Žalostné výsledky vedení pražské radnice

Pražská radnice zbytečně utrácí stovky milionů. 733 milionů Kč za OpenCard, 30 milionů Kč za projekt mýtného, 70 milionů Kč na olympiádu, 90 milionů Kč na projekt bezdrátová Praha. Tolik proinvestovala pražská radnice v posledních letech. Celkem přes 900 milionů Kč do projektů, které skončily ve slepé uličce. V průběhu srpna na to upozornil už server iHNed.cz.

Já k tomuto výčtu přidávám, že se vedení Prahy pod rukama hroutí financování Dopravního podniku a že stále nestojí Ústřední čistírna odpadních vod, což může Praze přinést pokuty ze strany Evropské unie. Vedení pražské radnice se navíc nedaří zatraktivnit Prahu pro kongresovou turistiku, díky čemuž se dostává do finančních problémů Kongresové centrum Praha. Dokončení okruhu města je stále v nedohlednu. Obří projekt Tunelu Blanka nabírá nejen zpoždění, ale stává se také dražším.

Ve vyjmenovávání dalších zpožděných a zdražených aktivit bych mohl pokračovat, ale myslím, že to pro ilustraci stačí. Nezbývá se tedy než ptát, jestli nepřišel v hlavním městě čas na změnu. Vedení města není schopno naslouchat hlasům opozice, která na některé problematické projekty upozorňovala již v jejich počátcích. Jiné problémy se opozice snaží řešit, ale vedení města je k těmto pokusům hluché. Příkladem může být jednání Zastupitelstva, při kterém vedení města odmítlo byť jen projednat společný návrh na zlepšení finanční situace Dopravního podniku. Návrh přitom podaly společně všechny opozičních stranČSSD většinu z projektů, které město stály pro nic za nic téměř 1 miliardu korun, kritizovala na jednáních výborů i Zastupitelstva nebo v médiích již od začátku. Např. o projektu olympiády jsme již dříve tvrdili, že je zbytečně drahý a Praha si ho nemůže dovolit.Za rok a čtvrt bude na pražských voličích, aby si vybrali, jestli dále chtějí, aby současné vedení města plýtvalo jejich penězi. Do té doby se budeme dále snažit alespoň hlasitou kritikou odrazovat vedení města od těch největších omylů, kterých se dopouští.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Poche | pondělí 24.8.2009 11:14 | karma článku: 16,29 | přečteno: 1214x