Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HPVS
BH

dropa

31. 5. 2010 16:11
Problém je,

že vždy se najde spousta vykuků, kteří pod pláštíkem humanity shromažďují prostředky jejichž část bezhlavě rozdávají bez patřičné kontroly použití. Zajímavé je, že stát dělá to samé. Asi je to pro něj snadnější, ale dlouhodobě je to cesta do pekel.

Jinak upřimně. natáhnout ruku je jednodušší něž přiložit ruku k dílu. Rv [>-] Rv EU

0 0
možnosti
POBVŠ

prosím o BAN vy šašci

31. 5. 2010 13:29
možná ten Ježíš

Celý článek mi přišel jako souhrn věcí, které již byly řečeny milionkrát a zcela zbytečně, cikáni se prostě nikdy nepřizpůsobí, jsou tu stovky let a jsou furt stejní. Nakonec mě ale zaujal poslední bod s Ježíšem. Náboženství je výborná zbraň k ovládnutí buď zoufalých nebo slaboduchých mas, takže ten váš Ježíš (pro vzdělané lidi již jen archaický nesmysl) by na ně mohl výborně zafungovat. Vyrábějme cikánské mesiáše a problém bude vyřešen 100x rychleji, než ten váš běh na dlouhou trať. Tento svůj příspěvek nepovažuji ani za rasistický ani za nevhodný !

0 0
možnosti
R

Rilian

2. 6. 2010 9:30
Naprosté nepochopení

Pletete si pojmy - živá víra nemá nic společného s Marxovým "opiem lidstva". A o Vašem vzdělání se dá pochybovat zcela jednoznačně (dříve se pokládal za vzdělaného ten, kdo znal dokonale Bibli - což u Vás nepředpokládám) - máte asi nějaké rychlokvašné povrchní znalosti a  myšlení zpitomělé "vědeckým světovým názorem". Doporučuji také Vám shlédnout dokument Romský král. Pak možná pochopíte, co mám na mysli - jde o naprostou proměnu charakteru člověka, která je možná z přirozeného hlediska nemožná, ale Bohu není nic nemožného. Abyse na konec nestalo, že nás Romové předejdou do Božího království! M. Pinc

0 0
možnosti
S

Sir-Filip

31. 5. 2010 13:17
Vietnamci a romové? voda a oheň

Ten kontrast mezi romy a vietnamci je neskutečný. Když vidím někdy až tu přemíru snahy u vietnamců a pak naprostý opak u romů, nemůžeme se divit. Vietnamci jsou zaslouženě rovnoprávnými členy naší společnosti!!

0 0
možnosti
MV

wostrey

1. 6. 2010 16:13
Re: Vietnamci a romové? voda a oheň

R^[>-]R^

0 0
možnosti
LJ

Apolena Kolenatá

30. 5. 2010 14:31
Opět

máte můj bodík ke své karmě....R^

0 0
možnosti

INDNIK

27. 5. 2010 8:46
neste křesťan

Dobrý den,

karma čtenost vysoká tak se potěšte, ale jak jsem napsal  a dokonce si myslím, že možná máte základní vzdělání jako naši INDOVÉ-ROMOVÉ A MĚL BY JSTE s nimi založit společnost " soužití po ČESKU ". KDO rozumí desítky let problému, který začínám rasismem od bílích, jejich zlodějna,vyčůranost,malé vzdělání a mohl bych pokračovat, stačí si přečíst včerejší LIDOVÉ NOVINY blogere!Vy vůbec nevíte co je to hledat práci jako snědý a pracovat s línými lidmi, jako jsou češi, hlavně, že umí přikazovat, stále jen píši to co říkají sami češi o sobě. nevím čím se zabýváte a jak živíte svou rodinu, ale neřešte nás a piště jako většina žen, jak je těhotná, jak se bojí a jak roste zoubek...při inteligenci čtenářů vám zaručuji ještě větší karmu.Mimochodem podívejte se do statistik o ČR státě a srovnání se světem, tolik negativ nemá žádný stát!!!!! A nezapomeňte, že jsme se zde narodili tak jako vy, ale podmínky nemáme, my NEKRADEM NA BARÁKY,NEZABÍJÍME VLASTNÍ RODIČE,NEZNÁSIŇUJEM DĚTI atd.

0 0
možnosti
R

Rilian

27. 5. 2010 12:03
Opravdu?

Výjimečný trest za brutální vraždu dostal u

Krajského soudu v Plzni 21letý Partik Kónya. Mladík ubil loni v

Jáchymově svého otce. Na něj si vzal kladivo, poté mu zasadil několik

úderů sekerou. Útok směřoval na hlavu poškozeného, nástroje muži

rozlámaly lebku a zranily mozek. http://zpravy.idnes.cz/zavrazdil-otce-sekerou-a-kladivem-odsedi-si-25-let-f6n-/krimi.asp?c=A100426_101535_krimi_hv

0 0
možnosti
M

mmmm1

26. 5. 2010 11:35
však Romové se chcu

změnit a proto budů volit ČSSD, neboť soudruh Pecina říkal v Televizi, že je nutné je ráno budit, aby vstali do práce....;-D

0 0
možnosti
E

exAnger

26. 5. 2010 11:29
až na toho Krista

souhlas. Hodně zajímavý článek, který by mohl při trośe vůle ukázat romům cestu.Jenže ta vůle z jejich strany prostě většinou chybí.Proč chybí, na to je podle mě jasná odpověď. Nesmyslný socialní systém v Česku, kterej je neustále a dokola drží nad vodou a nenutí je udělat ani ten první krok.Na nás většině je přesně to ,jak autor popsal. Jedno čínské přísloví říká"Daruješ-li člověku rybu, nakrmíš ho na den, naučíš-li ho lovit, dáš mu potravu pro celý život." A já mám pocit, jako by většinová společnost dávala každej den novou a novou rybu a u toho si nechala ještě kál et na hlavu. Kdyby nebyla socialní síť tak śtědrá, tak by romové raději pracovali a dělali práci místo Ukrajinců, nebo Vietnamců a nemnožili by se tak nekontrolovaně jen za účelem dávek.

0 0
možnosti
R

Rilian

26. 5. 2010 11:47
Re: až na toho Krista

Nesuďte předčasně a udělejte si čas na to inzerované video na konci "Romský král". Je to časosběrný dokument České televize a ukazuje neuvěřitelné změny v životě slovenských Romů, kteří přijali Ježíše Krista jako svého Krále. MP

0 0
možnosti

orinka3

26. 5. 2010 11:04
kolikrát už jsem tohle četla

ale dokud si to nevezmou k srdci ti, o kterých je řeč, je to jen mlácení prázdné slámy. Proč pomáhat někomu, kdo o pomoc nestojí? Přece platí: kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá výmluvy.

0 0
možnosti
AP

Alekks ban

26. 5. 2010 11:02
ne, že by článek byl vyloženě blábol

nicméně jen popisuje, co je naprosto zřejmé a nepředkládá byť jen náznak řešení. bylo by moc krásné, kdyby si cikáni všechno toto uvědomili, ale to je čirá utopie. od této komunity žádnou aktivitu člověk nemůže očekávat. podle mě existuje pouze jediná cesta a to je ta, kterou se dali v chánově. oslovit jejich předáky (a tím nemám na mysli představitele různých romských iniciativ) a dát jim možnost cikány zaměstnat. oni jsou totiž jediní, pro koho hnou prstem. nevím, jak to v chánově vypadá teď, ale ještě před rokem to byla pomalu nejčistší čtvrť v mostu. starej fero dostal zakázku od města na úklid, zaměstnal všechny cigoše v okolí.

takže, pokud do toho nezainteresujem v první řadě jejich staršiny, tak nám nepomůžou ani všichni svatí. a ježíš kristus už tuplem ne.

0 0
možnosti
R

Rilian

26. 5. 2010 11:27
Re: ne, že by článek byl vyloženě blábol

To je už několikerý požadavek, abych předložil nějaké konkrétní podněty. Nějaké nápady mám.  Připravuji proto článek "jak můžeme pomoci Romům, aby si uměli pomoci sami". M. Pinc

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."