Nejsilnější sestava? Ta vypadá jinak, pane Bílku

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek aby si začal dávat pozor na to co říká. Ihned po svém zvolení do prestižní funkce totiž oznámil, že na turnaj do SAE vezme tu nejsilnější sestavu. Dned oznámená nominace tak vypadá na pořádné faux pass.

Na jednu stranu je dobře, že se Michal Bílek rozhodl dát šanci dalším hráčům. I přesto, že některá jména jsou sporná.

Na straně druhé však stojí fakt, že když už jako reprezentační trenér něco řeknu, tak by to taky mělo platit. Takhle se autorita u hráčů, fanoušků ani médií rozhodně nepěstuje.

Michal Bílek to rozhodně nemá lehké. Kluboví manažeři na něj z jedné strany tlačí, ať tohoto hráče povolá, z druhé, ať toho kterého hráče nepovolá. Přesto je jednou šéfem a k tomu patří všechny pozitivní i negativní stránky rozhodování.

Absence Petra Čecha s Tomášem Rosickým je pochopitelná. Tyto hráče není potřeba prověřovat. Lépe, když si v náročném programu odpočinou a předejdou dalším zraněním.

Proč ale nepovolal Tomáše Hübschmana nebo Davida Jarolíma? První jmenovaný by měl být defenzivním záložníkem číslo 1, a tak by měl pilovat spolupráci se stopery Sivokem a Hubníkem jak jen to jde.

V ukrajinském Doněcku navíc nepatří mezi nejvytěžovanější hráče, takže o nějaké únavě nemůže být řeč. To kapitán Hamburku David Jarolím si na vytížení rozhodně stěžovat nemůže. Přesto by určitě rád jel. V SAE by měl jedinečnou příležitost, jak se znovu reprezentačním fanouškům ukázat v trochu lepším světle.

Šanci tak dostali jiní. O své místo na Slunci se popere hned 7 nováčků. Dalších sedm borců pak na svém kontě nemá víc než 3 reprezentační starty. Teď je pouze na nich, zda si nominaci vyslouží i příště. Jednoduché to však mít nebudou. Jak SAE tak Írán i Ázerbájdžán rozhodně nemůžeme podcenit.

Až zápasy však ukaží, jak moc správná byla první Bílkova nominace. Očekávání i tlak při křestu ohněm rozhodně chybět nebudou. Uspěje tak nezkušený trenér s ještě méně zkušeným kádrem?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Poláček | pátek 6.11.2009 12:47 | karma článku: 16,53 | přečteno: 3658x