Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parnassius

16. 9. 2010 22:20
Šikovnej...

já tedy nesnídám, ale rovnou obědvám, přesto díky za inspiraci.R^

0 0
možnosti
DP

placekd

16. 9. 2010 23:29
Re: Šikovnej...

:-) Přiznám se, že já přes týden té snídani taky moc nedám :-) zato o víkendu si ji rozhodně nenechám ujít...

Díky za komentář. D.

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 9. 2010 8:09
To je pecka

R^:-)

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 9. 2010 7:10
pekne chutne

uz samy fotky to naznacuji. Vsechna cest za tu praci, kterou si s tim davas.

Nevim jestli je to u vas k sehnani, ale pokud mas zdroj pekarske mouky s vyssim obsahem bilkovin, muzes si zadelat na chutne a casove mene narocne pecivo. Nemusis se totiz vubec delat s kvaskem, vsechny prisady dat rovnou dohromady, propracujes, nechas zkynout, splacnes dolu, vyvalis do chlebove formy nebo udelas tvary housticek, znova zkynes a upeces. Pritom hneteni neni moc treba. Metoda se jmenuje "no kneed'. Je to mozne delat rucne (zabere mene casu ) nebo v masince na chleba, ktera ma cyklus na vyrobu testa, ktere si zformujes a upeces sam. To ma zas vyhodu, ze tam naladujes vsechny prisady, zmacknes knoflik a jdes delat neco jineho. Za 2hod20 min (u Panasonicu) vyndas testo. Muzes ho zpracovat hned, nebo pres noc hodit prikryte plastickou folii do lednice a zformovat, vykynout a upeci rano. Mouky jsou ruzne druhy, zitna, psenicna i pekarske smesi.

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 9. 2010 7:14
Re: pekne chutne

oprava: "no knead" samozrejme. S koleny to nema nic spolecneho!

:-D

http://www.snk.com.au/html/s01_home/home.asp

Americane maji neco podobneho a protose domnivam, ze to jde i v kanade.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

16. 9. 2010 5:26
My si s klenotem koupíme čerstvé croissants

případně čerstvě upečené hvězdičky, které se klenot naučil jíst ve Vídni. Všechno mají v každé pekárně kolem nás, a to jsme malé městečko v divořině.

0 0
možnosti
DP

placekd

16. 9. 2010 6:48
Re: My si s klenotem koupíme čerstvé croissants

;-D tak to máte s klenotem pohodu ;-D ;-D ;-D já to mám do jedné a jediné pekárny v Overwaitea 15km a do druhé ve vedleší dědíně 34km, tak se nediv, že se mi někdy v neděli ráno raději než jet autem chce ty housky uválet ;-D ;-D ;-D

0 0
možnosti
C

Camino

15. 9. 2010 21:26
Pozdrav z Victorie B.C.

Priste pridej do mouky "whole wheat flour", nevim, jestli se v Cechach sezene, driv jsem ji neznala, nebo i trochu rye, to je asi rezna?

0 0
možnosti
DP

placekd

16. 9. 2010 2:57
Re: Pozdrav z Victorie B.C.

Děkuji za pozdrav z Victorie, srdečně zdravím z Nakusp, BC ;-D Myslím, že se celozrnná mouka v ČR dá sehnat také bezproblémů. Já z ní také občas vařím (teda resp.peču :-)), ale ty "otruby" jsou na mě nějak moc zdravé - se přiznám ;-D Nicméně jsem od jedné kolegyně dostal sáček s čerstvou moukou (umletou doma na obilném mlýnku) a ta nebyla nijak ošetřená a byla skvělá a houstičky z ní také velmi vydařené!

0 0
možnosti
V

viveka77

15. 9. 2010 19:37
Karmuše

Díky za tip :-)

0 0
možnosti
DP

placekd

15. 9. 2010 20:09
Re: Karmuše

Děkuji, potěšení je na mé straně :-)

0 0
možnosti
LT

lenkati

15. 9. 2010 19:32
mňam

Super. Vařit v zahraničí česká jídla není lehké, ale dá se. Člověku to chvíli trvá. Já jsem docela bojovala s polohrubou moukou. Nakonec jsem objevila semolinu :)... S čím ale bojuji nejvíc je dobrý český tvaroh a povidla.

Houstičky vyskouším.

Díky

0 0
možnosti