Mlsný fotoblog: Domácí tvaroh klasický

Recept od své kamarádky Kláry z Vancouveru jsem technologicky trošku pozměnil, abych dosáhnul co nejlepší “výtěžnosti” a co nejlepší kvality tvarohu (ze 4l mléka se mi podaří připravit 1kg tvarohu). Jeho příprava je – i zde v Kanadě – velmi jednoduchá a rozhodně se jí nemusíte bát. Jak by řekl klasik: “Zvládne i děcko, tedy i já…” Základní surovinou pro zhotovení tvarohu je zakysané mléko - ovšem pozor, je nutné, aby mléko zkyslo při pokojové teplotě, a nikoliv v chladničce, jak se mnozí mylně domnívají (získalo by hořkou pachuť).

Suroviny:

Postup:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Plaček | neděle 19.9.2010 0:50 | karma článku: 13,42 | přečteno: 1807x