Ostrom zdobek aneb Vánoce v pohodě

Návod na to, jak to o Vánocích (ne)dělat, se hodí nejspíš většině z vás. Vsadím se totiž, že právě panikaříte, neboť Štědrý den je za rohem a vy nestíháte, nemáte nic hotovo a přesně proto si čtete náhodné články na internetu. 

Hned na úvod se ale sluší říct, že letos už to pravděpodobně nezachráníte. Vždycky se ovšem můžete uklidňovat tím, že příští rok to zvládnete líp! Stejně jako já - proto jsem si taky sepsala pár typů, jako takovou inspiraci do budoucna, aby se mi zase nestalo, že týden před Vánoci zjistím, že už mi zbývá jen sedm dní.

1. Nakupujte dárky už v říjnu

Tím totiž na nějakou dobu propadnete příjemnému dojmu, že to nejdůležitější už dávno máte. Pravý stres z toho, co všechno Vám ještě schází tak přijde až týden před Vánoci, kdy si uvědomíte, že jste ještě nepořídili dobrou půlku dárků, ale stresovat se jenom pár dní se přece vyplatí víc, než se stresovat celý prosinec, ne?!

2. Pečlivě si vyberte termín nákupů

Ideálně třeba odpoledne, kdy má ve Vašem místním obchoďáku Kovy autogramiádu! Znáte snad lepší pocit, že se nemoct přes všechny fanoušky dostat z obchodu, kde jste kamarádce právě koupili uklidňující čaj? Aspoň máte hned chuť ho vyzkoušet, jestli opravdu funguje!

3. Zapisujte si typy na dárky

Když už jsme u toho, tak vřele doporučuji si sepisovat nápady na dárky už během roku. Krásně si pak procvičíte své schopnosti detektiva, až ten papír budete v prosinci hledat!

4. Zalévejte stromek

To, že živý stromeček se musí pravidelně zalévat, ví asi každý zodpovědný dospělý (proto na to já pokaždé zapomenu). Moje mamka to však letos vylepšila! Chodí na balkon s plnou sklenicí vody na prázdném podnose a vrací se s prázdnou sklenicí na podnose plným cukroví.

5. Domlouvejte si vánoční schůzky až po Vánocích

Výhodou toho, když Vaše kamarádky studují v zahraničí, je, že se vracejí těsně na svátky a sejít se před se tak stává takřka nemožné. Přesně proto však existují dny od 27. do 30.! Viděly se o Vánocích? Skoro ANO! Viděly se ještě před koncem roku? Ano! Musely kvůli tomu složitě hledat dva termíny? Ne! 

Víc mě toho už nenapadá, ale uznejte sami... nezní tohle jako perfektní recept na úspěch? Jsem si jistá, že díky tomu příští rok zazáříte. Stejně jako moje maminka, když se mě letos místo toho, kdy chci ozdobit stromek, zeptala, kdy chci ostromit zdobek.

Autor: Michaela Piontková | neděle 22.12.2019 20:20 | karma článku: 9,90 | přečteno: 216x
  • Další články autora

Michaela Piontková

Pointa Piontkové

13.10.2019 v 20:02 | Karma: 20,38

Michaela Piontková

Finále MY Model Contest 2019

10.10.2019 v 18:08 | Karma: 14,63