Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nehrajte hru se životem

Vlasy jí čechral večerní vítr, a zavál jí pramen vlasů do obličeje. Pravou rukou si odhrnula neposlušný pramen a kráčela dál. Ulicí, kterou procházela, nikdo nešel. Slyšela jen ozvěnu vlastních kroků dopadajících na asfaltový chodník. Došla až k autobusové zastávce a tam se posadila na prázdnou lavičku. Jindy nabytá zastávka k prasknutí teď zela prázdnotou. V těchto nočních hodinách jen málokdo čekal na autobus. A tak tu seděla a netušila, čeho se záhy stane svědkem.

U zastávky náhle zastavilo auto a z otevřeného okénka vykoukla tvář neznámého muže. Zatajila dech. Začalo jí docházet, jak nebezpečné může být, když je tu sama. Vždyť pomalu nemine den, aby neslyšela o přepadeních mladých žen. Nakonec se zeptal jen na cestu a samozřejmě také, nemůže – li jí někom dovést, pokud mají stejný směr cesty. Zdvořile odmítla. Pocítila neskutečnou úlevu, když světla auta zmizela z dohledu. „Jsem nejspíš moc poznamenaná prací“ řekla si v duchu. Působí totiž jako externí dopisovatelka pro jeden městský deník. Nedávno to byl právě její článek, který upozorňoval na přehnanou důvěřivost žen, které se staly obětí kriminálních činů. Čekala a čas plynul. Náhle její pohled upoutala žena, stojící na protější straně silnice. Měla na sobě úzkou sukni, krátký kabátek a přes rameno tiskla kabelku. Už od ní chtěla odvrátit pohled, když v tom u té dívky zastavilo to samé auto, jehož řidič předtím nabízel svezení právě jí. Ta dívka na protější straně chvíli váhala, a pak, „ženy vy jste vážně nepoučitelné“ nastoupila do auta k neznámému. Novinářka ani nevěděla proč, ale když se auto rozjíždělo, napsala si jeho poznávací značku. Druhý den ráno jí čekala na stole složka s návrhy na nové články. Hned první se týkal zmizení asi třicetileté ženy, ke kterému mělo dojít předchozího dne v podvečer. Žena podle popisu měla na sobě sukni, krátký kabátek, kabelku……Novinářka zatajila dech a hned běžela do kanceláře svého šéfa. Vypověděla mu vše, čeho byla předchozího dne svědkem, včetně napsané poznávací značky. Její šéf, „muž činu“ ihned kontaktoval policii. Všichni se zatajeným dechem čekali, jaký konec, příběh důvěřivé ženy, nakonec bude mít. Nemuseli čekat dlouho. Policie podle poznávací značky vypátrala majitele vozu. Poté dohledala i jeho bydliště a „světě div se“ i onu ženu, která se měla stát jeho další obětí. Onen člověk měl již dříve potíže se zákonem a na jeho trestní rejstřík by rozhodně jedna stránka nestačila. Policie ho zadržela a nyní čeká ve vězení na soud. Zachráněnou ženu policie odvezla do nemocnice na ošetření ran, které jí únosce způsobil. Kromě odřenin a šoku se jí nic vážného nestalo. Vlastně něco ano. To „něco“ na ní i na její okolí bude mít jeden zásadní vliv. Ona ani nikdo z nich už k nikomu cizímu do auta nenasednou. Tento příběh ukazuje, jak lidská důvěřivost může změnit život během několika vteřin. Měl sice nakonec šťastný konec, ale kolik již bylo takových, co ho měly špatný? Kolika ženám musel skončit život jen kvůli tomu, že nastoupili do auta k cizímu člověku? Takže dámy, nesedejte si k cizím lidem, a hlavně mužům, do auta. Může to být to poslední, co v životě uděláte. Život máte přece jen jeden a tak s ním zbytečně nehrajte hazard. Hra totiž nemusí vždy skončit vítězstvím.

Autor: Martina Pinkasová | pondělí 12.9.2011 11:30 | karma článku: 10,06 | přečteno: 594x
  • Další články autora

Martina Pinkasová

Mám doma živý budíček

Budík může mít mnoho podob a každý ho jistě má. Bez budíku, nelze vstávat. Budík způsobuje první myšlenky na vraždu přístroje, který nás tahá z toho nejhezčího snění. Nicméně můj budík se od toho klasického zcela liší.

24.3.2021 v 17:53 | Karma: 12,18 | Přečteno: 317x | Diskuse| Osobní

Martina Pinkasová

Ranní vstávání

Crrrrrr, zvuk budíku mě nemilosrdně budí ze spánku a vytrhává s hezkého snu. "Zlosyne", proletí mi okamžitě hlavou. Vstávám a jdu budit ostatní. Nový den začal a s ním ono známé "Honem, ať to stihneme".

30.4.2019 v 13:28 | Karma: 10,79 | Přečteno: 364x | Diskuse| Osobní

Martina Pinkasová

Kulička šedivých chlupů

Byla to malá, šedivá kulička, ze které vykukovaly čtyři, k tělu nepoměrně dlouhé nožičky. Přesně tohle byl můj první dojem, když jsem spatřila našeho nového člena domácnosti. Vítej doma, Alíku.

30.4.2019 v 12:23 | Karma: 13,44 | Přečteno: 360x | Diskuse| Ostatní

Martina Pinkasová

Fenomén single

Kolem nás existuje celá řada lidí, která žije tzv. „single“. Je to jejich svobodné rozhodnutí? Nebo je k tomu donutily okolnosti? A jaké výhody tento způsob života přináší?

3.3.2017 v 14:54 | Karma: 16,29 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Ona

Martina Pinkasová

Děti bez hranic

Trendem současnosti je tzv. liberální výchova. Dítě se stává partnerem hodným diskuse, navzdory faktu, že jsou mu pouhé tři roky. Kam se poděl rozumný přístup k našim dětem a proč se vytrácí tzv rodičovské vzory?

16.2.2017 v 12:42 | Karma: 21,54 | Přečteno: 912x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 697x
Píšu ráda, často i méně často a hlavně pro radost. Psaní je pro mě relax, který se skládá z počítače, kávy a něčeho na zub. 

 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy