David Plaček

David pochází z České republiky, vystudoval farmacii a působil několik let v top managementu významné zahraniční společnosti. Před pěti lety přesídlil do Kanady, kde pokračuje ve své profesní kariéře, ale věnuje se i svým koníčkům, ke kterým bezesporu patří i vaření.
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy

David Plaček

Mlsný fotoblog: Špagetová dýně (Spaghetti Squash)

Dýně je bohatá na vitamin A a na steroly. Některé odrůdy mají dokonce až dvanáctkrát více karotenoidů než mrkev...Zajímavou variantou je dýně špagetová, která má tvar melounu a jejíž uvařená dužina se rozpadá na nudličky. Nenáročná příprava a celkem netradiční večeře může - stejně jako i mě - obohatit váš podzimní jídelníček.

18.9.2010 v 6:20 | Karma: 19,74 | Přečteno: 9189x | Diskuse| Ona

David Plaček

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky jsou mým velmi oblíbeným jídlem – jak pro svou pestrost v přípravě, tak pro hezký vzhled na talíři a zejména pro svou mnohostrannou konzumovatelnost (za tepla i za studena jako dekorativní a chutná roláda). Mám samozřejmě několik variant přípravy (jak v tlakovém hrnci), tak i v Remosce a v současné době se kloním spíš k tomu pečení. Také je třeba zdůraznit, že ptáčky před servírováním je dobré „zaležet“ – chutnají i vypadají rozhodně zajímavěji. Koneckonců – posuďte sami.

17.9.2010 v 0:01 | Karma: 14,62 | Přečteno: 2259x | Diskuse| Ona

David Plaček

Mlsný fotoblog: Zahrabaný losos

Tento recept mám od své kamarádky Malin ze Švédska. Pozor: losos je marinovaný, ale ne tepelně upravený, proto v zemích, kde si nejsme 100% jisti absolutní čerstvostí ryby či hygienickými návyky prodejce, rozhodně doporučuji použít lososa zmrazeného.

16.9.2010 v 0:02 | Karma: 11,15 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ona

David Plaček

Mlsný fotoblog: Snídaňové houstičky

Ti z vás, kteří měli možnost po určitou dobu žít nebo žijí v zahraničí, mi určitě potvrdí staré známé pravidlo, že po určité době začně "něco" na stole při snídani chybět. Něco, co se těžko definuje, ale co by se dalo přirovnat ke zvolání: "Ježíši, já bych si tak dal rohlík s máslem..." A vzhledem k tomu, že se mi to začalo stávat pravidelně, rozhodl jsem se přestat se trápit... Toto těsto je opravdu velmi jednoduché, můžeme je ráno rychle nachystat a rohlíky či housky báječně sednou např. k poklidné nedělní snídani. Těsto lze uchovávat zabalené ve fólii nebo mikrotenovém sáčku v ledničce klidně i týden a lze z něj připravit jak rohlíky a housky (viz níže), tak i pizzu (viz samostatný recept).

15.9.2010 v 18:07 | Karma: 16,85 | Přečteno: 1524x | Diskuse| Fotoblogy