David Plaček
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.
- Počet článků 60
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2185x
Seznam rubrik
Oblíbené stránky
Oblíbené blogy
David Plaček
Mlsný fotoblog: Špagetová dýně (Spaghetti Squash)
Dýně je bohatá na vitamin A a na steroly. Některé odrůdy mají dokonce až dvanáctkrát více karotenoidů než mrkev...Zajímavou variantou je dýně špagetová, která má tvar melounu a jejíž uvařená dužina se rozpadá na nudličky. Nenáročná příprava a celkem netradiční večeře může - stejně jako i mě - obohatit váš podzimní jídelníček.
David Plaček
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky jsou mým velmi oblíbeným jídlem – jak pro svou pestrost v přípravě, tak pro hezký vzhled na talíři a zejména pro svou mnohostrannou konzumovatelnost (za tepla i za studena jako dekorativní a chutná roláda). Mám samozřejmě několik variant přípravy (jak v tlakovém hrnci), tak i v Remosce a v současné době se kloním spíš k tomu pečení. Také je třeba zdůraznit, že ptáčky před servírováním je dobré „zaležet“ – chutnají i vypadají rozhodně zajímavěji. Koneckonců – posuďte sami.
David Plaček
Mlsný fotoblog: Zahrabaný losos
Tento recept mám od své kamarádky Malin ze Švédska. Pozor: losos je marinovaný, ale ne tepelně upravený, proto v zemích, kde si nejsme 100% jisti absolutní čerstvostí ryby či hygienickými návyky prodejce, rozhodně doporučuji použít lososa zmrazeného.
David Plaček
Mlsný fotoblog: Snídaňové houstičky
Ti z vás, kteří měli možnost po určitou dobu žít nebo žijí v zahraničí, mi určitě potvrdí staré známé pravidlo, že po určité době začně "něco" na stole při snídani chybět. Něco, co se těžko definuje, ale co by se dalo přirovnat ke zvolání: "Ježíši, já bych si tak dal rohlík s máslem..." A vzhledem k tomu, že se mi to začalo stávat pravidelně, rozhodl jsem se přestat se trápit... Toto těsto je opravdu velmi jednoduché, můžeme je ráno rychle nachystat a rohlíky či housky báječně sednou např. k poklidné nedělní snídani. Těsto lze uchovávat zabalené ve fólii nebo mikrotenovém sáčku v ledničce klidně i týden a lze z něj připravit jak rohlíky a housky (viz níže), tak i pizzu (viz samostatný recept).
předchozí | 1 2 | další |