Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xurek

23. 1. 2010 18:41
Taky nechapu

to rozzureni, autor prave naopak ukazuje ,ze ackoli je praktikujici krestat ,zbylo mu aspon trochu zdraveho rozumu, ale jak vidime o jinych to rict nejde :D prominte ale uprime jsem se zasmal nad debilitou nekterych :D, tady vidime jak extremni vira odpoutava cloveka od sveta :D

0 0
možnosti
R

Rilian

15. 1. 2010 13:37
Omluva

Omlouvám se všem, kterých se dotklo, že jsem použil název článku, který vyzněl cynicky, vzhledem ke katastrofální situaci, jež na Haiti panuje. Rozhodně k utrpení obyvatel Haiti nejsem lhostejný. Snad ale z obsahu článku vyznělo dostatečně, že jsem se snažil vyvrátit (mezi "informovanými" křesťany) poměrně rozšířené přesvědčení , že obyvatelé Haiti jsou nějací zasvěcenci ďábla a jejich utrpení je důsledkem kletby, kterou na sebe uvalili. Takto jsou totiž současné události komentovány různými uznávanými křesťanskými vůdci, což mi připadalo nepřijatelné. Z tohoto hlediska mne mimochodem potěšila reakce, která přišla z Dominikánské republiky, která potvrdila, že se údaje v mém článku jsou relevantní. Takže - ještě jednou se omlouvám za nevhodný titulek i za to, že jsem opominul zdůraznit potřebu solidarity s obyvateli Port-au-Prince. M. Pinc

0 0
možnosti
PC

Paula

20. 1. 2010 7:46
Re: Omluva

pro mnw to z obsahu článku vyznělo velice jasně, proto nechápu rozčilující se diskutéry. Ale musím konstatovat, že navzdory úctě, kterou chovám k většině duchovních, jsem dospěla k názoru že telekazatel je de*il, který má místo mozku houbu !

0 0
možnosti
MV

arrow78

15. 1. 2010 11:21
Reakce na ............ < to slovo se neda pouzit

Pane jste neuveritelny cynik, pod "v tuto chvili aktualnim a poutavym nadpisem" predkladate nesmyslnou snusku kravin jak se na angazovaneho krestana slusi.

Vas clanek komentovat nebudu, s ti mVam snad pomuze prvni historik na ktereho narazite a po setkani s Vami jemu jiste pomuze specializovana psychologicka  ambulance potlacit vztek nad Vasi ignoraci. Jsem proti jakekoliv cenzure slova, lidi a myslenek, nebo alespon jsem byl az do chvile navstiveni Vaseho blogu.

0 0
možnosti
KS

kars

15. 1. 2010 19:15
Re: Reakce na ............ < to slovo se neda pouzit

Článek jsem pochopil a zdá se mi být objektivní informací o rozšířené fámě. Nevím, co má společného s "angažovaným křesťanstvím" - píše o tom, jak zkoumání jednoho křesťana vyvrací fámu jiného křesťana. Co vám na tom vadí?

0 0
možnosti
N

notebook.r51

15. 1. 2010 8:39
Hm

...to vás pámbu trestá, že se nemodlíte, říkal už babička. A teď mi někdo řekněte, na které neštěstí se to nedá napasovat. Informační hodnota nula.

0 0
možnosti
MH

Helena1

15. 1. 2010 8:12
A proč pomáháme a proč celý svět pomáhá ďáblovi?

0 0
možnosti
N

notebook.r51

15. 1. 2010 8:40
Re: A proč pomáháme a proč celý svět pomáhá ďáblovi?

protože bagr

0 0
možnosti
D

Dominicano

15. 1. 2010 2:59
velice zajimavy clanek

Zdravim z Dominikanske republiky.. Ziji v Santo domingo, kde pracuji  v mistni bance... clanek mne doslova nadchl. Je velice zajimavy a vychazi skutecne ze zakladu jak s eto i zde vyklada..

preji pekny den..

pokud by nekdo chtel pomoci Haiti, doporucuji mistni stranky mistni banky ktera zridila ucet  http://www.sos-haiti.com 

0 0
možnosti
PP

vpřed-soudruzi

15. 1. 2010 10:52
Milane??

0 0
možnosti
B

blastula

14. 1. 2010 23:41
s woodoo bohužel není žádná sranda,

dokáže fungovat líp a snáz, než by člověk kdy věřil.Takže kdo ví, jestli si opravdu něco nenavařili.

0 0
možnosti
JT

jtach

15. 1. 2010 8:23
Re: s woodoo bohužel není žádná sranda,

no jasne, nejhorsi je smrt z vydeseni. Kdo tomu neveri, nevydesi se.

0 0
možnosti
S

Sid2007

14. 1. 2010 23:35
anglo-americke rčení: You can get N out of jungle ...

... but you cannot get jungle out  of N.

Genetika je 70% (ne)úspěšnosti člověka, rodu, národa, rasy. Když je dobrá nebo vhodná (třeba fyziologie pro basketbal, sprinty a dlouhé tratě, atd.) tak je to pohoda. Když dobrá není (třeba racionální manažměnt společnosti, IQ atd.) tak to dobré není a návratnost investit na povznesení takové takového člověka nebo kmene, národa je velice nízká, ztrátová. Jako investovat do pivovarské kobyly s politicky korektním přesvědčením, že z ní, s láskou, extra dobrou krmí, péčí, hřebelcováním a koučingem uděláme arabského teplokrevníka, který to jiným natře. Taková investice je skutečné vyhazování peněz, zdrojů (které by byly lépe využité jinde, třeba na péči o teplokrevníky):-)

0 0
možnosti
B

blastula

14. 1. 2010 23:44
Re: anglo-americke rčení: You can get N out of jungle ...

ovšem podíváš li se na osudy některých lidí nebo celých jejich rodů, jsou to takové příběhy, že se vymykají normální logice i statistické pravděpodobnosti, takže člověk o různých kletbách, sudbách apod musí nakonec uvažovat

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

14. 1. 2010 23:12
Jestli

Je ďáblem myšlen HAARP, pak bych s článkem i souhlasil. BTW, nedávno tam  byly objeveny ložiska ropy, doslova to tam plave na ropě.

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

14. 1. 2010 22:41
Současný stav tohoto nešťastného státu

je dán: a) seismicky aktivní oblastí, b) hurikány, c) asi 98% odlesněním = povodně, d) předčasně získanou svobodou, kdy žádný kolonizátor nevybudoval infrastrukturu, na níž by se dalo navázat, e) příslovečně špatnou volbou USA, koho kde podporovat (Duvalierové např.), f) totální zkorumpovaností a bezbřehou zločinností, kdy si do této země troufne přijet jen opravdový dobrodruh...O skladbě obyvatelstva výslevně nemluvím, protože by to bylo sklouznutí někam, kam nechci - ale ruku na srdce: pracovitostí domorodci jistě neoplývají...Řešení neznám, protože ono prostě neexistuje - resp. existuje: uprchout odtamtud doslova za každou cenu...prakticky kamkoliv na západní polokouli, protože VŠUDE je lépe...

0 0
možnosti
W1

Woren 1

15. 1. 2010 9:31
Re: Současný stav tohoto nešťastného státu

problém je v absolutně nesmyslném přemnožení populace na nevhodném místě.

S tím má lidstvo problém obecně. Kdyby tam žilo pár stovek indiánů v bambusových chýších, tak si zemětřesení ani nevšimnou, (maximálně jim vyplaší domácí zvířata).

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."