Mlsný fotoblog: Krůtí prsa na muškátovém oříšku

Jak možná víte, muškátový oříšek je vlastně taková slovní hříčka, protože není ani z muškátu a není ani oříškem... Je to jádro pecky tropického stromu - muškátovníku. Využíván je především, jako dochucovací koření podporující chuť k jídlu a zajišťující klidné trávení. V historii se používal také k léčbě astmatu, nespavosti, zánětů slinivky a ledvin a k mírnění průjmů, nebo nadýmání. Jak uvádí jeden internetový server: "Je to koření s kouzelným aroma, před jeho silou bychom se však měli mít na pozoru..." a nezbývá, než souhlasit. Špetku muškátového oříšku mám osobně velmi rád nejen v mletém mase, ale zejména na drůbeži či v nádivkách... Blíží se kanadský den Díkůvzdání, takže budou určitě "nádivkové" hody. Dnes bych vám rád prezentoval velmi chuťově vyvážený recept, který je samozřejmě možné použít jak na krůtí, tak na kuřecí, ale i vepřové maso.

 

Suroviny:

Postup:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Plaček | pondělí 27.9.2010 0:01 | karma článku: 10,70 | přečteno: 891x