Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BoboHml

25. 1. 2010 9:56
Vy se pozastavujete nad tímto případem a

to,že u nás sociální pracovnice odebírají děti z kompletních rodin pro finační či bytové problémy,to nevíte?V dětských domovech je takto odebraných dětí cca 8 tisíc.Stát v tom pokračuje,přestože už jeden případ prohrál u mezinárodního soudu.Odebrali děti jen proto,že měli malý byt .

0 0
možnosti

BoboHml

25. 1. 2010 9:56
Re: Vy se pozastavujete nad tímto případem a

http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=452839

Chce

to,ale přečíst včetně odkazů kde je vidět,že se rodiče zbavují práv k

dítěti - tady pro byt a jak naše soudy ignorují právo i rozsudek

mezinárodního soudu.

0 0
možnosti

Saša

25. 1. 2010 8:56
I u nás se to děje.

Kdysi dávněji jsem byl v postavení vedoucího úředníka, který mimo jiné mohl schválit nebo neschválit rozhodnout o předběžném odebrání dítěte matce. Tehdy se mi stal případ, kdy z porodnice lékaři tlačili na vydání takového rozhodnutí v případě matky, která byla mentálně postižená a své dětství strávila v ústavu pro mentálně postižené děti a mládež.

Odmítl jsem s tím, že k mateřství není třeba inteligence a dobrá matka nemusí být jen ta, která je chytrá a vzdělaná. Dítě matce museli z porodnice vydat. Hrozně se na mne tehdy zlobili.

Jiný případ který jsem zažil (a pomáhal napravovat), se odehrál ještě za sociálismu. Tehdy jakási sociální pracovnice, mladá svobodná bezdětná holka bydlící s rodiči v paneláku ve městě, nechala sebrat děti starším manželům na vesnici, protože prý měli dětí moc (6) a neudržovali ve svém rodiném domku pořádek a ona viděla, jak si dítě hraje u uhláku se dřevem. Otec byl invalidní důchodce (po úrazu), matka mentálně postižená, neuměli se bránit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."