Diskuse

Zlatý řetěz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

jyr

15. 6. 2010 9:15
V Česku ze 4procentních dolů

Ve jménu kříže, na sekty si nehraju, byla je a bude páchána nejstrašnější tělesná a duševní genocida ve známých dějinách. Kolik KC vyvraždila a pokřtila lidí z jiných sekt (sic) křesťanů i pohanů, není ani přesně známo.

Všichni papežové, kardinálové, arcibiskupové, atd. věděli, konali, tutlali, jen ten poslední se pokouší dětem omlouvat. Že by někdo mluvil o potrestání zločinů zneužití a znásilnění dětí, světskou justicí, jsem zatím neslyšel. Každý zločin má být potrestán. A náš DD obvinil zneužité děti ze zneužití svého zneužití k pomlouvání.

0 0
možnosti
R

Rilian

15. 6. 2010 9:27
Re: V Česku ze 4procentních dolů

Děkuji za příspěvek, ale obávám se, že se vůbec netýká obsahu tohoto článku. Pokud máte nějaký problém s katolickou církví, obraťte se na nějakého jejího zástupce. A mimochodem, náboženství komunismu, nebo islám jsou odpovědné za nesrovantelně větší zlo, než jaké přisuzujete katolické církvi (např. jen během jednoho masakru v jednom španělském městě povraždili muslimové více lidí - 5000 - než je známých obětí španělské ikvizice za celou její mnohasetletou éru - tím neobhajuji inkvizici, jen místo demagogie uvádím reálnlá čísla), Asi Vás to udiví, ale evropská civilizace je zde do značné míry zásluhou právě katolické církve, kterou tak paušálně kritizujete. Vy se soustřeďujete jen na negativní jevy, zkuste vidět i ty pozitivní, které jednoznačně převažují. MP

0 0
možnosti
AA

Saša

15. 6. 2010 8:43
Pane Pinci,

mohl byste napsat, ke které církvi se hlásíte, a něco o ní?

Jako kdo ji založil a kdy, kde má hlavní sídlo, jaké je rozšíření po světě atd.

Díky.

0 0
možnosti
R

Rilian

15. 6. 2010 8:48
Re: Pane Pinci,

Jsem členem standardní české evangelické církve - Českobratrské církve evangelické. Jsem ale také členem laického křesťanského sdružení FGBMFI, o jejímž zakladateli Shakarianovi občas píšu. MP

0 0
možnosti
VB

velky bratr

15. 6. 2010 1:30
Organizovana vira

Jakmile se pokusite viru uchopit a ucinit ji universalni, nezbude z ni nic. Jako pravdepodobnejsi varianta puvodu tech formalizovanych bohu jsou skutecne spise mimozemsti tyrani nez nejake abstraktni existence, ktere nemaji na praci nic jineho nez posedavani magoru a naseptavani stohu vice ci mene zneuzitelnych blabolu.

.

Vira je intimni vec, kazdy z nas veri v neco a externalizace boha je nejvetsim obratem v krestanske vire, ktery behem staleti nastal. Jung boha popisuje jako soucast duse kazdeho cloveka, jako nitro kazdeho z nas. A protoze jsme kazdy jiny, mame kazdy jineho boha a dava to smysl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."