky premiéra Sobotky. Znovu se ukazuje, že boj proti kvótám ze strany vlády byl jen naoko.

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89 | Přečteno: 1814x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Zelená Simone Peter: Sexistická a rasistická obálka Focusu

Ostrá kritika s nařčením ze sexismu a rasismu padla na dvě přední německá periodika - Süddeutsche Zeitung a Focus.

14.1.2016 v 9:30 | Karma: 39,47 | Přečteno: 764x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Kancléř Vašina obdržel bezpečnostní prověrku na stupeň tajné, oznámil Hrad

3. června 2024  14:59

Vedoucí prezidentské kanceláře (KPR) Milan Vašina obdržel bezpečnostní prověrku na stupeň tajné,...

Ukrajinu taháme za nos, neplníme sliby, čílil se Zaorálek. Dostálová přikyvovala

3. června 2024  14:54

Kandidáti do Evropského parlamentu se v debatě na iDNES.cz shodli, že Evropa musí v podpoře...

KOMENTÁŘ: Mladí Evropané jsou nadějí pro naši demokratickou budoucnost

3. června 2024  14:49

V diskusích před volbami do Evropského parlamentu, které se budou konat 6.–9. června, je jedním z...

Zbytky kokainu na WC našla ochranka Pekarové. Ochranka s tím spojovala vysokého úředníka

1. června 2024,  aktualizováno  3.6 14:44

Premium Ochranka předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové nalezla loni v lednu na pánských toaletách...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon