Diskuse

Zlobr Klaus?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexandr Špáta

23. 12. 2010 12:00
Bezva postoj

Raděj si ty veřejné statky necháte rozkrást. S tou přejícností bych to křesťane vůči Drobilům a nečasům nepřeháněl. Co se týká moderace Klausem, na tom nic zlého není. To, co je předmětem kritiky je tajnost a fakt, že prezident se způsobem jednání pasoval na předsedu vlády, jímž není. Pokud je to pod vaší rozlišovací schopnost, je to bohužel chyba Vaše a nejen Vaše. Je to mj. doklad toho, že Nečas měl jako už zjevný nepremiér padnout. Někdo se tu ptal, proč nechal padnout Topolánka - to je adekvátní otázka. Tam šlo o osobní antipatie schované za špatné vládnutí. Tady naopak Nečasovi přispěchal ku pomoci s osobních sympatií. Že Vám holt nevadí nevadí prezident, jemuž se dokonce podařilo svým pojetím role prezidenta obejít i parlament ohledně té bezobsažné výjimky při podpisu LS, je problémem Vaším a a Vaší znalostí ústavy či hodnocení toho, zda ústavnost má nějaký smysl - podle Vás zjevně nikoli. Nic ve zlém a hezké svátky.

0 0
možnosti

sucharda

23. 12. 2010 9:58
Chytráku...

....hlava pomazaná,ješitná,lživá,(to vše od mládí,dle vzpomínek jeho spolužáků a spoluhráčů),zároveň umazaná od všech špín,agent cizí neprokazatelný,za komunistku prozíravě oženěný,prostě asi náš vzor,a proto se tak i s jeho předchůdcem,jiným agentem vyvíjíme,a už to asi nezměníme...

Proto nám dle p.Bělohradského,viz včerejší Právo,nezbývý nic jiného,než v rámci naší preudodemokracie,protestovat a "tlačit na pilu",a našim mafousům na kuří oko.Jediná možná pozitivní alternativa je založení nové Konzervativní strany Ludvíka Vaculíka,kde jsou základem jeho úterní texty v LN,která by nám po 20 letech opět dovolila volněji dýchat a i zpětně pomohla postihnout ty,co nás dostali,kde jsme.

Bližší na : abckiosk@seznam.cz    Pěkné Vánoce a nadějný Nový rok....

0 0
možnosti

KJV

23. 12. 2010 9:18
Zmýlená p. Pince

Pane Pinc, chápu, že se Vám nelíbí urážlivé a pejorativní mluvení proti hlavě státu. Jaký je Váš názor na jeho mravní a morální úroveň je Vaše věc. Ale použít jako argument vztah mezi Davidem a Saulem je, dle mého názoru, naprosto nepřiměřený a neodpovídající. Saul i David byli Hospodinem skutečně a doslova pomazáni na krále nad Izraelem, Božím lidem. Žádný král z okolních národů (např. Kananejských) nebyl pomazán na krále od Hospodina.  Pomazaným králem křesťanů je J.Kristus. Žádná jiná vláda v tomto světě nemá Boží pomazání k vládě. Ano, Bůh jejich existenci zatím připouští.

Rozhodně si nemyslím, že vztah mezi Davidem a Saulem je Božím principem, kterého se mají novináři držet vzhledem ke Klausovi. Urážlivá mluva proti němu je proti křesťanské zásadě, že máme milovat i své nepřátele a neoplácet zlé zlým. Demokracie je ale politický systém, který však umožňuje, ba přímo vyžaduje diskusi a kritiku politiků.    

0 0
možnosti

Rilian

23. 12. 2010 22:11
Re: Zmýlená p. Pince

Snažím se porozumět vaší argumentaci a uznávám její oprávněnost. Přesto si myslím, že platí duchovní zákon, že není moci, která by zde nebyla s Božím dopuštěním a že jako křesťané máme světskou moc respektovat. Jestli jste si všiml, dal jsem pojem hlava pomazaná do uvozovek, čímž jsem se snažil naznačit mimo jiné také to, že i on je ve své funkci s božím dopuštěním a v pozici autority. Apoštol Pavel nád vyzývá, abychom se přimlovali za světské autority ("v moci postavené") - kdo se za někoho modlí, stěží mu může témiž ústy nadávat. No a nakonec - jsem velmi skeptický k výsledkům investigativní práce našich žurnalistů typu M. Fendrycha - prostě jim nevěřím. Přímo exemplárním příkladem je J. Čunek, ze kterého právě oni "udělali"  svou kampaní naprostého hanebníka a ničemu. V tomto případě jsem si z několika důvěryhodných zdrojů zjistil, že pravda o něm je velmi odlišná od jeho mediálního obrazu. MP

0 0
možnosti

petrph

23. 12. 2010 9:17
to myslíte toho Ježíše, který proklel fíkovník?

A když uviděl u cesty jeden fíkovník, šel k

němu, ale nenašel na něm nic než listí. Řekl mu tedy: "Ať se z tebe

navěky už neurodí ovoce!" A ten fíkovník hned uschl.(Matouš,21:19).    Ježíš přece každého varoval ". Proto i vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, o které netušíte."

Kdepak se prosím v Bibli  dočtete,jen si tu kraďte, korumpujte, hřešte, my vám  s tím Posledním soudem zatím počkáme až jak to dopadne a jestli to třeba nepřinese nějaké dobré výsledky a když jo, tak vám to tam nahoře odpustíme? Právě naopak - 

"Kdyby si však ten zlý služebník v srdci řekl: ''Můj pán mešká se svým příchodem,''a začal by bít své spoluslužebníky a jíst a pít s opilci, tehdy přijde pán toho služebníka v den, kdy to nečeká, a v hodinu, kterou nezná,oddělí ho a určí mu díl s pokrytci. Tam bude pláč a skřípění zubů." (Matouš, 24:48-51)

0 0
možnosti

krejcos

26. 12. 2010 21:54
Re: to myslíte toho Ježíše, který proklel fíkovník?

R^ Přesně tak, k takové "hlavě pomazané", která jedná přesně proti biblickému desateru, křesťan nemůže mít žádný respekt, to je tragické nedorozumění pana Pince, a přesně takových názorů jsem byl svědkem i u mnoha farářů ČCE.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 12. 2010 9:14
Víra v pana prezidenta

roste téměř úměrně s poklesem důvěry v ostatní ústávní instituce. Nejsem si jistý, zda vskutku je to to nejlepší pro tento stát. Spíše bych řekl, že opak je pravdou.

0 0
možnosti

Whiskeywenzel

23. 12. 2010 9:11
urážky hlavy státu

Křesťan - nekřesťan, nechovat se vulgárně a hulvátsky nám přikazuje obyčejná slušnost.

Souhlas s poslední částí článku. Karma.

0 0
možnosti

krosita

23. 12. 2010 8:53
nepřehánějte

za to, co klaus vykonal pro tuto zemi, jsou slovní urážky slabé. zasloužil by si mnohem silnější kafe

0 0
možnosti

Marek Trizuljak

23. 12. 2010 8:52
Chvályhodné konstruktivní stanovisko

Přesto tam zůstává nějaké to ale... Proč pan prezident nepodržel podobným způsobem Topolánkovu vládu v době českého předsednictví EU.  A proč do aféry na MŽP nevstoupil už dříve. Veřejnost čekala a stále čeká, že někdo z vrcholových politiků razantně zasáhne proti korupci (Nemyslím tím Johnovské pavlačové výkřiky). Mohl a měl to udělat Petr Nečas, ale neudělal. Mohl to udělat i prezident, když mu tak záleží na klidu a pořádku v této zemi, mohl si Petra Nečase hned pozvat na hrad a domluvit s ním silné a účinné opatření (Jindy se totiž scházeli a domlouvali společný postup, zejména tehdy, když hrozilo nějaké bububu od Evropské unie).

Před nynějším hlasováním o nedůvěře se zdálo, že není žádné dobré řešení, a tak snad můžeme říci, že ze všech špatných variant je nakonec udržení vlády přeci jenom tou nejlepší. Aneb, vláda sice zatím v boji proti korupci propadla ale má šanci složit reparát.

Přeji Vám i všem pokojné a radostné vánoční svátky

0 0
možnosti

snaduzdost

23. 12. 2010 8:45
Zlobr Klaus?

Ano, s velkou lítostí musím prohlásit, že i mně je Martina Fendrycha a jeho leckterých ideových přátel nesmírně líto. To proto, že svou zlobu, závist a  nenávist halí do těch dvou krásných a vzácných pojmů a zneužívá je k ostré a likvidující palbě. Skutečně, alespoň o Vánocích by se měl nad tím zamyslet.  

0 0
možnosti

al.mucha01

23. 12. 2010 8:36
Prosím, neberte nám jediný výdobytek

naší tzv. demokracie, a to možnost otevřeně psát a říkat, co si myslíme. O morálních kvalitách našeho prezidenta svědčí to, že se nestydí žít se svoji suitou pod standartou s nápisem "Pravda vítězí". Doufám, že jednou na tato slova dojde a historie určí podíl viny VK na prohloubení morální devastace tohoto národa.

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

23. 12. 2010 8:47
Re: Prosím, neberte nám jediný výdobytek

trochu mícháte pojmy - demokracie neznamená že můžeme každého urážet jak se nám zlíbí - to je pak spíše bordel. takže ano, můžeme volit kritická slova, nikoli však vulgární. a to co předvádí většina kritiků VK, připomíná spíše žumpu, než svobodné vyjadřování vlastního názoru

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."