Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KCHO1

24. 1. 2010 13:32
Trochu mi to připomíná

výkřiky typu "továrna patří lidem, kterí v ní pracují", myšleno tím dělníkům. Jenže tisícovka sebelepších dělníků zkrachuje, pokud nebude mít někoho, kdo jim práci zorganizuje a dalšího, který prodá výrobky. Bez těch "vyžírků", kteří podle nich nepracují, to zkrátka nejde. Takže Rv.

0 0
možnosti

Cynyc

25. 1. 2010 0:04
Re: Trochu mi to připomíná

Tomu nerozumím, koho myslíte těmi "dělníky"? Autorův pohled skutečně objektivní není, protože si neuvědomuje, že jsou jen dvě možnosti: buď budou počítače jen pro odborníky, tedy komerčně nezajímavé, a pak většina investic půjde do vývoje a software bude kvalitní (tak to bylo kdysi). Nebo budou počítače pro všechny, a pak vzhledem k povaze kapitalismu nutně převládne strategie maximální investice do marketingu a minimální do vývoje, takže mainstreamový software bud přesně takový předražený šunt, jak to vidíme na příkladu Microsoftu.

0 0
možnosti

manas1008

24. 1. 2010 10:43
A co SQL Server?

Mimochodem, zapomněl jste na jeden z velmi úspěšných produktů, kterým je SQL Server. SQL Server byl do verze 6.0 společným projektem Sybase a MS. Od verze 6.5 je SQL Server čistě MS a od verze 7.0 v něm není jediná řádka kódu od Sybase. Zatímco Sybase ve svém databázovém serveru má stále spoustu MS kódu.

0 0
možnosti

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

23. 1. 2010 23:24
Na počátku bylo slovo

a to slovo bylo UNIX. I viděl Bůh, že je to dobré. Ale pak Ďábel podstrčil Adamovi MS Windows a Bůh jej za to vyhnal z Ráje. Ale zželelo se Bohu lidstva (tedy až po Sodomě a Gomoře) a dal jim Linux a zrušil omezení 65 tisíc řádků v spreadsheetu, aby si mohli do Soudného dne spočítat své hříchy. A tak teď sedíme a počítáme .... ;-D

0 0
možnosti

CrayXLP

23. 1. 2010 22:55
Jste hypokrat

Zřejmě jste chtěl svým článkem ukázat na to, jaký je Microsoft "svinstvo", potažmo že vše, co vytvořil, je vlastně "plagiát" někoho jiného.. někoho úspěšnějšího..

a) není úspěšnější SW firmy, než MS - a proč? protože x let dávala lidem ne NEJLEPE TECHNOLOGICKY ZPRACOVANE produkty - ale takové, které se jim líbili, naučili se s nimi lehce pracovat - a protože je měli i všichni okolo, tak se díky MS vytvořily STANDARDY. Bez nich by nebyly.

b) Jste nechutný hypokrat, zatímco si v jedné větě stěžujete na to, že OS ukradl MS od OS/2 - tak na konci jako alternativu k Office uvádíte Open Office?!!! Jste normální? Ti lidi nejenom v tom případě ukradli pointu (stejné nástroje, jinak pojmenované), ale i vzhled a NAVIC JMENO!!! Mohli to pojmenovat klidně "Open Tools!!!

c) bravurní, že jste si nastudoval historii situace v IT v 80. - 90. letech.. A vůbec.. měl jste v roce 88-89 již počítač IBM-compatible? Asi ne, že? Měl jste vůbec někdy doma nainstalovaný onen kritizovaný DOS? Také ne, že ??

0 0
možnosti

Petr z Bologni

24. 1. 2010 0:07
Re: Jste hypokrat

Ach ty odborne termity, ty nam delaji potize. Asi byste si mel zajit k Hyppokratovu nasledovniku, aby vam s tou vasi hlavou pomohl. Jinak by si o vas lide mohli myslet, ze maje na ni maslo, jste vlastne pokrytec.

0 0
možnosti

Petr_1

23. 1. 2010 19:35
pán objevil Ameriku

Nejchytřejší nebývají nejlepší úplně ve všem. Microsoft to prostě zmákl na jedničku, dokázal svůj produkt prosadit masově, na rozdíl od ostatních, včetně Linuxu. Ten je sice zdarma, ale "nikdo" jej nechce.

0 0
možnosti

Rilian

23. 1. 2010 20:55
Re: pán objevil Ameriku

Stejně velkou, ne-li mnohem větší zásluhu na rozšíření standardu PC má IBM. IBM vytvořilo a prosadilo tento průmyslový standard. Zásadní roli zde však sehrál fakt, že firma IBM zvolila otevřenou

politiku, která umožnila třetím výrobcům vyrábět komponenty pro PC

0 0
možnosti

mirdae

23. 1. 2010 19:16
Microsoft

Získat dominantní postavení na trhu není o tom být na špičce inovace a vývoje. Je to o tom být ve správnou chvíli na správném místě (Gates vs Altair a posléze IBM) a dál o tom mít dost prostředků na to abych koupil úspěšný vývoj. Znám to z laboratorní medicínské diagnostiky: velké firmy často čekají až někdo menší přijde s něčím principielně novým co uspěje a pak jej koupí.

Před pár lety šel seriál o historii osobních počítačů a myslím že i v něm zaznělo vyjádření pokud se dobře pamatuji Paula Allena, že Gatesovou důležitou "ideou" bylo nikoli přijít s něčím novým, ale zlikvidovat potenciální konkurenci hned v počátku. Na druhou stranu je neoddiskutovatelné, že skoro monopol MS a tím celosvětová unifikace mají obrovský podíl na masovém rozšíření informačních technologií. Pamětníci z 80 let si vzpomenou kolik naprosto nekompatibilních platforem tehdy existovalo.

0 0
možnosti

Wrunx

23. 1. 2010 19:01
DOS

Dirty?? :-))) Už jen za tu legraci to chce karmu :-)

0 0
možnosti

tickmaster

23. 1. 2010 18:40
cože?

1) MS nevyvinuli Internet explorer ale koupili program Mosaic a dále to již byl jejich produkt. Na likvidaci Netscapu jim stačilo jediný. V rámci svého OS nabízet i prohlížeč. Netscape měl prohlížeč ale bohužel neměli OS. Tím se sami zlikvidovali.

2)co máte proti DOSu? Jo a DOS znamená Disk Operating System, přístě si alespoň tu wikipedii na kterou odkazujete přečtěte

3Windows- co by kdyby, marná sláva. MS prostě zvolil strategii perfektního marketingu a široké podpory. A proč třeba OS/2 od IBM nebyl lepší? Podporoval totiž specifický hardware,stejně jak dneska OS X od Apple. Tím že MS podporoval různé HW možnosti, začali se objevovat výrobci toho HW a ti si konkurovali, takže i ceny šly dolů.

Tedy ano Microsoft nikdy nebyl inovátor či IT revolucionář,ale spíše firma mající za cíl co nejvíc vydělat. A to tím že nabídnou systém pro masy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."