- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
já tedy nesnídám, ale rovnou obědvám, přesto díky za inspiraci.
Přiznám se, že já přes týden té snídani taky moc nedám zato o víkendu si ji rozhodně nenechám ujít...
Díky za komentář. D.
uz samy fotky to naznacuji. Vsechna cest za tu praci, kterou si s tim davas.
Nevim jestli je to u vas k sehnani, ale pokud mas zdroj pekarske mouky s vyssim obsahem bilkovin, muzes si zadelat na chutne a casove mene narocne pecivo. Nemusis se totiz vubec delat s kvaskem, vsechny prisady dat rovnou dohromady, propracujes, nechas zkynout, splacnes dolu, vyvalis do chlebove formy nebo udelas tvary housticek, znova zkynes a upeces. Pritom hneteni neni moc treba. Metoda se jmenuje "no kneed'. Je to mozne delat rucne (zabere mene casu ) nebo v masince na chleba, ktera ma cyklus na vyrobu testa, ktere si zformujes a upeces sam. To ma zas vyhodu, ze tam naladujes vsechny prisady, zmacknes knoflik a jdes delat neco jineho. Za 2hod20 min (u Panasonicu) vyndas testo. Muzes ho zpracovat hned, nebo pres noc hodit prikryte plastickou folii do lednice a zformovat, vykynout a upeci rano. Mouky jsou ruzne druhy, zitna, psenicna i pekarske smesi.
oprava: "no knead" samozrejme. S koleny to nema nic spolecneho!
:-D
http://www.snk.com.au/html/s01_home/home.asp
Americane maji neco podobneho a protose domnivam, ze to jde i v kanade.
případně čerstvě upečené hvězdičky, které se klenot naučil jíst ve Vídni. Všechno mají v každé pekárně kolem nás, a to jsme malé městečko v divořině.
tak to máte s klenotem pohodu já to mám do jedné a jediné pekárny v Overwaitea 15km a do druhé ve vedleší dědíně 34km, tak se nediv, že se mi někdy v neděli ráno raději než jet autem chce ty housky uválet
Priste pridej do mouky "whole wheat flour", nevim, jestli se v Cechach sezene, driv jsem ji neznala, nebo i trochu rye, to je asi rezna?
Děkuji za pozdrav z Victorie, srdečně zdravím z Nakusp, BC Myslím, že se celozrnná mouka v ČR dá sehnat také bezproblémů. Já z ní také občas vařím (teda resp.peču ), ale ty "otruby" jsou na mě nějak moc zdravé - se přiznám Nicméně jsem od jedné kolegyně dostal sáček s čerstvou moukou (umletou doma na obilném mlýnku) a ta nebyla nijak ošetřená a byla skvělá a houstičky z ní také velmi vydařené!
Super. Vařit v zahraničí česká jídla není lehké, ale dá se. Člověku to chvíli trvá. Já jsem docela bojovala s polohrubou moukou. Nakonec jsem objevila semolinu :)... S čím ale bojuji nejvíc je dobrý český tvaroh a povidla.
Houstičky vyskouším.
Díky